Ti mit csinálnátok egy ilyen trehány emberrel?
A történetet levázolom gyorsban. Apu anyu meghalt, nevelő anyánk van, mi ,,gyerekek" 3-an vagyunk, azért idézőjel mert egy 20 éves egy 19 éves és egy 17 éves.
A nevelőanya nem tart rendet, nekünk meg nem engedi hogy rendet tartsunk, mert azt mondja az az ő dolga, de nem csinál semmit csak alszik egész nap, évek alatt telegyűjtötte szeméttel a lakást. Ma lomtalanítás van és ki kéne dobálni a sok szemetet. A 17-évesnek szüksége van még rá mert nincs meg 18, de azzal fenyegetőzik, ha kidobunk valamit a szemetéből elmegy.
Ti mit csinálnátok??
************ még a ***** ******** is
Amúgy csak így engedte ideírni XD
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek mindenkinek.
Az a helyzet, hogy még mindannyian iskolába járunk. Húgom valószínűleg tovább tanul ő a 17 éves. Én a 19 éves, idén érettségiztem, nyelvi előkészítős évfolyamon, de még én is megyek tovább csak elsőnek OKJ képzésre aztán fősulira.
A bátyám a 20 éves most érettségizett szintén, év vesztes ő is megy tovább OKJ képzésre, de tovább nem valószínű hogy tanul. Sajnos szükségünk van rá, mert amit 3-an kapnánk pénzt az nem lenne elég ránk, még diákmunka mellett sem, pedig nem vagyunk nagy igényűek. A nevelőanyánk meg már nyugdíjas.
A gyámügyön jelezném az esetet, de a nevelőanyámnak nem szólnék róla semmit.
Te már nagykorú jogod van hozzá. Kifognak menni egy környezet tanulmányra és ha valóban alkalmatlan a gyermeknevelése, másik nevelőszülőt fognak kijelölni számotokra. Az viszont már nem biztos, hogy ugyanazon a településen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!