Örökbe adhatom a kisbabámat?
Nem kötekedem, meg minden rosszindulat nélkül kérdezem... 3 hónappal ezelőtt még szeretted a párodat? Mert ha nem, akkor miért nem védekeztél? Vagy hirtelen most elmúltak az érzelmek? :(
Kérdésedre válaszolva: ha már így döntöttél,keresd fel az utolsó válaszolót
Orokbeadas szep gondolat sokkal jobb mint az abortusz.
Keressd a bolcso alapitvanyt ok segitenek mindenben.
Sok sikert
Hát ez azért nem csak rajtad múlik. Ugyebár van egy párod is, na meg a családjánál laksz. Ők tudnak a terhességedről?
És mégis mit tervezel? Most otthagyod és hazamész. De ha egy városban, környéken laktok akkor úgyse marad titokban, hogy terhes vagy, ráadásul ha az "exed" fülébe jut úgyis összerakja, hogy tőle van.
Szóval ez egy több tényezős dolog, mert mi van, ha ő ragaszkodik a gyerekhez?
Felajánlhatod neki, de akkor te leszel a szarszemét, mert elhagyod a gyermeked.
Ha elköltözöl az ország másik végére mielőtt mindenki előtt kiderülne, hogy állapotos vagy és úgy adod örökbe, akkor talán könnyebb lesz.
Amúgy a fehér a bőröd a színe és a gyerek is az lesz, akkor nagyon hamar lesz családja, a kórházból egyedül távoznál.
Nagyon sok pár van, akik évek óta várnak kisbabára és nekik igen komoly elvárásoknak kell megfelelniük, tehát egy ilyen családban biztos jó helyen lenne a kisbabád.
A másik dolog, hogy a te oldaladról ezt még le kell rendezni, a párodnak is bele kell egyeznie. Utána választhatsz nyílt és titkos örökbefogadás között, akár te magad is kiválaszthatod a családot. Akár már a terhesség alatt is bevonhatod őket (tudtommal), szóval nem egy idegen kezébe fogod odalökni a babád. A kórházból akár már ők jöhetnek haza a babáddal. Szóval rengeteg lehetőséged van.
Egyébként nagyon becsüllek a döntésedért, nagyon kevés anyuka meri az örökbefogadást választani (pontosan az ilyen "inkább vetesd el" meg "egész életedben bánni fogod" vélemények miatt). Pedig emberek, inkább becsülni kéne egy ilyen anyukát, aki nem akarja elvetetni a gyerekét és jobbat akar neki, mint egy csonka családban, rossz érzelmi körülmények között, esetleg nélkülözve nevelni. Hány és hány olyan családot lehet látni, ahol tényleg csak szenvednek a gyerekek (nélkülözés, alkohol, drog, agresszivitás, érzelmi elhidegülés, túlzott szigor stb) azt ne mondjátok, hogy jó helyük van a gyerekeknek itt.
Akik örökbe fogadnak, azokat tisztelet övezi és teljes értékű tagjai a társadalomnak, az örökbe fogadott gyerekeket is így kezelik. De az örökbe adó anyukákat....hát mintha főben járó bűnt követnének el. Pedig most őszintén, nem jobb ez mint inkább megölni azt a kis lelket?
Én személy szerint megemelem a kalapom minden örökbe adó anyuka előtt!
Sok erőt és kitartást!
Én is azt mondom, hogy le a kalappal előtted, és minden nő előtt, aki nem a kórház műtőjének kukájába dobatja a babáját, akit nem tud felnevelni. - Szerintem csodálatos dolgot teszel a kicsivel is, és azokkal is, akik általa lesznek teljesebb családdá. - Ráadásul léteznek olyanok is, akik akár utána is szívesen tartják veled a kapcsolatot, - mármint tudhatsz a gyerekről, akár találkozhatsz is vele. - (én is ilyen lennék, ha egyszer valaki nekem ajándékozná a babáját...)
Szóval, szerintem ne hallgass a károgókra! - A gyermekednek életet és boldogságot ajándékozol, és még Te is új életet tudsz kezdeni.
De hogy a kérdésedre is feleljek: - A párod, ha férjnél vagy automatikusan apának számít, ha nem, akkor ha bevallod, h. Ő az, ill. nyilatkozik, akkor szintén.
ha nem, akkor képzelt apát írnak be az anyakönyvbe. - az első két esetben le kell mondania, utóbbiban nem.
ha Ő van apaként beírva, akkor Ő is kérheti a gyerek elhelyezését, ha te nem tudsz gondoskodni róla.
Szia
Mi a helyzet Veled? Hogy döntöttél végül? Biztos sokminden történt azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!