Miért vagyok ilyen? 13/L
Honnan tudjuk miért vagy ilyen?? Szinte semmit sem írtál le, még azt sem hogy milyen életet élsz.
Amúgy ha jól logikázok, a szüleidnek csak egy kolonc vagy a nyakán, hisz nem akarnak veled bajlódni, inkább leadnak intézetbe. Valószínűleg már korábban is érzékelted azt hogy nem kellesz nekik, csak úgy véletlen jöttél össze, ezért lettél depis. Hogy a szüleid még ezek után sem fogják fel hogy szeretniük kéne, az durva. De ez az ő nyomoruk, szóval jobb ha felhagysz az önpusztítással. Sajnállak, de millió gyerek nő fel abban a tudatban hogy nem kellett a szüleinek, mégis felnőttek. Te úgy látszik erre különösen érzékeny vagy. Erősödj meg, ne add fel. Mondd el nekik hogy szükséged van rájuk. Ha a drámából nem értenek, akkor talán konkrétabban kéne fogalmaznod.
Szerintem sok tini átesik ezen, ebben a korban valahogy elmegy az eszük. Emlékszem, mikor én voltam olyan 15 év körüli, mennyi msn-es ismerősöm panaszkodott állandóan, hogy nekik milyen rossz, meg hogy meg akarnak halni és öngyilkosok lesznek. Annyira szánalmasak és idegesítőek voltak, hogy a végén egyre inkább építettem le velük a kapcsolatot.
És az egyik válaszoló jól mondja, tényleg önző vagy. De én nem azért gondolom ezt, mert megölnéd szerelmük gyümölcsét, hanem mert semmi jogod nincs tönkretenni egy másik ember életét. Az, aki az autóját vezeti, nem tehet arról, hogy te most ilyen dinka vagy, és ezzel a szuper kis attrakcióddal valószínűleg egy egész életre szóló bűntudatot intéznél el neki.
Ami a problémáidat illeti, menj pszichológushoz. Ez manapság már egyáltalán nem ciki, sokaknak van szüksége rá, én is jártam majdnem fél évig. Ő talán képes lesz téged rávezetni arra, mi váltja ki nálad pontosan ezt a viselkedést, és segíthet abban is, hogyan bírd ki ezt a néhány évet úgy, hogy közben nem varázsolsz ősz hajszálakat a körülötted élők fejére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!