Szerintetek mit tegyek?
Egy édesanya azzal fenyegeti a 14 éves gyerekét, hogy megöli magát?
Szerény véleményem szerint anyukádnak külső segítségre lenne szüksége, de ezt te nem tudod neki biztosítani...
A beszélgetést akartam tanácsolni, de írtad, hogy az sem segít...Nincs esetleg más rokonod, akihez fordulhatnál a nagymamádon vagy a nagynénéden kívül?
Menj be a családsegítő és gyermekjóléti szolgálathoz és ott mondd el mindezt, amit itt leírtál. Hátha tudnak segíteni neked.
24/N
Jessie J, hidd el, már megpróbáltam, de nem segített. Valahogy mindig felidegeskedik és előhoz egy olyan témát, ami kényes rám nézve, és ellenem tudja fordítani.
Hogy is mehetnék el a gyermeksegítő szolgálathoz? A végén még elvesznek tőle, én meg nincs hova menjek...
Ezzel sajnos nem nagyon lehet mit tenni. Próbáld meg kihúzni 18 éves korodig, aztán költözz! Addig is próbáld meg elkerülni a konfrontációt, legegyszerűbb ha nem mondasz neki semmi olyasmit, amire ugorhat. Sajnos ez van.
18 éves korom előtt én sem mehettem sehova, aztán ahogy felnőtt lettem, elköltöztem. Az én anyám is azzal zsarol kiskorom óta mind a mai napig, hogy öngyilkos lesz. A lényeg, hogy körülötte forogjon a világ. Minden nap beszélnem kell vele, különben megsértődik... Megteszem, hogy meghallgatom, mert mégiscsak az anyám, de már nincs beleszólása az életembe. 28N
'Hogy is mehetnék el a gyermeksegítő szolgálathoz? A végén még elvesznek tőle, én meg nincs hova menjek..."
Ez nem egyenlő a gyámüggyel!!! Itt senkit nem vesznek el a családjától!!! Lehet tudnak valami értelmes tanácsot adni, vagy tudnak szervezni egyéni családos beszélgetést. Ezt úgy képzeld el, hogy elmész anyuddal és akkor 1-2 családsegítőssel leültök beszélgetni, talán ők tudnának hatni anyukádra, hidd el neki kellene a segítség. Kaphatna neveléssel kapcsolatos tanácsokat, bár ahogy írtad, szerintem csak megsértődne. Sajnos az ilyen mentalitású emberek senkitől nem fogadnak el tanácsot, hiába van a segítő szándék, nem kérnek belőle :(
24/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!