Hogyan érjem el, hogy elengedjenek fesztiválra?
17 éves lány vagyok, NAGYON szeretnék elmenni VOLT fesztiválra 5 napra.Barátnőkkel mennék, sátraznánk.Egy Budapest melletti városban lakok, tehát tényleg messze van.Viszont sosem járok bulizni, csak néha koncertekre, viszont onnan is állandóan rohannom kell haza, hogy elérjem az utolsó buszt és fél 12-re hazaérjek..Sosem volt még semmi gond, sosem mentem haza részegen, sosem jártam még fiúval, sosem volt semmi.Mondjuk 1 hete reggelre értem haza, de szóltam szüleimnek, hogy lekéstem az utolsó buszt, de nem is értem, hogy ha 10-ig tart egy koncert, miért várják el, hogy hazaérjek Pestről fél óra alatt..Plusz biztonságos helyes voltam reggelig.
Én egy felelősségteljes, józan gondolkodású ember vagyok, nem pedig egy piás, drogos kis r ibanc, de ezt apám nem érti meg.Anyukám elengedne, de mivel rosszban vannak, ezért nem tud apámra hatással lenni anyukám.
Oké, vannak rémhírek, hogy kiket erőszakoltak meg, de szerintem ez csak azzal fordul elő, aki nem elé elővigyázatos.
Mivel győzhetném meg apámat, hogy elengedjen?Fél év és 18 leszek.Rajtam kívül minden barátomat és barátnőmet elengedik, már megint én maradok le azokról a zenekarokról, akik rettentően sokat jelentenek nekem, én nem a piálás meg a csávózás miatt mennék, tényleg iszonyúan ki vagyok borulva, évek óta vártam ezekre a koncertekre..
Természetesen minden költséget én fizetnék meg, tehát nem erről van szó.
Mit tehetnék? :(
"Oké, vannak rémhírek, hogy kiket erőszakoltak meg, de szerintem ez csak azzal fordul elő, aki nem elé elővigyázatos."
Tevedes.
De amugy nem ez a lenyeg, akar el is engedhetnenek, de ha apad ilyen fafeju, akkor ugysem tudod meggyozni. En ismerek olyat aki nem kert ilyen koraban engedelyt mar semmire a szuleitol, hanem csak bejelentette hogy mi lesz aztan ennyi. Lehet neked is ezt kell csinalnod. Mi a legrosszabb ami tortenhet, megver?
Jó a neved. RHCP :P
Amúgy szerintem hogyha társaságban megyek és figyelünk egymásra, nem isszuk magunkat öntudatlanra és vigyázunk az italunkra a drogok miatt, akkor egész egyszerűen nem történhet baj..meg én amúgy sem vagyok olyan, aki összeáll minden fiúval..
Hát lehet, hogy azt kéne, de utánam jönne, meg utána csak rosszabb lenne a helyzet.És lelkiismeretem sem engedné :/
Eléggé fáj, hogy semmi rosszat nem tettem, ő mégsem bízik bennem, nem is ismer, ő inkább félreismer.
Akkor ulj le vele beszelni, de csak nyugodtan, indulatoktol, veszekedestol, hisztitol mentesen, es mondd el neki amit az elobb irtal. Es azt is megmondhatod neki, hogy nem tarthat uvegbura alatt, te megerted hogy felt teged, de hagynia kell hogy a sajat labadra allj, hogy a sajat utadat jard. Emlekeztesd hogy nem adtal ra okot hogy eltiltson barmitol is, es 17 evesen kepes vagy felelosen gondolkodni es cselekedni. Elmondhatod hogy tisztaban vagy a kockazatokkal, igyekszel oket minimalizalni, de nyilvan nem lehet nullara csokkenteni, mert az is megtortenhet hogy holnap reggel a fejedre esik egy repulogep. Mondd el hogy mennyire sokat jelent ez neked, sokkal tobbet mint ahogy o azt gondolja.
Nagyon fontos hogy ha o fel is kapja a vizet, te maradj nyugodt es tisztelettudo, a hiszti nem vezet sehova.
Lehet hogy meg nem szokott hozza a gondolathoz, hogy lassan felno a lanya, es nem fogja mar tudni ugy iranyitani, ahogy neki tetszik. Nyilvan felt teged, azt is tisztazni kellene hogy pontosan milyen averzioi vannak a fesztivalozassal szemben, mitol felt, miert nem akar elengedni. Fogalmazza meg az aggalyait, indokolja meg, es beszeljetek at oket.
Te meg fogadd el hogy o az apad es joga van (meg) megmondani hogy mit tehetsz es mit nem. Konstruktiv probalj lenni, es nem tamado.
Nekem is van lanyom, de szerencsere meg csak 10 eves :) De ezeket a vitakat nem mint nap lefolytatjuk. En erre tanitom, hogy kommunikaljunk, es az eszunket hasznaljuk, ne zsigerbol reagaljuk le a nezeteltereseket.
38F
Rendben, megpróbálom, csak nehéz vele beszélni, de most muszáj lesz.
Köszönöm szépen a segítséget! :)
Lehetseges hogy igy van, szulokent a legnehezebb dolog a gyereket egyre jobban szabadon engedni, hogy egyedul fedezhesse fel a vilagot, es tapasztalja meg a sajat donteseinek a kovetkezmenyeit.
Ha nem tesszuk akkor soha nem fog tudni onallo eletet elni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!