Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak én érzem a technológia...

Csak én érzem a technológia hátrányát?

Figyelt kérdés
Nálunk egy családi beszélgetés abból áll, hogy a szülő leül és a Facebookon chatel, a testvérem magával hozza a laptopot és fél méterről írnak egymásnak (is). Olykor felteszek egy kérdést és a válasz fél perc múlva egy "aha". Ilyenkor hogy ne érezzem úgy, hogy magamban beszélek, a kezembe fogok egy könyvet és olvasok. Közös témánk szinte úgy érzem nincs és amikor ezt felvetem, akkor jön a megszokott szöveg, hogy "de én még csak most jutottam a gép elé" vagy "nem értem mi a baj". Elszigeteltnek érzem magam és bosszant, hogy rajtam kívül ezt senki sem tudja felfogni. Ilyen esetben ti mit tennétek?

2014. jún. 9. 00:49
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Szerinted ha nem lenne facebook meg okostelefon, akkor esténként a kubista festészetről társalognátok? "Bezzeg az én időmben" nem volt még internet, de akkor is voltak családok ahol arról szólt az este, hogy leültek a tévé elé és nézték amit adtak, apu kezében a sörrel.
2014. jún. 9. 01:02
 2/9 anonim válasza:
94%

Ha nálatok igy mukodik akkor a szulok el van baj en azt mondom!

en talan a hatranyat abban lattom hogy a tinik onertekelesi problemakkal kuzdenek es ongyilkosak lesznek ha a szulo ertheto mondon el titltja a facebooktol.

2014. jún. 9. 01:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem a technika hátránya, hanem családon belüli problémák.
2014. jún. 9. 01:18
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Sok embert be tud szívni ez az agymosó internet...Én elég gáznak tartom hogy sokan a gép előtt élik az életüket!
2014. jún. 9. 01:50
 5/9 anonim ***** válasza:
14%
Miért írnak sokan technológiát technika helyett? Angol befolyás miatt?
2014. jún. 9. 04:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez valóban elkeserítő.

De nem a technológia hibája, hanem a családodé. A technológia egy lehetőség, amit lehet használni (megfelelően) és kihasználni (rosszul, visszaélve vele).

Az atombomba sem önmagában rossz, hanem az, amire használták.

2014. jún. 9. 07:58
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Én kifejezetten örülök, hogy fejlődik a technika !!! Valóban a családon belül keresendő a hiba !
2014. jún. 9. 08:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak te.

A te eseted azt példázza, hogy a technológia az aktuális ÜRÜGY arra, hogy miért nem képesek a családtagok egymással normálisan kapcsolatban élni és kommunikálni. Nem a technológia és a Facebook miatt ilyen a családod, hanem önmaga miatt, azaz leginkább a szüleid miatt. Ha nem volna FB, akkor is ilyen lenne, csak később (vagy soha) tűnne fel, hogy baj van velük.

2014. jún. 9. 09:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez csak kifogás.

Mi is eléggé gépesített család vagyunk, aminek azért komoly előnyei vannak. Például jelentősen csökkent a telefonszámlánk, amióta a szüleimmel (akiktől 150 km-re élek) facebookon chatelünk.

Amikor hazalátogatunk és összeülünk a konyhában, igen, előfordul olyan, hogy mindenki elkezd az okostelefonján pötyögni - de legfeljebb öt percen belül valaki bedob egy témát, és mindenki leteszi a telefonját. Mert alapvetően igényünk van arra, hogy együtt legyünk.

Nálatok inkább az a baj, hogy nincs közös téma. Ez viszont már önmagában is tényleg komoly baj.

2014. jún. 9. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!