Anya folyton zaklat, hogy mondjam el mikor jön meg?
Szerintem ez nem túl érdekes info... Ha nagyon kis fiatal vagy (13-14), lehet azért érdekli, hogy rendesen beállt-e a ciklusod...
Ha idősebb, és olcsó nő-életet élsz, lehet próbálja csekkolni, hogy felcsináltak-e.
Addig örülj, míg az édesanyád vigyáz rád, vagy tudni akarja, hogy vagy.
Én fiú vagyok, de az én anyukámnak is voltak ilyen idegesítő kérdései. :)
És tényleg azért csinálja, mert aggódik érted. ;)
Nálam természetes volt, hogy szóltam mikor jött meg, sőt éveken keresztül közös naptárba jelöltük. Soha nem volt ebből kifolyólag semmi vitánk. Aztán most, hogy már rendesen beállt szinte egyszerre van meg anyumnak, ès nekem is, sőt még a legjobb barátnőmnek is.
Igenis rá is tartozik, hogy neked mikor van meg,mert ha nem tévedek még nincs saját kereseted, hogy fedezd a betétet, tampont.
Örülj neki, hogy érdekli mi van veled. Ja, és becsüld meg, és szeresd az összes hülyesége ellenére is, hisz sosem tudhatod mikor ragadja el tőled a sors.
17/L
Az, hogy zaklat, az a durva. Egy jó anya max. egyszer megkérdezi, hogy rendben van-e a menzeszed, de nem zaklat vele.
Mondd meg neki egyenesen, hogy ez a te dolgod, és majd szólsz, ha szükséged van segítségre, addig boldogulsz magad is. Anyádnak egyáltalán nincs köze a menzeszedhez, mert az a te legbensőbb magánügyed. A tested része.
Egyszer mondd meg, aztán pedig, ha újra ezzel jön, nézz rá ridegen, szó nélkül fordulj el és hagyd ott. Előbb-utóbb abba fogja hagyni.
Na azért a zaklatást értelmezzük úgy, hogy párszor megkérdezte, te meg bevágtad a hisztit és az ajtót. :D
Nyilván még abban a korban vagy, amikor minden normális és természetes dolog is "ciki". Biztos betétet venni is cikinek érzed, és azt anyudra hagyod, ha tudni szeretné, muszáj-e most elszaladnia venni, vagy ráér még két hétig?
Meg egy szülő aggódik a gyerekéért. Érdekli, hogy minden rendben van-e a szervezeteddel.
Meg ha véletlen rosszul leszel, fáj a hasad, vagy szimplán csak egy hisztis fúriává válsz, jobb, ha tudja, mi bajod. Könnyebben rálegyint egy hisztire, ha tudja, hogy épp nehéz napok vannak, mint ha csak úgy ok nélkül patáliázol. :D
Egyszerűbb a békesség, ha megjön, szólsz neki, hogy "anya, megjött, munka után légyszi vegyél nekem betétet!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!