Veletek előfordult, hogy nyugodtan tréfálkoztatok apukátokkal, és egyszer csak megharagudott, és lekevert egy pofont?
Tegyük fel hogy 4-5 éves a kisfiú/kislány, és apuka viccelődik vele. Kicsike visszavág, apu folytatja, és így tovább. Majd egyszer csak apu már unja, megsértődik, kicsi még visszavág, mire kap egy pofont/ leordítsák hogy pofátlan az apjával.
Mennyire gyakori ez?
Ilyen mértékben nem fordult elő, de szóban kaptam már letolást. 4-5 évesen finoman később erélyesebben.
De ezekben az esetekben túlléptem egy határt. Nem mindegy hogy eleinte finoman viccelődtök és határok között marad vagy viccelődnek és a gyerek túllépi a határt közben. Persze ez nem pofonnal kell jelezni, hanem elmagyarázni a gyereknek, hogy miért volt tiszteletlen. Egy gyerek csak a pofontól félni fog, de nem érti meg hogy tisztelni kell a szülőket.
Attól függ, hogy apuka mennyire infantilis, mennyit verték őt magát annak idején, mennyire gyűlöli a lelke mélyén a saját anyját vagy apját (azt veri le a gyereken).
A gyereket nem veréssel kell fegyelmezni, mert a pofon mindig a nevelés csődje. A másik: ha viccelődik apuka a gyerekkel, akkor tudni kell NEKI meghúzni a határokat és megtanítani a gyereknek, hogy mi a vicc, mi a humor, és mi a másik ember sértése, a pofátlanság, a bántás - hol a határ a vicc és a viccnek előadott agresszió között.
Sajnos, sokkal gyakoribb, mint szabadna lennie.
Ez nem felnőtt viselkedés, de én is ismerek ilyen szülőt.
Kb. emiatt féltenek tőle. Nem százas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!