Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Párom hozzánk akarja költöztetni a fiait.

Figyelt kérdés
Párom fiai 18 és 13 évesek, most az anyjukkal laknak. Párom szeretné, ha hozzánk költöznének ami nekem plusz munka lenne. A kicsi még iskolás, a nagy pedig otthon van. Én most várom a közös gyereket. Mit mondjak a páromnak?
2014. júl. 29. 18:59
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
0%

Akkor olvasd mar el legyszives megegyszer, amit idéztél tolem es próbáld mar meg ertelmezni. Kiemelném a lényeges részt, jo, mert látom nem megy PLUSZ MUNKA KIFOGÁS Ha nem akarja, hogy ott legyenek a gyerekek, indokolja meg, lehet, hogy elfogadható. Na a plusz munka, az nem. Nem látom, hogy mivel lenne tobb munka plusz ket emberre mosni, fozni. Áruljatok mar el.

Mellesleg nem kell körbe ugrálni a gyerekeket, de el kell fogadni. Aki olyan emberrel kezd, akinek mar van gyereke, annál benne van a pakliban, hogy bármikor fordulhat a kocka es bizony odaköltöznek a gyerekek. Vagy ha pl anyuka meghalt, akkor mar mehetnek, akkor nem számít a plusz munka, hiszen akkor muszáj megoldani, ellenben ha csak siman az apjuknal akarnak elni, akkor nehogymar az asszonynak ne legyen joga nemet mondani. Erdekes logika.

2014. júl. 31. 12:37
 32/32 anonim ***** válasza:
83%

#31:

Én is vezetek egy háztartást, szóval ne magyarázd már meg nekem, hogy mindegy, hogy hány emberre mosok-fôzök-takarítok-mosogatok...

Ha csak VENDÉGEK jönnek, már akkor is megnô hirtelen a munka. Nem mindegy, mennyi ruhát teregetsz, vasalsz, mennyi ember koszolja a lakást, az edényeket, hány ember után pakolok, stb. Tehát ne akard megmagyarázni, hogy ez nem plusz munka.

De itt nem is ez a legfontosabb. Hanem az, hogy egy kisbabához a KÖRNYEZETNEK kell alkalmazkodni, és nem fordítva. A beilleszkedés, a szabályok kialakítása a gyerekek odaköltözése után szükségszerûen súrlódásokkal jár. Ezt nem akkorra kellene ütemezni, amikor épp úton van egy kisbaba. Tudod, ilyenkor a kismamának NYUGALOMRA lenne szüksége.

Nem a gyerekek személyével van problémám, hanem azzal, hogy az új feleség nyakába van borítva minden. Miért kellene kizárólag neki alkalmazkodni? Ô az egyik felnôtt abban a családban! Ugyanannyit ér a szava, mint az apáé.

Persze, ha pl meghalt a gyerekek anyja, akkor nincs más megoldás. De akkor meg elôre le kell tisztázni a szabályokat, nem elfelejtve, hogy a pótanyukának is lehetnek igényei. Ha viszont nem kényszerhelyzet a dolog, akkor igenis várjanak még vele.

2014. júl. 31. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!