Mivel lehet kiengesztelni egy édesanyát?
Párom nem szokott bocsánatot kérni. Csak odamegy a családtaghoz és mondja neki: Gyere béküljünk ki! Olyan rossz ez a harag. De olyan aranyos hangnemben, lágyan szokta mondani, mégse úgy mint ha ovishoz szólna. Puszi-puszi, megbeszélés és ennyi. :) Mindig bejön. :D
Béke van újra.
Most igazából ki kezdte a vitát?
"mért van az hogy a felnőtt/szülő ha hibázik nem látja be..?" kérdezed te, amikor te sem vagy rá képes :)
Szerintem tanuld meg gyorsan. Én is elég büszke teremtmény vagyok, de mára sikerült megtanulnom bocsánatot kérni. A szüleim példáján láttam, hogy hova visz, ha valaki soha nem képes rá.
Az én bocsánatkérésem:
"Bocs, tudom, hogy s*gg voltam, ne haragudj. Tudod, hogy néha mekkora bunkó tudok lenni..."
Ha ő is hibás volt, akkor mondd meg neki, hogy "De te is hibás voltál, blabla, szóval nekes is bocsánatot kéne kérned!"
21/L
Igazatok van! mostmár csak bátorságot kellene vegyek :/
egyébként ezt "mért van az hogy a felnőtt/szülő ha hibázik nem látja be..?" arra értem, hogy a felnőttek soha nem látják be pl a gyerekükkel szemben hogy hibáztak! oké, én is hibás vagyok, megkellett volna értenem őt... De ha bocsánatot is kérek, (tudom mert már jól ismerem) az lesz, hogy nem volt szép ahogy viselkedtél -.- ennyit a bocsánatkérésről.. hol jön az? "bocsánatot szeretnék kérni én is tőled, mert nem kellett volna kiakadjak" ezt a mondantot várom már mióta.. de soha nem fogja mondani.
Második vagyok.
Nálam kétféle összeröffenés van. Van a veszekedés, amikor mindketten kiakadunk, ordibálunk egy sort, aztán megnyugszunk, ugyanúgy folytatjuk, mintha semmi nem történt volna.
Ha viszont valamelyikünk súlyosan megbánt valakit (teszem azt a másik fél engem), akkor addig nem térek napirendre, amíg a másik bocsánatot nem kér. Ilyenkor van az, hogy ha én is bunkó voltam, bocsánatot kérek, de tisztázom, hogy a másiknak is ezt kellene tennie. ha nem ismeri be, akkor addig nem kommunikálok, amíg ez meg nem történik.
Működik, én így tanítottam meg a szüleimet bocsánatkérésre :) Légy te az erősebb, mutass példát. Rengeteg embernek okoz gondot a bocsánatkérés. te majd remélhetőleg másképp fogod ezt csinálni a gyerekeddel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!