Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak én vagyok ilyen bosszantó...

Csak én vagyok ilyen bosszantóan selejtes, hogy ilyen szüleim vannak?

Figyelt kérdés

Jelen helyzetben itt vagyok, s csak ülök a gép előtt s számolgatom, hogy mikor is tudok majd kijönni abból az adósságból, amibe majd fogok keveredni... Már az élettől is elment a kedvem.

Van egy apám, akivel ugyan együtt élünk, de én nem beszélek vele egy veszekedés után, ami pár hónappal ezelőtt zajlott le. Saját világában él, azt hiszi ő a nagy valaki, mindent tud, soha nem hibázik. Mindezek mellett olyan beképzelt, hogy lassan már kacsazsírt kell venni, s bekenni az ajtófélfát, hogy be tudja rajta gyömöszölni azt a nagy arcát. Régebben ivott, vert is rendesen, de mióta felnőttem, azóta nem meri megtenni. Ellenben állandóan kötözködik, meg semmi nem tetszik neki. Havonta egyszer általában "elköltözik", vagy feldobja a témát, de mindig visszajön, mint a bumeráng.

Anyám a mérce másik vége, akivel nagyon jó a kapcsolat. Akkor, amikor minden úgy van, ahogy ő megálmodja, illetve jobb lábbal kel fel az ágyból. Amennyiben merek valamiért szólni, vagy épp szót emelek valamiért, akkor minden bizonnyal van valami ellenérve, vagy hülye kifogása. Ha épp ezek nincsenek, akkor ő sajnáltatja magát, bőg, meg mondja neki megy a folyónak meg ilyenek, mert mindenki bántja őt. Fantasztikus.

Jelen helyzetben rábeszélt engem több kiadásra, melynek eredménye az lett, hogy hitelkeretembe bele kellett "csúsznom". Többnyire előfordul pár ezer forinttal, de ha véletlenül túl lépem amikor mindig ügyelek arra, hogy a fizetésem ezt tudja fedezni. (Pl. Amikor a mosógép vásárlás be volt tervezve, akkor egy héttel előbb megvettem, mert a kiszemelt termék tíz ezerrel olcsóbb volt. A hitelkeretemnek köszönhetően mikor megjött a fizetésem, akkor az akciós árnak köszönhetően tíz ezerrel több maradt, mint amit számoltam).

Nem számoltam előre költözésre, most pedig már biztos, hogy ez lesz. Ezzel semmi probléma nem lenne, hisz a tulajjal tisztáztuk a költségeket. Ma közölte velem anyám, hogy a vízóra beszerelése harminc rugó. Ha ezt most hozzáadom a jelenlegi összeghez, amivel mínuszban van a számlám, illetve még a kiadásaimat, akkor gyakorlatilag marad ötezer forintom.... Ezt azért jeleztem felé, de vállrángáson kívül semmit nem csinált, illetve megkaptam, hogy most nem ez a lényeg, hanem legyen fedél a fejünk felett.

Nekem pedig igenis ez a lényeg. Egyrészről ezek a kiadások nem voltak betervezve. Rendben, úgy vagyok vele, jó ha van hitelkeretem, mert ha valami van, akkor jól jön. De nem így, hogy alapból úgy áll hozzá, hogy legyint, mert ha elfogy a kártyámról a pénz, akkor majd mínuszba teszem. Mindezek mellett pedig abszolút semmit nem tudok apám anyagi helyzetéről, s arról sem, hogy konkrétan abból mennyit is visz el ez a költözés. Vagy egyáltalán fog-e pénzt kiadni erre.

Jelen pillanatban épp azt számoltam, hogy így mínuszos lesz a júniusi, illetve a júliusi hónapom is. Épp azon elmélkedtem, hogy meg kell szorítanom magam étel terén, s kevesebbet kell ennem, s minél olcsóbban jöjjön ki.

Fogalmam sincs, hogy mit csináljak, mert egyszerűen mindenhol zárt utakat találok. Rokonaim nincsenek. Ismerősökre, barátokra nem számíthatok. Egyedül a fizetésemből nem tudnék megélni, külön költözés se menne, mert akkor meg retteghetnék, hogy apám mikor veri agyon anyámat. Arról már nem is beszélve, hogy anyám napi szinten terrorizál azzal, hogy miket művel apám a hátam mögött, amivel jól felidegesít, aztán meg meglepő arccal felteszi a kérdést: most mit idegeskedsz ezen?

2014. jún. 4. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Anyukád nem akar eljönni apukádtól? Jó neki, hogy ilyen terrorban van? Mert ha ő is eljönne, akkor ketten talán elmehetnétek albérletbe. Ha ő maradni szeretne, véleményem szerint az az ő baja. Nem neked kellene lenned a villámhárítónak, és nem áldozhatod fel a saját életedet csak azért, mert anyukád nem akar változtatni a megszokott rosszon. Nem tudom mennyit keresel, de annyival biztos nem lenne rosszabb a helyzet, ha elköltöznél, mert gyakorlatilag így sem marad pénzed, mert a szüleid elköltik helyetted mindenre. Ne egyedüli albérletet nézz, hanem olyat, ahol 3-an, 4-en laktok, ha nem fővárosi vagy, akkor ki lehet fogni jó ajánlatokat 25-30 ezerért rezsivel. Szerintem vesd föl anyukádnak az ötletet, és kezdj el nézelődni. Nem tudom hány éves vagy, de ha dolgozol, gondolom lassan itt az ideje, hogy a saját életedet kezdd el élni.
2014. jún. 4. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Én úgy látom a szüleid jól össze illenek..... hagy ott őket szerintem és ne adj nekik piára semmi pénzt!
2014. jún. 4. 18:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Én úgy látom a szüleid jól össze illenek..... hagy ott őket szerintem és ne adj nekik piára semmi pénzt!

menjenek dolgozni ne rajtad élősködjenek!

2014. jún. 4. 18:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát nem is tudok sok okosat,csak elolvastam és próbálok együtt érezni veled.

Elég furcsa,hogy ennyire rád támaszkodik anyukád anyagilag.Lehet,hogy ő mártír típus,vannak ilyen nők,akik inkább elviselnek bármit,csak ne kelljen függetleníteniük magukat és folyton panaszkodnak a helyzetükről.Persze most nem azokról beszélek,akiknek tényleg semmi lehetőségük.

Szülők nem dolgoznak?

Talán nem kéne odaadnod azt a pénzt,hogy egy kicsit el kezdjenek gondolkodni a helyzet másfajta megoldásán.

2014. jún. 4. 18:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Anyám nem dolgozik, le van százalékolva. De nem annyira, hogy kapjon is valamilyen pénzt. Én úgy látom, hogy talán pont az anyagi függőség az, ami összetartja őket.

Én már többször mondtam, hogy kihajítom az apámat, mert már nem tudom elviselni, de függetlenül tőle sem tudom elviselni az olyan embereket, akik beképzeltek, agresszívak, s azt hiszik ők sz*rták a spanyolviaszt.

A mostani költözésnél is azért akadtam ki, mert legutóbb rábeszélt egy-két dologra anyám, én meg hülye ráhajtottam a fejem, most meg nézem, hogy két hónapom anyagilag mindenképp nuku, így talán augusztusban lesz annyi pénzben, hogy pl. el tudjak menni a strandra, s hónap végén is pluszos lesz a számlám.

Amikor minden rendben van úgymond, akkor anyámnak én vagyok a szeme fénye, dicsér mindenkinek, jó hogy ilyenkor ki nem szökkenek a könnycseppek a szeméből. Na de mikor merek valamiért szólni, vagy valami nem tetszik... Egyszer nem hallottam tőle, hogy "bocsánat", vagy "tényleg, ezt elb*sztam", hanem valami hülye kifogást hoz fel. És igen, tényleg olyan, mint egy mártír.

Anyám nem iszik, apám olykor megiszik egy doboz sört, de nem rúgik be, és nem mindennap több korsóval dönt le, mint annak idején. Ennek ellenére kiállhatatlan, elviselhetetlen alak, akinek ha olyanja van, mindenbe beleköt. Szó szerint olyan szinten undorodom tőle, hogy amikor már meglátom már a hideg kiráz. Ha le kell ülni egy asztalhoz, akkor már forog a gyomrom, hányingerem van ahogyan pl. eszik.

(és most nem röhög!) De olyanokat csinál, hogy például állandóan, megállás nélkül fingik. Nem zavartatja magát, ereget ahogyan jól esik. Ebből is vitát csinál, mert amikor valamelyikünk el mer egy galambot szabadjára engedni, akkor az illető néz, és húzogatja a szemöldökét, meg fel van háborodva, s kinyitja az ajtót.

Mondtam már anyámnak, hogy hajítsa ki, de semmi nem lett belőle. Röhej az volt, mikor nekem kellett anyám elé állni, hogy ne verje meg, másnap meg szemem láttára "puszi-puszi", mikor apám hazajött.

Anyagilag annyira nem támaszkodtak rám, mert ahol élek, ott nem volt lakbér (határozatlan idejű eltartási szerződés volt). Most, ahová megyünk meg van. Mint ahogyan írtam nem azzal van a bajom, hogy kell fizetni, hanem azzal, hogy semmit nem tudok, hogy majd apám mit is fog fizetni, mibe fog beleszállni. Mert arra nem leszek hajlandó, hogy ne maradjon semmim, ő meg lógatja a p*csét.

Az a baj, hogy nem fővárosi vagyok, itt az albérletek kezdődnek 25-30 ezernél. Félretett pénzem nincs, így például egy több havi kaukció rizikós lenne, sőt, vállalhatatlan lenne. A többes összeköltözés ellen nincs semmi kifogásom, csak idegenekkel szemben nincs bizalmam (lopás ügyileg).

A probléma pedig tényleg az, hogy rokonaim nincsenek, csak a szülők. A barátok száma kicsi, ők nem tudnak ebből a szempontból segíteni.

2014. jún. 4. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez, hogy nem bízol másokban, elég rossz kifogás, lehet, hogy így van, de ha ez az ára annak, hogy elkezdj kijönni a gödörből, akkor össze kell szorítani a fogadat. Állj neki munkát keresni, hátha van esély arra, hogy jobban keress. Augusztustól NE menj bele semmi kiadásba, még akkor sem, ha zsarolnak (gondolok itt olyanra, hogy vegyél nekik pl. egy új hűtőt, stb). Amibe bele kell szállnod, szállj bele (lakbér, rezsi), és kezdj el spórolni, legalább annyit, hogy legyen miből a kauciót kifizetni, ha külön költözöl. Hacsak nem találsz új munkát, akkor még egy kicsit ki kell bírnod valahogy..
2014. jún. 4. 20:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Sajnos előre látom szomorú sorsod.

Egy közeli hozzátartozóm élt így mint te.

Egész életében az anyjával élt. A néném ( anyuka) az a tipikus mártír volt.

Az egész családja próbált segíteni rajta. De neki mindig a törzsvendégei kellettek. Hiába mondta neki bárki, hogy akit hétköznap éjjel fel lehet csípni a kocsmában, azzal inkább ne kezdjen.

De őt a kicsi fia megvédi!

Szegény bácsikám egész életében mást se csinált.

Végül mikor hatvan elmúlt a néném váratlanul meghalt.

A bácsikám nemrég az öregek otthonába költözött, pár családtag tartja vele a kapcsolatot, de tulajdonképpen senkije sincs.

Az idegei tönkrementek a sokévi anyukamentesbe, gyomorfekély, több szívroham, mélyvénás trombozis.

Nemrég látogattam meg, akkor mesélt elég sokat erről.

Ne ess ebbe a csapdába!

2014. jún. 5. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!