Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem inkább nekem kellett...

Nem inkább nekem kellett volna eldönteni, hogy akarok-e tovább tanulni vagy nem? L/20

Figyelt kérdés
Mikor leérettségiztem 2 éve én inkább dolgozni akartam volna menni, de a szüleim nem engedték így mentem tovább tanulni egy 2 éves okj-ra olyan szakra ami egyáltalán nem érdekel, utálom a sulit is és elég nehéz is már idegileg kikészültem tőle. Én elhiszem, hogy azt akarják, hogy így hátha többre viszem, de szerintem akkor is nekem kéne eldöntenem mit akarok kezdeni az életemmel. 2 hónap múlva végzek úgyhogy már valószínűleg be fogom fejezni, ha sikerül csak kíváncsi vagyok a véleményekre főleg a szülőkére.

2014. ápr. 21. 18:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen , neked kellett volna eldöntened, hogy hol tanulsz tovább. Abban viszont a szüleidnek van igazuk, hogy egy érettségi ma már nem nagy érték, tehát hogy tanulnod kell az nem kétség.
2014. ápr. 21. 18:29
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Én elküldtelek volna dolgozni, ha annyira akarsz. De nem ám addig eltartatod magad, mert bizonyos fajta munka derogál. Pillanatok alatt a helyedre kerültél volna 2-3 hónap szalagmelótól 3 műszakban.
2014. ápr. 21. 18:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg akartak óvni a rabszolgasorstól. Több, mint 40 évig valami olyat csinálni, amihez nem kell szakképesítés, nehéz és embertelen lehet, noha az első időben még ezt nem érezted volna. Egy sima érettségivel csak olyan munka jut, hogy kiszolgálj másokat. Hogy kiszolgáld az okos, tanulni nem rest embereket. Kár, hogy nem sikerült olyan továbbtanulást találni, amiben örömöd lelted volna, az nagy kár. Mert olyan munka sem jó, amit nem tud az ember valamennyire szeretni.
2014. ápr. 21. 18:34
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

dolgozhatsz suli mellett is, ha annyira szeretnél. nekem sajnos muszáj. heti 40 óra nappali tagozatos egyetem mellett. nem egy leányálom, örülj, hogy csak tanulnod kell. mért nem olyanra jelentkeztél, ami érdekel?

barátom február óta dolgozik, mert passziváltatott egy fél évet, mondván hogy nem biztos, hogy be akarja fejezni az egyetemet. jelenleg ott tart, hogy kétségbeesetten számolja vissza a hónapokat, hogy visszamehessen az orvosi (!) egyetemre, mert könnyebb az iskolában a magad ura lenni, mint a való életben. pedig olyan munkát szerzett, amilyenben el akart helyezkedni.

szóval hidd el, fogsz még visszavágyni az "elég nehéz" okj-s szakodra.

20L

2014. ápr. 21. 18:35
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
nem akarlak bántani, de aki egy okj tanfolyamtól idegileg kikészül, annak a munka sem lesz egyszerű, sőt...
2014. ápr. 21. 18:52
 6/9 anonim ***** válasza:
57%
nem értem h a tanulás meg a munka mióta zárja ki egymást??
2014. ápr. 25. 11:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szülő, de elmondom, hogy velem hogyan viselkedtek a szüleim.

Amikor leérettségiztem, nem értem el elég pontot az általam imádott szakon az egyetemen, így tudtam, hogy egy évet ki fogok hagyni, és addig majd készülök. A szüleim mondták, hogy akkor a szabadidőmben be tudok menni a családi hentesboltba dolgozni. Így hetente 3-4 napot dolgoztam, mellette volt szabadidőm még, olvastam, tornáztam. Nyáron elutaztam a nénikémhez Kanadába.

A következő évben már meggondoltam magam, és elmentem egy OKJ-s képzésre. Mellette találtam egy álláslehetőséget, és elmentem dolgozni részmunkaidőben. A harmadik évben elvégeztem az OKJ-s képzés magasabb szintjét, és ezzel felvettek egy főiskolára felvételi nélkül (2001-ben járunk).

Munka mellett elvégeztem egy jónevű főiskolát, aztán nyelvet tanultam.

A szüleim mindenben támogattak, azt mondták, hogy felnőttem, és jogom van döntést hozni az életemről.

Te viszont írod, hogy 2 éve elmentél az OKJ-s iskolába, ami 2 évig tart, vagyis mindjárt befejezed. Én a helyedben végigcsinálnám már. Van egy ismerősöm, aki addig halogatta a diplomamunkáját, amíg kicsúszott az időből, és elveszett az összes egyetemi éve. Szóval akkor inkább csináld végig, és utána el tudsz menni dolgozni.

Azt azonban mindenképp becsüld meg, hogy tanulhatsz, mert munka mellett tanulni egyáltalán nem egyszerű.

2014. ápr. 25. 12:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Becsüld meg a lehetőséget,és csináld végig,amit elkezdtél.Utána akár elmehetsz dolgozni is,vagy tanulhatsz még olyan irányban,ami érdekel.Jól gondold meg,hogyan döntesz,mert nem mindegy,hogy az életbe kikerülve milyen lehetőségeid adódnak.
2014. ápr. 25. 13:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Attól, hogy valaki elmúlt 18, még nem lesz felnőtt. Jó esetben a szülőnek nem kéne ebbe ennyire beleszólni, de valamilyen szintű beleszólásuk mindig van. Ráadásul sok kamasz hasonló helyzetben később belátja, hogy a szüleinek igazuk volt. Szerintem a te szüleidnek is igazuk volt. Inkább neked kellett volna konstruktívabbnak lenni, és olyan OKJ-t keresni, ami érdekel, nem hiszem, hogy azt kifogásolták volna. Ha igen (és a választott képzés normális szakmát ad), az viszont már szerintem is túlzás.
2014. máj. 8. 03:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!