Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a szüleimnek...

Mit csináljak, ha a szüleimnek a névváltoztatás miatt nem tetszik a párom?

Figyelt kérdés
Kulfoldon élek. Itt ismertem meg a páromat. Róla annyit kell tudni, hogy számomra o a tokéletes férfi. Gyengéd, odaadó, segítokész. Viszont muszlim. Fontos számára a vallása, de nem erolteti másra. Tiszteletben tartja az én szokásaimat is. Így unnepeltunk kozosen karácsonyt és húsvétot is. Mondjuk én nem vagyok túlzottan vallásos így számomra ez a két unnep a családról és a hagyományokról szól, tehát páromra sem a vallásos részét eroltettem. Fél év múlva tervezzuk az eskuvonket. Szeretném megváltoztatni a nevem. Családnévként felenném a párom családnevét és az egyémet elhagynám. Ennek 3 oka van. Elso, hogy a saját nevem egy harmadik ország (tehát nem Mo és nem ahol most élunk) tipikus keresztneve. Viszont semmi kozom az adott országhoz, de mikor mondom a nevem, mindenki azt hiszi, hogy onnan jottem. Második indok, hogy nem szeretnék hosszú nevet, viszont párom nevét mindenkepp felvenném. Utolsó indok, hogy párom családneve egész jól hangzik, rovid, nem bonyolult és illik a keresztnevemhez. Páromnak jól esett mikor mondtam neki. O nem kényszerített, mondta, hogy orulne, de az én dontésem. Ráadásul az o országában nem is szokás a nonek felvenni a férfi nevét, így még a családja sem furcsálta volna, ha nem veszem fel. Viszont ma mondtam a szuleimnek, akik teljesen kiakadtak. Páromat személyesen még nem látták. Volt kozos videózás, ahol én tolmácsoltam. Szuleim is úgy gondolják, hogy egy nagyon jó ember. Erre ma mikor mondom nekik a névváltoztatási szándékomat, teljesen kiakadtak. Szerintuk azzal, ha elhagyom a családnevem, azzal elfelejtem oket is és biztosak benne, hogy a párom kényszerített erre a dontésre.

2014. máj. 17. 13:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

Majdnem tíz évet voltam egy muszlim felesége, és sok más muszlimot is ismerek. Tehát tapasztalatom az van.

Az elején mindegyik tökéletes férfi, aztán múlnak az évek, és az ember lánya azt veszi észre, hogy társas magányban él, szórakozás NULLA jár neki, munka, gyereke, háztartás és kuss.

Míg a férfiak elmászkálnak, hajnalig kimaradoznak, vízipipázgatnak, hétvégén is pasis programok, családi félévente egyszer.

Magyar nő számára ez nem emészthető életforma. A szerencsésekkel csak lekezelően bánnak, és nyilvánosan megszégyenítenek (ez voltam én), a szerencsétlenebbeket elkezdik verni.

Jussak eszedbe tíz év múlva, hogy én szóltam...

2014. máj. 17. 23:19
 12/13 A kérdező kommentje:

Édesanyám a saját nevét is megtartva és apám nevét+né lett. Nekem nem olyan szoros a kapcsolatom apukámmal. O kulfoldon dolgozott és 2-3 hetente járt haza hétvégére. Tehát egy hónapban 3 napot láttam. Természetébol kifolyólag ezeknek a napoknak a fele is ordítozással telt. Szeret engem, meg megtenne bármit értem, de gyermekkoromban a tárgyi ajándékokon kívul ezt semmivel sem mutatta és így gyermekként féltem tole. Apai ágról nincs sok rokonom és veluk sem tartom a kapcsolatot. Így a nevemhez annyira nem ragaszkodok.

Sajnos nem tudom, hogy tényleg a párommal van-e problémájuk vagy azzal, hogy ezzel szembesulnének azzal a ténnyel, hogy már tényleg kulon vagyok toluk. Úgy értem eddig mikor mentem látogatóba, mindig azt akarták, hogy ne menjek vissza.

A primitív válaszokkal meg nem is foglalkoznék. Ezt a privátban írókra is vonatkozik. Azoknak, akik szerint rossz dontés lenne férjhezmenni egy muszlimhoz, azoknak megkoszonom az aggódást, de én jobban ismerem a párom. Másoknak, akik szerint párom rossz muszlim és nem is vehetném fel a nevét, neki azt uzenem, hogy 1. ez a kettonk dontése, 2. semmi nem tiltja hogy felvegyem a nevét, 3. hogy mennyire tartja a vallást, az meg párom dolga.

2014. máj. 31. 13:34
 13/13 anonim ***** válasza:
végül is mi lett?
2019. jan. 19. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!