Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen kaptak mobiltelefo...

Hány évesen kaptak mobiltelefont a gyermekeitek? 8 éves lányomnak vegyek szerintetek?

Figyelt kérdés
Augusztusban lesz 8 éves, szeretne kapni egy mobilt. Szerintetek korai még?

2014. júl. 15. 15:09
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
67%
Szerintem korai,én 10 évesen kaptam az elsőt (kihúzhatós),utána lett egy sima egyszerű érintőképernyős telefonom,mert a kihúzhatós elromlott. Most kaptam májusba egy új telefont,mert hosszabb kirándulásokra fogunk menni,meg már a másik telefon se bírta annyira. Szóval szerintem várj még,ne vegyél neki telefont. Csak tényleg ha nagyon szüksége van rá.
2014. júl. 15. 15:29
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

13-14 évesen kaptam, húgom 12 lehetett (egyszerre kaptuk). Én hatosztályos gimibe kezdtem el járni, és így tudtam szólni, ha lekéstem a buszt és bent ragadtam a városban. Húgom azért kapott, mert én is és ne legyen veszekedés :)

[link]

Ilyen csoda volt 13 évvel ezelőtt :D

2014. júl. 15. 15:55
 13/31 anonim ***** válasza:
88%

Én 8 évesen kaptam anno mobilt, mert akkor kezdtem egyedül közlekedni (suli után zeneiskola, onnan haza). Én akkor vennék a saját gyerekemnek telefont, ha egyedül jár haza.

De annak sincs sok értelme, hogy jajj nem veszek neki, mert csak azon fog játszani, de mivel neki nincs, ezért a szüleién játszik. Megtörtént eset. Rokon gyerek anyukája odáig van, hogy milyen jól neveli a gyereket, mert nincs saját telefonja, viszont az anyukát nem lehet elérni sose telefonon, mert mindig a gyerek kezében van, és simán kinyomja ha hívják az anyját.

2014. júl. 15. 15:58
 14/31 anonim ***** válasza:
91%

21 evesen lett eloszor telefonom, 2001-ben. Egyaltalan nincs szuksege egy gyereknek sajat telefonra, mi is felnottunk nelkule.

Okostelefont plane nem vennek neki, majd felnottkent vegyen maganak.

2014. júl. 15. 16:17
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 8 éves volt amikor kapott egy régi, csak telefonálásra alkalmas mobilt. Egyedül járt haza, úgyhogy így láttuk jónak, most 17 éves és tavaly óta van okostelefonja, addig csak régiek voltak neki. De nem is nagyon használja, csak telefonálásra, hisz ott a laptopja.
2014. júl. 15. 16:19
 16/31 anonim ***** válasza:
50%
Én 11 éves korom körül kaptam az elsőt, felhajthatós Nokiát, haha :D Vigyáztam rá nagyon :) Én még nem vennék neki, a húgom is csak 12 évesen kapott.
2014. júl. 15. 16:40
 17/31 anonim ***** válasza:
Felesleges. Én is ennyi voltam, amikor kaptam, kb. 2 évig a polcon porosodott, maximum játszani vettem elő néha...
2014. júl. 15. 17:32
 18/31 anonim válasza:
0%

Az első telefonomat 11 évesen vettem magamnak. Egy 8 évesnek minek? Még ott a tojáshéj a fenekén. Játszana egész nap, néha beszélgetne a mamával, meg a papával, aztán ennyi. Nekem azért kellett, mert anyukám is, és apukám is külföldre mentek dolgozni, és tartani kellett valahogy a kapcsolatot.

15L

2014. júl. 15. 17:57
 19/31 anonim ***** válasza:
NEM KORAI,ha egyedül jár haza és csak telefonálásra használja:) Én 10 évesen kaptam előszőr,de 8évesen már volt egy legrégebbi nokia sim kártya nélkül amin az ébresztő funkciót használtam nyáron.
2014. júl. 15. 18:20
 20/31 anonim ***** válasza:

Telefont, amivel telefonálni tud (nem okostelefon...) és sms-t írni szerintem kaphat. Már ha pl. egyedül jár iskolába vagy hasonlók (én 6 éves koromtól egyedül jártam). Akkor nem árt, hogy ha közbejön valami fel tudod hívni, vagy ő téged, ha bármi gondja van.

Az ilyen ájfónokat meg hasonlókat hanyagolnám legalább 14 éves korig.

2014. júl. 15. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!