Nem fognak a gyerekeim lelkileg sérülni, ha én újra párra találok?
Figyelt kérdés
Van egy 10 éves fiam és egy 5 éves lányom. Lányom apjával négy éve nem élek együtt. Most van egy férfi aki érdeklődik irántam, de félek, hogy esetleg a gyerekek nem szeretnék, ha egy pótapuka lépne az életükbe. Eleinte csak a kerti munkákat csinálta meg pénzért, de ma elárulta, hogy szeretne velem megismerkedni. Nem tudom mit tegyek hiszen a gyerekeim az elsők. Ti mit tanácsoltok?2014. ápr. 19. 21:20
11/12 anonim válasza:
Nem szükségszerű, h rosszul essen nekik. Attól függ, hogy csinálod: ne erőltesd a dolgokat, hagyj időt és a gyerekek szemében ne az igazi apuka helyére akard őt ültetni.
Én nem szeretném, h az anyám egyedül legyen, ha a gyerekeid szeretnek, ők sem szeretnék, h egyedül maradj. De tapintattal csináld.
Szóval hajrá! :)
12/12 anonim válasza:
Attól függ, milyen ember. Én megsérültem lelkileg, amikor anyám új férfit hozott a házhoz. 10 éves voltam akkor, apukámmal emiatt váltak el. Leírom a mi esetünket, hátha rávilágít olyan dolgokra, amikre addig nem gondoltál. Apukám művelt ember, anyám férje viszont buta, piszkos igénytelen. Ha egy olyan emberről lett volna szó, aki minden szempontból legalább olyan vagy jobb mint apukám, akkor lehet másképp álltam volna a dologhoz. Ha jobbra változik a gyerekek élete, akkor lehet elfogadják. De pl. nálunk az új emberrel új értékrend költözött a házba, ami engem a mai napig iszonyúan zavar. Apukám könyveket olvasott nekem, most meg a Nóta tv-t kell hallgatnom a tv-ben. Rosszul vagyok tőle. Addig még a gyermekekkel 3an vagytok, addig ti vagytok egy család, saját szabályokkal, értékrenddel, viszont ha valaki odaköltözik hozzátok, akkor az hozza magával a maga mentalitását, szokásait, ami könnyen oda vezethet, hogy a gyermekeid nem érzik otthon magukat a saját otthonukban. Egy új férfival biztos felborulna az eddigi értékrend és rendszer. Apukám ezért nem nősült újra, és nagyon becsülöm érte. Nem akarta azt megengedni, hogy a saját otthonomban vendéggé váljak. Nem tudom annak a férfinak vannak e gyerekei, ha vannak akkor az ő szemében a te gyerekeid mindig másodikak lesznek, ezáltal biztos sérülni fognak. A másik dolog: van annak a férfinak saját háza? van hol laknia? Nehogy csak azért közelítsen, hogy beköltözhessen hozzátok... Mert kezdetben minden szép és jó, szereti a gyerekeket, de végül kibújik a szög a zsákból. Apukám találkozgatott sok nővel, szórakoztak, találkozgattak, de nem költöztetett oda senkit. Így a nők maradtak a vendégek, és nem én. Szerintem neked is ezt kellene tenned, még a gyermekeid nagyobbak nem lesznek. Ismerkedj, járj el szórakozni, ismerkedtesd meg a gyerekeiddel is, legyenek jóban, de a családi életeteket ne engedd felborítani. Esetleg csak jópár év után, ha a gyerekeid is úgy szeretnék és biztos vagy a dolgodban. Ne siesd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!