Tudnátok segíteni? Nem bírom már ezt.
csak mellékesen én veszprémi vagyok :D
na de visszatérve a témára, támogatom az első választ. abból a szempontból, hogy ezt meg kell osztanod valakivel, az ilyet nem szabad magadban tartani. nekem nevelőanyám van, tudnék órákig mesélni, hogy mennyire tönkretette az apukám, a testvérem és az én életemet. a tesóm miatta költözött el 18 évesen, én is ezt tenném legszívesebben, de még nem múltam el 18. a vagdosásról meg annyit, hogy semmivel sem lesz jobb, hidd el. nyugodtan írj privátban.
1.
És a vagdosástól megoldódik minden?
Olyan vagy mint az alkoholista apukád. Az is azt hiszi, ha piál, akkor majd másképpen alakulnak a dolgok, majd megoldódnak maguktól vagy csak nem kell róluk tudomást venni.
2.
Gondok vannak a leírásodban. Az valószínű, hogy túlféltenek. De, hogy eltartsd magadat? Nem túlzol te egy kicsit? 14 évesen honnan is lenne pénzed ha nem a szüleidtől? Annyit adnak, hogy tudj ruhákat venni? Nem lehet azért adják, hogy inkább te válaszd ki az ízlésednek megfelelő ruhát?
Kaját neked kell venned, főznöd neked kell magadra?
Lehet azért üvöltött le mert éppen amúgy is rossz passzban volt, vagy a barátaid nem szimpatikusak nekik.
Biztos vannak gondok de az is biztos, hogy te felnagyítod őket, és ez a tipikus "a tinik világfájdalma" érzés tükröződik a leírásodban.
A féltestvéreddel másképpen bánnak? Miért tart ő nyomoréknak téged?
Én is felnőtt koromban kezdtem el magam vagdosni, mert szorongásos betegségeim voltak/vannak.
Pontozzatok le, de amikor minden egyes napod konkrétan gyomorgörcsben telik a SEMMI miatt - nem volt semmi stressz az életemben, mégis állandó vizsgadrukkban éltem - , akkor az eszméletlen jó, mikor vágod magad. Minden elcsendesedik, mély nyugalom lesz úrrá rajtad, lelassul a légzésed, úgy érzed, hogy VAGY. Hogy így kéne magad érezned mindig.
Én is olyan környezetben nőttem fel, amit leírtál (pontosan nem tudom, milyenek a szüleid, de az enyémek is hasonlók lehettek).
Ne bántsd magad, mert ahogy írod, már elegen bántanak. Nem kell ez neked!!!! Ha nagyobb leszel, megérted, hogy valószínűleg azért csinálod, hogy észre vegyék végre a problémádat és változtassanak!
Sajnos a gyerek nem tudja megváltoztatni a szüleit. Hiába teszel bármit, a személyiségük nem fog változni. Anyukád biztos azt gondolja, hogy ő tökéletes és mindent jobban tud. Na nehogy már egy 14 éves mondja meg neki, mit kell változtatnia magán... Apud pedig addig nem szokik le az ivásról, amíg ő nem dönt így.
Én nem kértem segítséget, nagyon nehéz volt! A suliban sem voltam nagyszájú, ezért nem kedveltek sokáig.
Islokapszichológus, ha van, segíthet. Ha nincs, menj el a háziorvoshoz/gyermekorvoshoz. Ő is adhat beutalót. Ne félj tőlük, mert titoktartást fogadtak, nem mondják el senkinek a problémádat!
Legalább a suliban szerezz barátokat, beszélgess velük. Ha látják rajtad a hegeket, csak szánalmat ébresztesz bennük és sajnálatból foglalkoznak majd veled. Inkább tanulj zenét, ha van rá mód, vagy járj fallabdázni, úszni stb...Így is kitűnhetsz a többiek közül és még büszkék is lesznek rád a barátaid!
Írj privát üzenetet, én 29 éves vagyok, itthon babázok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!