Hogyan nyugtassam meg a férjemet, hogy ne aggódjon ezen, majd idővel alakul?
Figyelt kérdés
1 hónapos a kisbabánk. Tervezett baba volt, nagyon vártuk, a férjem is teljesen be volt zsongva. Most viszont minden nap azon kesereg (szinte már depresszió szintjére jutott), hogy nem tud mit kezdeni a gyerekkel. Állandóan akarna vele foglalkozni, de azon kívül, hogy nézi, meg néha felveszi, nem tud vele mást csinálni. Szerintem ez tök normális, 1 hónapos gyerekről van szó, mi mást tudna tenni?? Mégis akkora lélektani problémát csinál belőle, hogy már kezdek kétségbe esni.Próbáltam bevonni a teendőkbe,de: pelenkázást nem bírja megcsinálni, öklendezik közben. Van tejem, szoptatom a kicsit, így az etetés is kilőve. Fürdetni nem meri, csak asszisztál közben (oda adja a cuccokat, amit kérek tőle). Ráadásul nagyon jó babánk van, sokat alszik, keveset van ébren. Alvás közben szokta bámulni, meg körülöttem téblábol amikor etetek/fürdetek/pelenkázok. Folyamatosan azt hallgatom, hogy mennyire szégyelli, hogy nem tud mit kezdeni a saját gyerekével, rossz apa lesz. Nem érti meg, hogy még csak 1 hónapos a kicsi, nem kell túlreagálni, szerintem tök normális, hogy "nem tud vele mit csinálni"! Ő viszont folyton feszült emiatt, lélektani problémát csinál a dologból. Hogyan tudnám megértetni vele, hogy ez normális, vagy ha szerintetek sem normális, akkor milyen feladatot tudnék neki adni, ha a fent említettekre képtelen?2014. júl. 31. 10:06
11/12 anonim válasza:
Nekem a tornáztatás meg a babamasszázs jutott eszembe. Közben lehetne aranyos mondókákat is mondani, hogy hallja a hangját és ne csak úgy beszéljen a levegőbe.
12/12 anonim válasza:
Öklendezik? Pfff., vegyen fel pl. bringás maszkot. De tényleg. Barátom nagy tekerős és azon poénkodtunk, h a születendő gyereket maszkban fogja pelenkázni. Mondom, ha így lesz, én isten bizony lefotózom :D
De kendő is jó, vagy olyasmi, ami elveszi a szagot.
Más: vigye el sétálni... nyomd a kezébe - nem fogja elejteni, szokja csak az érzést -, és indítsd útnak.
Azért nagy dilemma lehet neki, hogy fú, van gyereke, tök szuper, de bakter semmit nem tud vele kezdeni, pedig szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!