Mit csináljak? A fiam elvált, egyedül neveli az 5 éves kisebbik fiát. E miatt beköltöztem hozzá. Egész nap mosok főzök, vasalok, takarítok, programot szervezek, játszótérre járok, és egy jó szót sem kapok ezért.
Ha a fiad akarja nevelni a gyereket, nevelje ő.
Keress munkát, ha ezen felül marad időd és energiád akkor segítHETSZ neki, de nem kötelességed.
tegyél meg mindent a fiadért, ne a jó szó miatt
ilyen egy igazi nagyi
Te költöztél oda ingyenszolgának, most mit csodálkozol?
Szakíts és költözz el, nem igaz, hogy 60 éves felnőtt nőként nincs ennyi eszed.
Ez olyan nekem, mintha önként vállalnád a mártír szerepét. Én is segítenék a fiamnak és az unokámnak, de amit Veled tesz, az már kihasználás. Tanulj meg nemet mondani mind a fiadnak, mind az élettársadnak. Ha cselédnek tartod önmagad, mások is annak fognak tartani.
A fiad gyerekeit nem Neked kell nevelni, hanem az apjának és az anyjának. Téged megkérhetnek, hogy olykor besegíts, de semmiképpen nem szabad átvenned ezt a szerepet. Oldják meg, ha máshogy nem, akkor bébiszitterrel, takarítónővel, baráttal, barátnővel, akárhogy.
Jogod van a saját életedhez, de ezt csak akkor fogják tiszteletben tartani, ha következetesen megszabod a határokat és azt be is tartod.
Hát minek mentél oda? A fiad gyereke, nem a tied, neki kell nevelnie. AZ más, hogy segítesz, de nem a te dolgod végezni a házimunkát. Az élettársadnál sem a te dolgod.
Te vállaltad.
Kedves Nagymama, sajnálom a körülményeket, de az gondolom, már megérted, miért lett elvált a fiad.
Hiba volt beköltözni hozzá, költözz el, és kösd ki, max. hetente két alkalommal jössz rendbe tenni a lakást, a napi rutint oldja meg a fiad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!