Jó szülő az, aki nem megtiltja gyerekének a cigizést, hanem vesz neki 3 doboz cigit?
Mesélte a fiam, hogy haverja cigizik, szülők előtt, és kérdeztem, hogy nem tiltják tőle?
Annyit mondott, nem ők is cigiznek.
Azt mesélte el, hogy mikor lebukott 16 évesen a cigivel, az apja előtt, apja fűzött hozzá: "erről még beszélünk!" majd este oda hívta és kezébe nyomott 3 doboz cigit...
Jó szülő ez? Mert én azt mondtam a fiamnak, hogy cigizhet, de elmeséltem, hogy mennyire káros, meg tőlem ne kunyeráljon cigire!
Meglepődtem, hogy vannak ilyen szülők!
Lehet én vagyok túl régimódi, és ma már nem szokás a gyereket óvni az ilyenektől?
birom aki azt mojdja nem engednem neki, 24/7be ott vagy vele ? Nem!
ezzel a tiltas dologgal csak rosszabb.
Megbántam azt a napot, amikor először rágyújtottam.Nem kellett volna! De 18 évesen érettségire készültem, és úgy gondoltam, talán attól valami jobb lesz. Semmivel se lett jobb semmi az ég világon. Utána folytattam a cigizést a munkahelyemen - ahol szinte kivétel nélkül mindenki dohányzott - amikor a 15. érettségi találkozónkat nem az a lány szervezte, aki annak idején elvállalta, hanem egy másik, mivel ő meghalt tüdőrákban. Igaz, nem ő dohányzott, hanem mindenki más abban a szobában, ahol dolgozott. Egy másik osztálytársam azon panaszkodott, hogy terhesen hiába kérte a kollégáit, hogy ne dohányozzanak a szobában, kiröhögték. A harmadik hónapban elvetélt.
Tudom, hogy nem mindenki egyformán reagál a dohányzásra, van olyan aki 99 évesen is szívja a cigit, issza a whiskyt, meg az erős feketét, de az sokkal ritkább, mint a fiatalkori elhalálozás dohányzás miatt bekövetkezett betegségben. Hogy a dohányzás ártalmas, mégpedig nagyon, az egészen biztos. Vannak országok (pl. ahol én élek) ahol nemcsak a munkahelyeken, de még az utcán sem lehet dohányozni. Én abban reménykedem, hogy talán idejében abbahagytam a dohányzást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!