Hogy érhetném el, hogy szüleim ne legyenek velem lekezelőek?
Úgy beszélnek velem mint egy taknyos kölyökkel, pedig nem az vagyok már. Azt tudom, hogy mindig a "kislányuk" leszek, még 40 évesen is, és tudom, hogy "felettem állnak a táplálékláncban", de mégis annyira bánt, hogy lenézőek velem, egyáltalán nem vesznek emberszámba, kisgyerekként kezelnek. Semmiben nem kérik a véleményem, olyanban se, ami érint, a legapróbb dolgaimba is beleszólnak, és megmondják mit csináljak és hogyan, és akármit szólnak hozzám, mindennek kötekedős-leszólós hangsúlya van. Azt hittem ez normális, és egy szülő ilyen, de a barátom anyukája teljesen "egyenrangú félként" beszél vele, megnevelte, de mégis emberszámba veszi, teljesen máshogy áll hozzá. Kikéri a véleményét dolgokban, képes vele beszélgetni emberként. Az új barátaim közül mindenkinek ilyen szülei vannak.
Mit tegyek, hogy szüleim szüleim tudomásul vegyék hogy felnőttem, és ne legyenek lekezelőek?
Ha simán próbálok velük erről beszélni, akkor nem tisztelem őket, meg nehogy már nekem álljon feljebb, stb... Tudom hogy a szüleim, és tisztelem is őket, csak hát mégis.
20/L
"A válasz pedig mindenre az, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet költözni."
Annyi eszed sincs, hogy erre magadtól rájöjj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!