Mivel győzzem meg anyát, hogy oroszul tanulhassak? Miért kell ezt csinálnia?
Angolból megvan a felsőfokúm, a gimiben a franciát kezdtem tanulni 2 éve, a tudásom a nullával egyenlő.
A tanár utál, megjegyzéseket tesz rám, a családomra, az anyagi helyzetünkre és hogy én azért képzelem azt, hogy hercegkisasszony vagyok (furcsamód más tanárnak nincs velem baja, sőt, a francián kívül mindenből 4-es, 5-ös vagyok).
Anya viszont nem engedi, hogy oroszt tanuljak, ami tényleg érdekelne, mert mit akarok azzal kezdeni, semmi értelme és előbb legyen franciából nyelvvizsgám. De nem érti, hogy abból sose lesz, mert már attól a hányinger kerülget, ha francia szöveget kell olvasnom, semmit nem tudok belőle.
Ugyanezt csinálta a zongorázással is, sírva jártam már be órára, de akkor is mennem kellett, 8 évig tanultam, ma már azt se tudom, hogy kell egy alap darabot eljátszani. És mindezt azért, mert 6 évesen mondtam, hogy zongorázni szeretnék, de nem szerettem meg annyira és abba akartam hagyni.
A táncot is csak azért hagyhattam abba, mert egyszer leejtettek egy emelés közben és utána már nem ment a forgás, mert nagyon szédültem.
Gimis korodban simán a te döntésed ez már.
Miért kellene meggyőznöd? Átjelentkezel, és kész.
De, sok értelme van, és lesz az orosznak.
Tanulj addig is netről szedett könyvből.
Magántanárnál tanulnám, a sulissal semmire sem mennék.
A suliban is csak úgy mehetnék át, ha az elmúlt 2 év anyagából vizsgát tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!