Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen anya lennék, ha egy...

Milyen anya lennék, ha egy ilyen dolog miatt azt kérném a lányomtól, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

6 éves párkapcsolatom van. A sors úgy hozta, hogy csak 8 hónapja élünk együtt. A lányom kicsit nehezen szokott hozzá, hogy az apja után újra van egy férfi mellettem. Ennek köszönhetően nehézkesen ment az összeköltözés és az sem könnyítette meg a folyamatot, hogy a páromnak van egy lányommal egy idős fia, aki antiszociális problémakkal küzd mióta az anyja elhagyta őket.

Nem mondhatnám, hogy utálták egymást, de a lányom egy nagyszájú,cserfes,harsány gyerek így nem igazán tudtak 5 percnél több időt egymás mellett tölteni.

Egy pár hónap után viszont úgy tűnt jó hatással vannak egymásra. A párom fia összebarátkozott a lányom baráti társaságával és sűrűn eljárt itthonról és nekem sem kellett aggódnom, ha a lánykám még este 8kor a parkba volt, mert tudtam, hogy biztonságban van.

Kezdtük elhinni, hogy normális család lehetünk a sok évnyi problémák után, de múlthéten a párom munkából egy kicsit hamarabb ért haza és félreérthetetlen helyzetben találta őket.

Azóta hatalmas a feszültség itthon, hisz még csak 16 évesek és mi azt szerettük volna, hogy testvéri szeretett legyen köztük (valamilyen szinten persze).

Ma egy újabb vita után a párom azt mondta, hogy a lányom költözzön egy időre az apjához. Nem is értem hogyan juthat ilyesmi az eszébe, hisz tudja, hogy a volt férjem egy alkoholista, elmebeteg állat. De ez Őt nem érdekli, mert szerinte a lányom csábította és rontotta el az Ő tökéletes fiát. Félre ne értsétek semmi bajom a fiúval, de nem teheti a lányomat egyedüli felelőssé. Főleg, hogy ez inkább a mi hibánk, mint az övéké. Két tinédzsert összeköltöztettünk, szinte éjjel-nappal együtt voltak és mi annyira el voltunk foglalva a "csodálatos család" megalapítássával, hogy rájuk nem is figyeltünk.

De akkor sem költöztetheti ki, nemde? Abban igaza van, hogy ebből ebben a formában semmi jó nem sülhet ki. Nem tudnék tükörbe nézni, ha a saját hibám miatt a lányomnak kellene szenvednie, még akkor sem, ha felelőtlenül viselkedett.

Sűrgősen megoldást kellene találnunk, ezért is fordulok Hozzátok, hisz több jó tanácsot kaptam már Tőletek az elmúlt években! Igaz sokkal egyszerűbb dolgokban..

Előre is köszönöm mindenkinek, aki végig olvassa és idejét nem sajnálva tanácsot ad.

2014. júl. 25. 17:27
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
57%

Ne haragudj, de egy pasi miatt egyáltalán az eszedbe jutott, hogy lepasszold a lányod?

A pasid a lányodat elakarja paterolni? Tőle kéne megszabadulnod, nem a lányodtól. Miért nem a srácot külditek el? Vagy egyáltalán, az egész olyan furcsa. Beszéljetek velük. AMúgy lehet, hogy tényleg szerelmesek lettek?

2014. júl. 25. 18:14
 22/48 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen korban összegabalyodnak a fiatalok, lehet egy hét múlva mindegyikük mással lesz. Nem kell ennek nagy feneket keríteni. Ha a párod cirkuszol, együtt elmentek. Ezt megmondod a párodnak.
2014. júl. 25. 18:16
 23/48 anonim ***** válasza:
50%
fütyülsz b@azmeg és hazudsz
2014. júl. 25. 18:17
 24/48 anonim ***** válasza:
46%
Miért volt muszáj összeköltözni? Gondolhattátok volna, hogy lesznek problémák. Ha mindenki maradt volna a saját lakásába, és csak találkozások lettek volna, nem lett volna ilyen gond.
2014. júl. 25. 18:25
 25/48 anonim ***** válasza:
50%

Mi lesz, ha szakítanak?

HA nem bírják elviselni, akkor valamelyik elköltözik. MAjd akkor, külön albérletbe, vagy ahova akar.

Jah, és vígasztalod azt, amelyiknek fáj...

Ezt magyarázni kell egy felnőttnek?

Neveld határozottságra lécci, és lazának, ne legyen olyan szonrongós, mint én, meg te se legyél az!

(Egyik ismerősöm elvált volt, felnőtt gyerekkel, összejött egy nővel, odaköltözött, később a fia is, mert ott volt munka, összejött a nő lányával - az apja észre se vette, csajnak pasija is volt, de mégis ő ejtette teherbe, most szülők...)

2014. júl. 25. 18:26
 26/48 anonim ***** válasza:
33%
jh és a pasidnak is megmondhatd, hogy majd akkor problémázzon, ha szakítanak, és hogy a fiának nem lesz semmi baja, azért fiatal, hogy csajozzon és szerelmes legyen,, meg tapasztaljon, akármilyen lánnyal...ha ennyire rosszul van a lányomtól, lehet én dobnám ki, de ez mellékes
2014. júl. 25. 18:27
 27/48 anonim ***** válasza:
63%
Ha nekem a gyerekemről ilyen dolgot mondana a férjem még aznap elköltöznék a következő munkanapon meg beadnám a válást aztán játszhatná a családot egyedül.
2014. júl. 25. 18:40
 28/48 anonim válasza:
36%
Szerintem meg jobb hogy a lányodat az a fiú húzta meg akit ismersz és nem egy AIDS-es punkfiú,és a fiúnak is jobb hogy a te lányodat d*ghatja,mert nézd egy jó oldalát:legalább nem egy útszéli lotyót döföget análba,és plusz jó hír:nem lesz egyik sem chlamydiás.Remélhetőleg.
2014. júl. 25. 18:41
 29/48 anonim ***** válasza:
88%

Rossz anya lennél.. A világ egyik legrosszabja.. Egy alkoholistához akarod küldeni a lányodat egy bránerért, aki döngethet? EZÉRT??! Fontosabb egy önző ember, mint az, aki belőled fogant és a szíved alatt hordoztad?!! Van benned anyai ösztön egyáltalán??!!!!

Én azonnal dobnám az ilyen férfit!!!!!

2014. júl. 25. 19:08
 30/48 anonim ***** válasza:
82%
Eleg hulyen jonne ki, ha a ferfi a sajat gyereket akarna kidobni a sajat hazabol, nem?
2014. júl. 25. 19:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!