Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valahol azt olvastam, hogy a...

Valahol azt olvastam, hogy a szülő nem befolyásolhatja a gyerek jogait, ez pontosan mit jelent?

Figyelt kérdés
Miben befolyásolhatja a szülö a gyermekét ha már felnött ha még otthon lakik, és miben nem ?

2014. szept. 24. 15:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Picit pontosítanád a kérdést?
2014. szept. 24. 15:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Bármiben befolyásolhatja, akar otthon lakik, akar nem. Ha nagykoru, akkor nem dönthet helyette. Ha 14. evet betöltötte, a gyerek fordulhat gyamhivatalhoz, ha gondja van a szulovel, ha a 16. evet is betöltötte, bizonyos feltételek eseten a lakohely elhagyását is kérheti.

Mas kerdes, ha otthon lakik, akkor nyilvan az en hazám az en vártam rendszer működik, vagyis vagy azt csinálja, amit az szulo akar, vagy mehet önállósodni, ha mar nagykoru.m

2014. szept. 24. 15:44
 3/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Mi az, hogy befolyásolni a jogokat?

Az együttélés dolgaiba beleszólhat, egyébként a jogait nem korlátozhatja.

2014. szept. 24. 15:44
 4/14 anonim ***** válasza:
Valószínű arra gondolt, hogy nem korlátozhatja a jogait.
2014. szept. 24. 15:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülőé a lakás, akkor az együttélés szabályait be kell tartani, egyébként lehet máshova költözni, és úgy élni, ahogy tetszik.
2014. szept. 24. 15:46
 6/14 anonim ***** válasza:
Amúgy az együttélés szabályai pontosan mit takarnak? Mármint hol a határ? Ez engem is érdekel :D
2014. szept. 24. 16:11
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
Konkretan azt takarja, hogy a szulo megmondja, a gyerek mit csinálhat a lakasban es ha az a gyereknek nem tetszik, mehet amerre lat.
2014. szept. 24. 16:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed az alapjogokra vonatkozott? : biztonság, iskoláztatás, kapcsolattartás stb.?

Akkor lásd itt:

[link]

2014. szept. 24. 16:13
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, ez evidens. De ezen kívül? Például ha a gyereke más vallású, megtilthatja-e neki, hogy otthon gyakorolja a vallását? Ne sátánista rituálékra gondoljatok, hanem mondjuk egy csendes imára, ha elvonul a saját szobájába és nem zavar senkit?
2014. szept. 24. 16:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Meg hat de azt azert nem lehet ellenőrizni, hogy most csak gondolkodik a gyerek, vagy imádkozik..... Amúgy meg ha gond van, ésszerűbb koltozni,
2014. szept. 24. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!