Lehet kötelezni az apát, hogy látogassa a gyereket?
Figyelt kérdés
Kisfiam (8éves) apja nem tartja velünk a kapcsolatot. Elhagyott terhesség alatt,miután nem mntem abortuszra, mindennel megvádolt, hogy direkt estem teherbe stb. Állítólag korrekt velünk, mert a kisfiamat jogilag felvállalta, fizet gyt-t. Sose látta! Elmegy mellette az utcán (egyszer történt meg de akkor is...) közben az új gyerekeiröl végig posztolja a fb-t (nem ismerősöm, de rákerestem). A kisfiam egyre kíváncsibb rá.mutattam neki neten, de még szomorúbb lett. Írtam neki, hogy találkozzon a gyerekkel, de nem reagált többször. Le is tiltott. Miután irtam a feleségének, feloldott és írta, hogy hagyjuk békén, nem változott a véleménye. Mit csinálhatnék jogi úton?
Ez mind szép és jó, de ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem lépne le annyi pasi minden következmény nélkül, úgy hogy vissza sem néz, sokan (rejtély, hogy miért) még a gyerektartást sem tudják behajtani.
2014. júl. 3. 20:20
22/63 anonim válasza:
A kérdés nem a hatályos jogrendszer esetleges hiányosságaira irányult :)
A családjog egyébként azt a lehetőséget is biztosítja, hogy tájékoztatást kérj a tartásra kötelezett munkaadójától az illető pontos jövedelméről, hogy ne tudja azt kamuzni neked, hogy nincs pénze a gyermektartásra.
De láthatod, hogy sokan nincsenek tisztában alapvető jogaikkal, fogalmuk sincs a szabályozásról. De ennek ellenére meg vannak győződve arról, hogy amit elképzelnek, az az igaz, s mindenki aki mást gondol, az hülye.
2014. júl. 3. 20:25
23/63 anonim válasza:
Ezek szerint jogilag kötelezhető.
Ámde lehet,h a férfi inkább a bűntető tortúrát választja.
Ha nem azt választja és találkozik a gyerekkel,valószínűleg a szeretet nem fog megszületni benne és úgy viselkedik majd a gyerekkel,h a gyereknek még rosszabb lesz,fölösleges komplexusok és önutálat alakul ki benne,ha ennyire utál az apám stb.
Van ennek értelme?
2014. júl. 3. 20:27
24/63 anonim válasza:
Csak az a gond ezzel a linkkel, hogy a 61%-os kicsit félreértette, a "kapcsolattartásra kötelezett" ugyanis nem a külön élő szülő, hanem az, amelyik a gyermekkel él - neki kell biztosítania, hogy a külön élő szülő kapcsolatot tarthasson a gyermekkel.
2014. júl. 3. 20:32
25/63 anonim válasza:
Annak ellenére,h a gyerek érzelmi stabilitása miatt a kapcsolat ellen vagyok,24. válaszoló bizony te vagy az,aki azt olvassa,amit olvasni akar.Már az első mondta is így hangzik:
A gyereknek joga a KÜLÖNÉLŐ! szülővel a kapcsolattartás.
2014. júl. 3. 20:36
26/63 anonim válasza:
"Miért nem húzott gumit a kedves apuka? Csak mert akkor ez a helyzet elkerülhető lett volna."
Talán mert bízott a párjában aki azt mondta szed gyógyszert. Bizalom, őszinteség egy kapcsolat alapja.
2014. júl. 3. 20:37
27/63 anonim válasza:
26-os: Ha nem akarok semmi áron gyereket, akkor 5 gumit húzok, ha kell, nem még az, hogy megbízok a másikban...
2014. júl. 3. 20:40
28/63 anonim válasza:
Én sejtettem h jogilag felelősségre vonható,de azért is,mert a nevére vette.
Márpedig ez nekem furcsa,mert ha a nevére vette,akkor várhat egyéb kötelezettségeket is.
2014. júl. 3. 20:47
29/63 anonim válasza:
25-ös, milyen SZÜLŐről beszélsz jelen esetben egyébként? Egy, a kissrác számára vadidegen pasiról, akit a gyerek még képen is csak azért látott, mert kissé mániás anyuka rábökött a monitoron?
2014. júl. 3. 20:47
30/63 anonim válasza:
# 27/28
Persze messe habbal. Jó kifogás soha sem rossz csak ez gyenge annak is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!