Hány évesen kaptak mobiltelefont a gyermekeitek? 8 éves lányomnak vegyek szerintetek?
13-14 évesen kaptam, húgom 12 lehetett (egyszerre kaptuk). Én hatosztályos gimibe kezdtem el járni, és így tudtam szólni, ha lekéstem a buszt és bent ragadtam a városban. Húgom azért kapott, mert én is és ne legyen veszekedés :)
Ilyen csoda volt 13 évvel ezelőtt :D
Én 8 évesen kaptam anno mobilt, mert akkor kezdtem egyedül közlekedni (suli után zeneiskola, onnan haza). Én akkor vennék a saját gyerekemnek telefont, ha egyedül jár haza.
De annak sincs sok értelme, hogy jajj nem veszek neki, mert csak azon fog játszani, de mivel neki nincs, ezért a szüleién játszik. Megtörtént eset. Rokon gyerek anyukája odáig van, hogy milyen jól neveli a gyereket, mert nincs saját telefonja, viszont az anyukát nem lehet elérni sose telefonon, mert mindig a gyerek kezében van, és simán kinyomja ha hívják az anyját.
21 evesen lett eloszor telefonom, 2001-ben. Egyaltalan nincs szuksege egy gyereknek sajat telefonra, mi is felnottunk nelkule.
Okostelefont plane nem vennek neki, majd felnottkent vegyen maganak.
Az első telefonomat 11 évesen vettem magamnak. Egy 8 évesnek minek? Még ott a tojáshéj a fenekén. Játszana egész nap, néha beszélgetne a mamával, meg a papával, aztán ennyi. Nekem azért kellett, mert anyukám is, és apukám is külföldre mentek dolgozni, és tartani kellett valahogy a kapcsolatot.
15L
Telefont, amivel telefonálni tud (nem okostelefon...) és sms-t írni szerintem kaphat. Már ha pl. egyedül jár iskolába vagy hasonlók (én 6 éves koromtól egyedül jártam). Akkor nem árt, hogy ha közbejön valami fel tudod hívni, vagy ő téged, ha bármi gondja van.
Az ilyen ájfónokat meg hasonlókat hanyagolnám legalább 14 éves korig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!