Az anyáknak nem örülniük kéne, ha még vele laknak a gyerekei ilyen korban? Az enyém közölte, hogy ingyen albérletben lakom.
A 17 éves öcsémmel és velem (20 vagyok) közölte az anyánk, hogy mi ingyenélők vagyunk, és ingyen albérletben is lakunk nála, mert soha nem vagyunk képesek semmit sem csinálni ( mellékesen megjegyzem, hogy a legtöbbször én csinálok kaját, és én takarítok). Amikor meg szóbakerült, hogy el merek menni itthonról néha egész hétvégére a barátomhoz, akivel már 3 éve vagyunk együtt, akkor meg közli, hogy inkább költözzek hozzá, ha úgyis annyit vagyok ott. Sokszor az öcsémet is elküldené. De még mind a ketten iskolába járunk.. Jövőre fogunk végezni csak...
Van egy hugunk is, akinek meg minden szinte a s*gge aá van tolva, új ruha, új játékok, új ez, új az (8éves).. Nekünk sem ruhát nem vesznek, se nem adnak pénzt rá. Az öcsém magának veszi, nekem meg a barátom.. Ami néha már elég ciki...
Szóval anyák!/ gyerekek! Szerintetek ez mennyire normális? Van ezzel így más is?
Nem minden anya tyúkanyó típus, ezek szerint ő sem. Ezzel nem tudsz mit tenni, fogadd el, hogy ilyen. Anyukám is ilyen, meg is mondta, hogy 18 éves korunk után nem fog a semmire eltartani, pláne ne lakjunk otthon. Ha látja, hogy igyekvők vagyunk, akkor persze támogat, de felnőtt emberek vagyunk, éljük a saját életünket.
Nekem mondjuk nagyon bejött ez a dolog, és örülök is, hogy ilyen. Korán elköltöztem, laktam egy kicsit kollégiumban, aztán alig múltam 20, amikor összeköltöztem a barátommal. Eleinte persze kaptam havi apanázst, plusz ösztöndíj, plusz alkalmi meg hétvégi munkából éltem. Nyilván ez sokkal nehezebb és fárasztóbb, mint otthon lakni, hiszen a teljes életed menedzselni sokkal több odafigyelést igényel. Viszont talpraesetté is tesz, megtanulja az ember, hogy mindig megtalálja a megoldást.
Most még mindig tanulok, de már csak kevés órám van, mellette sokat dolgozom. Anyukám persze már mindig azt mondogatja, hogy költözzek haza, de nekem eszem ágában sincs. Az, hogy senki nem szól bele, hogy hol és kivel töltöm a hétvégém ésatöbbi, minden pénzt megér. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!