Igaz az, hogy a gyerek is úgy fogja nevelni a gyerekét, ahogy őt nevelték?
Ha nekünk lesz gyerekünk (még nincs) én úgy fogom nevelni ahogy engem a szüleim vagy még jobban, de semmiképp se úgy ahogy a páromat. Borzalom ami náluk van.
A szülei nem foglalkoznak velük, igazából egyáltalán nem szigorúak (pedig az is kell néha), tele vannak pénzzel és adják nekik minden szarra (italra, cigire) csak hogy ne kelljen velük foglalkozni. És le se szarják, hogy pl. a lányuk folyton más hapsival kever és hetente új (néha sokkal idősebb) férfiakat cincál fel hozzájuk. Még jó hogy van pénz fűre is de még abortuszra is.
Egy biztos én nem ilyen anya akarok lenni.
Én más tipusú családból jövök, így nekem ez fura. Ez a nagy szabadság. Ez már az én szememben "nemtörődömség.
Én is ezért nem akarok gyereket.
Fosok tőle, hogy én is rossz apa leszek, ahogy az apám.
Amúgy nálunk nem csak apámról van szó, az apai rokonságomban mindenkire jellemző, hogy rossz szülő. Nagyapám is az volt és az ő apja is, nagynéném és nagybátyám is az és az apám nagynénjei és nagybátyjai is azok voltak.
22/F
valami igazság van benne...
Anyu pont úgy nevelt engem, ahogy őt nevelte az anyukája, nem igazán van anya-lánya kapcsolat közöttünk, nem voltak ölelések, puszik, nem mondta, hogy szeret.
De ő ezt látta otthon, és hát nagyon-nagyon fiatalon lett anya, szóval szerintem automatikusan ezt csinálta. Ettől persze nem nevezném rossz anyának, mert nem az, és szeretem, csak nyilván nem volt előtte "jó" példa, és ez lett belőle.
Nagyon sokáig nem akartam én sem gyereket ezek miatt, de utána rájöttem, hogy valahol az én kezemben van a választás. Tudatosan igyekszek figyelni ezekre a dolgokra, és ebben mondjuk nagyon nagy segítség a férjem, aki meg "normális" családból jött.
ez baromság!!!
ha téged ütöttek vertek nem hiszem hogy te is fogod sőt pont hogy az ellenkezőjét fogod tenni!!
Látom itt mindenki jóóól lepontozta egymást...
Nekem az a véleményem, hogy mindenki visz át valamit a gyerekkori neveltetésből. Persze függ a születéskori mentalitással, hisz mindenki születik egy alapjellemmel.
Értem itt azt, hogy ismerek normális családot, összes gyerekük rendes aranyos egyet kivéve, sajna alkesz lett, Ő úgy is neveli a gyerekeit... Magyarán sehogy.
Ismerek olyat is aki nagyon rossz családból jött, agresszív szülők stb, és felnőtt a gyerek, családja lett és Ő nem ezt a nevelési tendenciát követi.
Szóval ez összetettebb annál.
Gondolom azért befolyásolja a családon kívüli környezete, vagy pl lát a barátjánál egy jó példát, hogy Ő szülei rendesek, segítőkészek, szépen beszélnek egymással és Ő felnőttként azt az utat választja.
Sajna van a fordítottja is. :(:(:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!