Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert van ez, en nem szerettem...

Miert van ez, en nem szerettem annyira?

Figyelt kérdés

Edesanyam egy hosszu es fajdalmas betegseg utan meghalt. Mikor megtudtam szomuru voltam de nem sirtam mint a testverem. Ez azt jelenti, hogy nem szerettem? Mert en ugy erzem hogy szerettem, de lelkiismeretfurdalasom van azert mert nem sirtam. A testverem is mondta hogy miert nem sirtam, nem vagyok szomoru??

Meg talan ha lehet ilyet irni vartam is, mert az utolso par napban mar csak aludt a morfiumtol mert ha nem kapta orditott a fajdalomtol.

Rossz ember vagyok hogy nem "kuzdottem" azert hogy ne haljon meg ? Az utolso nap nem is mentem be hozza es ezert is rosszul erzem magam.

2014. máj. 28. 08:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Volt egy barátnőm, aki imádta a nagyapját. Amikor meghalt, hetekig nem látszott rajta semmi...nem is értettem...pár hét után omlott össze, akkor jött ki belőle...
2014. máj. 28. 08:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem a síráson múlik az is lehet, hogy sokkot kaptál akkor a fájdalomtól. Ha akkora fájdalmai voltak akkor a legjobb amit tehettél, hagytad elmenni, talán belül azt érezted, hogy ha ehhez asszisztálsz tovább tart, tovább szenved.

Sajnálom..

2014. máj. 28. 08:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Őszinte részvétem ! Szerintem te tudat alatt tudtad ,hogy már megváltás neki a halál ! Ott ahol most van ,ár nem fáj neki semmi . Én azt vallom az ember mikor elsiratja a szerettét ,kicsit önmagát is siratja ,hogy jaj mi lesz velem nélküle ... Ne érezd magad kellemetlenül ,ez nem jelenteti azt ,hogy te kevésbé szeretted őt .
2014. máj. 28. 08:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Én könnyen elsírom magam,de szerintem az ilyen helyzetek pont az ellenkezőjét váltják ki belőlem.

Anyák napi műsoron,se sírtam,mint a többiek,pedig cuki volt a lányom!Nagyapámat szerettem,de semmi könnycsepp. Nagyanyám ugyan még él,de sajnos sokat van mostanában kórházban. Sajnálom meg minden,de egyenlőre nem pityergek,hogy el fogom veszíteni. Valahol olyan érzés van bennem,hogy sokat nem tehetek,hiányozni fog cefetül,de ez az élet rendje. ÉS valakinek ez a megváltás,mint pl édesanyádnak.

2014. máj. 28. 08:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem ugyanaz, de pár hete eltűnt a kutyánk. Elég rossz környéken lakunk, itt szeretnek állatot kínozni, így rengeteget bőgtem, mert féltem, hogy most is szenved valahol.

De kiderült, hogy "csak" elütötte egy autó. Akármennyire szerettem onnantól nem sírtam, mert nem éreztem, hogy kéne. A halottnak már nem fáj, legalább nem szenved, és előtte a mi szeretetünket tudhatta magáénak, ennél több nem is kell, előbb utóbb meg mindenki meghal.

Az a baj, valamiért én nem sírok a halálnál. Mamámat halála előtt sirattam meg, mikor még szenvedett, de halála után már nem. Miért kellene? A halál az élet része, aki meghalt annak már nem fáj. Persze, hiányozni fog, de én ilyen fura ember vagyok. Apukám is ilyen.

Lehet te is... de ne szégyelld magad, te másképp dolgozod fel.

2014. máj. 28. 09:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez csupán lelki alkat kérdése. A befelé forduló emberek nem mutatják kifelé látványos érzelmi kitörésekben a belső érzéseiket, amelyek egyébként legalább olyan mélyek és őszinték,mint a kifelé forduló típusoknál. A befelé fordulók nehezebben emésztik meg a gondjaikat és sokkal tovább hordják magukban, mint a kifelé fordulók, akik látványos külső megnyilvánulások után hamar túlteszik magukat a gondokon és új nap jön. Egyébként bár nagyon hasonló, de nem kell összetéveszteni a családtag halálakor fellépő deprimáló érzést a lelkiismeret furdalással, ez nem az, hanem a tehetetlenség érzése (hiszen az ember úgysem tud mit tenni a halállal szemben).
2014. máj. 28. 09:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőm a múlt héten veszítette el az édesanyját. Egyedül nevelte az anya, imádták egymást, a lány szombaton bulizni volt, nem szomorú. Mi pont ezért aggódunk komolyabban érte, hogy ennyire nem fogta fel, és hogy később fog összeomlani.
2014. máj. 28. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!