Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a különbség a két nemzetisé...

Mi a különbség a két nemzetiség között?

Figyelt kérdés

Az egész családom magyar, nagy magyar párti mindenki. Ki is volt jelentve már a családban hogy én és unokatestvérem nehogy más nemzetiségű fiút vigyünk haza (most ez csak egy konkrétra értetődik, amit nem neveznék meg-nem vagyok rasszista), mert akkor bajok lesznek, s lagzit biztos nem csinálnak-mondta ezt keresztanyám, aki a lányát (az én unokatesómat) olyan nyelvű suliba adta amilyennél párt nem akar... Ez így nem fura?

Aztán ott a másik : könyörgöm, én 19, uncsim 16. Hova gondolkoznak már házasságon? Jó hogy nem mondják meg hogy hívják majd a jövendőbeli unokákat... Meg maga az a bajom az egész filozófiájukkal, hogy nehogy olyan nemzetiségű legyen... Én most Dániába készülök egyetemre, de ha onnan szerzek magamnak egy angol vagy dán fiút, az sem baj. Szal nem baj ha azzal sem tudnak egy mukkot sem kommunikálni, de az óriási baj ha azzal a nemzetiségűvel (amit nem mondtam ki) tudnának (mert azt a nyelvet még tudják is). Jó hogy féltés, meg tanácsadás, de ez még annak sem mondható mert ez egy konkrét kijelentés. Ez olyan dolog hogy "az lesz amit én mondok"-mint szülő.

nem tudom, én már érzem annyira érettnek magamat hogy meg tudok érteni dolgokat, ha én majd odakerülök hogy szülő leszek oké hogy vigyázok arra it fog a gyermekem csinálni, de ha ő azzal boldog akivel, akkor hadd legyen. Most mi értelme annak hogy csak azért lesz valakid, majd mész hozzá feleségül meg lesz tőle gyereked mert a családnak megfelel? Mert ha nem, akkor képesek kitagadni.

Szóval miért különb az általam nem megnevezett nemzetiség mint pl egy angol?

2014. ápr. 13. 13:21
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

Egyáltalán nem egyszerű helyzet, de én azt tenném, hogy nem tépelődöm rajta addig, amíg nem következik be egy sorsfordító esemény. Ahogyan az egyik válaszoló is írta: lehet beleszeretsz egy magyar vagy más külföldi férfibe és akkor mindenki meglesz elégedve. Viszont ha ez nem lesz így, akkor lesz időd gondolkozni rajta majd akkor, amikor aktuális lesz, így 19 évesen előre vetíteni a problémákat felesleges időpazarlás.

Én is sokszor azon kapom magam, hogy olyasmiken agyalok sokszor, ami még sem történt. Van egy angol mondás erre: “ A problémáim 90%-a a bal és a jobb fülem között van. “ – Azaz a problémák nem valósak, csak az ember elképzeli magának és előrevetíti őket, pedig lehetséges, hogy soha nem fognak megtörténni. Mindent úgysem lehet előre tervezni és a bajokkal is csak akkor érdemes foglalkozni, amikor igazán vannak és nem akkor, amikor fejben elképzeljük őket.

2014. ápr. 13. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!