Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan javíthatnám szüleimmel...

Hogyan javíthatnám szüleimmel a kapcsolatom? Valaki segítene?

Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 21:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Hm, ez mind a kérdés? Én vártam valami leírást, hány éves vagy, milyen nemű, mi a gond a kapcsolatotokkal, miért alakult így stb...
2014. jún. 30. 21:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha Te akarsz tenni a jó kapcsolatért akkor van néhány tippem, persze nem írtad, hány éves vagy, és mi a probléma alapból, szóval: a szülők szeretik ha őszinte vagy, bejelented mikor hova mész, kikkel vagy és mikor érsz haza. Szeretik ha besegítesz a házimunkába, mosogatás, porszívózás vagy egy vásárlásnál besegítés cipelésbe, ezen kívül pedig a közös vacsorák-reggelik, közös tévézés, közös kirándulások, egyéb programok, közös kertészkedés, meglepetésként pedig saját készítésű pl. egy könnyű süti, gyors egytálétel, rend a szobában, anyukának virág, ha szereti. Ilyenekre gondolok.
2014. júl. 1. 09:23
 3/4 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok és lány. Nemrég derült ki hogy anyukám rákos. Próbálok mindenben segíteni. Meg próbálok velük beszélgetni, de egyszerűen nem megy. Mindig találnak valamit, csak hogy veszekedjenek. Volt már rá példa, hogy leültem velük beszélni, hogy mennyire hiányoznak a közös programok és hogy nem tudnak rólam semmit, de ebből is a veszekedés lett. Már többször szóba került a válás is. Kezdek belefáradni a próbálkozásba. Nekem lelki gondjaim is vannak de nem csak emiatt, és több eset volt rá, hogy öngyilkossági kísérletet csináltam, de őket nem érdekelte. Bementem a kórházba pár napra és nem jöttek be csak egyszer azért, hogy hazamehessek. És azóta se került szóba hogy miért és hogyan csináltam. Pedig még két éve nagyon jó család voltunk.
2014. júl. 1. 10:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés mert mindenki máshogy dolgozza fel azt, ha rákos betegségben szenved egy családtag, vagy épp róla derül ez ki. Legyél megértő és türelmes, anyukádnak rossz érzés lehet hogy betegnek látja a környezete és aggódtok érte, nagyon szép és jó hogy segítesz a háztartásban, próbálj mindent megkérdezni, leírni ami nem világos, akár főzéssel kapcsolatosan is. Ha van barátnőd akivel nagyon jó a kapcsolatod akkor az ő anyukájától kérj tanácsot vagy beszélgess vele mert nem biztos, hogy anyukád ebben a helyzetben minden figyelmét neked tudja áldozni. Csak feltéelezem, hogy az öngyilkossági kísérettel nem elsősorban az életed killtására törekedtél hanem szeretted volna ha rád figyelnek és észbe kapnak, de erre ne várj, megvan most a maguk baja. Édesanyádnak jobbulást kívánok, Nektek pedig nagyon sok erőt és kitartást.
2014. júl. 1. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!