Mikor múlik el a haragja?
meg fogok bukni matekból. az én hibám főleg, de a tanár sem volt túl partner abban hogy javítsak... de mindegy. anyukámnak elmondtam. ő azt mondta, hogy elvesztettem a bizalmát, amit nem értek, mert nem tudom, a bizalom és a jegyek hogy függnek össze. még sosem buktam semmiből. nagyon szomorú, és bunkón válaszol ha kérdezek valamit. szerintetek mit csináljak? mikor múlik el a haragja? volt már veletek hasonló?
11.-es vagyok amúgy.
18/L
El fog múlni a haragja, ne aggódj. Hasonló helyzetben voltam én is, csak két évvel fiatalabb voltam mint te, és félévkor történt a bukás matekból. Ne tudd meg, milyen üvöltözést kaptam, amikor bejelentettem, ráadásul apummal karöltve osztott anyum. Napokig alig szóltak hozzám. Végül nálunk úgy enyhült meg a hangulat, hogy éppen megint üvöltöttek velem emiatt, amikor az akkor 8 éves öcsém kijött bűnbánó fejjel a szobából, és bejelentette, hogy beborította az ágyba a tejbegrízt. A jelenet annyira vicces volt, hogy mindketten elröhögték magukat, utána jobb lett a helyzet.
Anyukád is ki fog zökkenni ebből, ne izgulj. Csak legyél kedves, keresd a társaságát, egyszer úgyis túllép rajta.:)
Ja, és egy kis bónusz: azóta mérnöki diplomát szereztem. :D
Bizalom és a jegyek: gondolom vagy elsunnyogtad a jegyeidet, mert azért senki nem bukik meg úgy, hogy egész évben jó jegyei vannak, vagy ígértél fűt-fát-gyíkot, aztán mégsem javítottál, mint látható.
Valahol megértheted, hogy mérges és bizalmatlan, átlagos képességekkel sem különösebb kunszt összekaparni egy kettest, ha tanulsz és készülsz. Márpedig neked ez a dolgod elsődlegesen diákként. Ha tudott a valós jegyeidről, akkor lehet picit magára is haragszik, amiért nem ügyelt eléggé.
Azon kívül, hogy viselkedsz, mint egy kisangyal, nem csavarogsz meg henyélsz, hanem segítesz otthon és készülsz a pótvizsgára, lehetőleg látványosan, hogy észrevegye ő is, mást nem tehetsz. Egy bukás nem a világ vége, idővel belenyugszik ő is, de nem lenne normális, hogy egy szülő csak legyintsen ilyesmire. És a helyedben tényleg komolyan venném ezentúl, évet ismételni azért elég ciki lenne, a matek pedig kötelező érettségi tárgy, úgyhogy kapd össze magad. Ha kijavítod, el lesz felejtve, nyugi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!