Nem inkább nekem kellett volna eldönteni, hogy akarok-e tovább tanulni vagy nem? L/20
dolgozhatsz suli mellett is, ha annyira szeretnél. nekem sajnos muszáj. heti 40 óra nappali tagozatos egyetem mellett. nem egy leányálom, örülj, hogy csak tanulnod kell. mért nem olyanra jelentkeztél, ami érdekel?
barátom február óta dolgozik, mert passziváltatott egy fél évet, mondván hogy nem biztos, hogy be akarja fejezni az egyetemet. jelenleg ott tart, hogy kétségbeesetten számolja vissza a hónapokat, hogy visszamehessen az orvosi (!) egyetemre, mert könnyebb az iskolában a magad ura lenni, mint a való életben. pedig olyan munkát szerzett, amilyenben el akart helyezkedni.
szóval hidd el, fogsz még visszavágyni az "elég nehéz" okj-s szakodra.
20L
Nem vagyok szülő, de elmondom, hogy velem hogyan viselkedtek a szüleim.
Amikor leérettségiztem, nem értem el elég pontot az általam imádott szakon az egyetemen, így tudtam, hogy egy évet ki fogok hagyni, és addig majd készülök. A szüleim mondták, hogy akkor a szabadidőmben be tudok menni a családi hentesboltba dolgozni. Így hetente 3-4 napot dolgoztam, mellette volt szabadidőm még, olvastam, tornáztam. Nyáron elutaztam a nénikémhez Kanadába.
A következő évben már meggondoltam magam, és elmentem egy OKJ-s képzésre. Mellette találtam egy álláslehetőséget, és elmentem dolgozni részmunkaidőben. A harmadik évben elvégeztem az OKJ-s képzés magasabb szintjét, és ezzel felvettek egy főiskolára felvételi nélkül (2001-ben járunk).
Munka mellett elvégeztem egy jónevű főiskolát, aztán nyelvet tanultam.
A szüleim mindenben támogattak, azt mondták, hogy felnőttem, és jogom van döntést hozni az életemről.
Te viszont írod, hogy 2 éve elmentél az OKJ-s iskolába, ami 2 évig tart, vagyis mindjárt befejezed. Én a helyedben végigcsinálnám már. Van egy ismerősöm, aki addig halogatta a diplomamunkáját, amíg kicsúszott az időből, és elveszett az összes egyetemi éve. Szóval akkor inkább csináld végig, és utána el tudsz menni dolgozni.
Azt azonban mindenképp becsüld meg, hogy tanulhatsz, mert munka mellett tanulni egyáltalán nem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!