Anyuék válnak! Mit tegyek? További információ lenn a szövegrészletben.
11 éves leszek, lány vagyok, van egy öcsém, aki csak most lesz 6 éves. Apának már elege van anyából, azt mondja, hogy egész nap csak otthon ül, nem dolgozik semmit és nem takarít soha, nem látja el a házkörüli munkákat, miközben ő totál erőlködik a munkahelyén. Bevallom, semelyik szülőmhoz se kötődök olyan jól: Anya egész nap otthon van, munkanélküli és csak a tévét nézi vagy a barátnőivel trécsel. Mindent nekem kell csinálnom, mosogatás, vasalás, főzés, takarítás. Apa túl sokat dolgozik, legtöbbször csak este 11-kor ér haza, akkor már rég alszunk és reggel 6-kor megy el dolgozni. Hétvégén csak vasárnap délelőtt van itthon.
Úgy tudom, hogy a bíróságon 14 éven aluliaknál kikérik a gyermekek véleményét, hogy melyik szülőnél szeretnének lakin. Általában az anyához rakják őket, de mivel anya nem dolgozik, szerintem apához sorolnak a tesómmal együtt. Viszont apa meg éjjel nappal dolgozik.
Nem lehetne megoldani, hogy a szüleim között újra béke legyen? Unszoljam anyát, hogy vállaljon munkát vagy apát, hogy töltsön időt velünk is?
Szerintetek beválna? Nagyon nem szeretném, ha elválnának! :'(
10/L
Ne akard összehozni őket, mert akkor egyikük félrelép, ami mennyivel jobb? Vagy összevesznek, stb. Majd ők eldöntik, mit akarnak, ti meg alkalmazkodtok.
Szmétnek tűnhetek, de a felnőttek nem fogják kikérni a véleményeteket, és anyátoknál semmiképp nem maradhattok, hacsak nem vállal munkát - bár apátok is necces, de nekem kicsit úgy tűnik, hogy azért dolgozik ennyit, hogy ne kelljen elviselnie dög lusta feleségét.
Más: én is elválnék egy ilyen embertől, mint a sicc.
Tudom nehéz időszak ez neked is, de nem javíthatsz meg egy kapcsolatot, ami nem működik. Anyukád biztos nem hobbiból nem dolgozik, akármilyen indoka van rá, nem az fog használni, hogy te is elküldöd dolgozni, esetleg csak rontanál is a helyzeten (sőt, ebben egész biztos vagyok).
Egyelőre feleslegesen rágódsz a dolgon, az is lehet, hogy csak csúnyán összekaptak épp, és megoldódik pár nap alatt, a legjobb családban is előfordul az ilyesmi. :) Ha mégsem, akkor sem kell rajta aggódni, a lényeg, hogy próbálj optimista lenni, és legyél ott az öcsédnek, ha szüksége lenne rád. :) Sok sikert és fel a fejjel!
De! Szerintem aktivan mutasd ki, hogy mit szeretnel. 10 eves korodra egeszen komolyan gondolkodsz.
En megkernem Anyumat, hogy keressen melot...
Miert rontana a helyzeten, ha megkerne, hogy Anyuja dolgozzon?
Egy dolgozo embernek sokkal erosebb az enkepe, mint egy nem dolgozonak. Es az erosebb enkep, meg pozitiv valtozast hozhat az egesz csalad reszere.
Az szerintem nem ront semmin ha megkéri az anyát, hogy keressen munkát, csak nagy eséllyel anyuka vagy nem fog foglalkozni vele vagy az mondja, ok aztán nem csinál semmit.
A kapcsolatot megjavítani viszont nem fogja tudni, és nem is biztos, hogy ez baj ha ennyire nem jönnek ki jól a szülők váljanak el az egész család jobban jár hosszútávon.
Igen a bíróság megkérdezi a gyerekeket, hogy kinél akarnak maradni ezt viszont nekik kell tudni. megmondom én inkább apukára bíznám őket de csak mert 2 rossz közül talán az a kisebbik rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!