Hogy szoktassam rá a fiamat, hogy egyedül felkeljen reggel? Gyerekek véleménye is érdekel.
16 éves. Minden nap éjjelig gépezik, reggel meg 20 percet kell neki könyörögni, hogy felkeljen. De szó szerint, minden nap. Amikor meg felkel, akkor már kevés az ideje, és rohannia kell a buszra. Persze neki az lenne a megoldás, hogy nem kellene suliba mennie.
40/F
Emberek, nem kell semmi erőszakoskodást csinálni...
Az a baj kérdező, hogy a fiad még nem vette át a felelősséget. Mivel 16 éves, így már képes rá valamilyen szinten.
A legerőszakmentesebb megoldás az, ha leülsz beszélni a fiaddal, hogy monstantól az ő felelőssége az, hogy felkeljen.
Ugyanis a probléma abból fakad ,hogy ő tudja hogy mennie kell, de te meg minden nap elmondod 50ezersze, hogy menjen. Ez olyan, muntha minden nap azt mondanád neki, hogy "Fiam, a Föld gömbölyű!" és ezt minden nap elmondanád neki hússzor. Most nem írom le ezt mélyebben, max privátben. A lényeg az, hogy pont az miatt nem kel fel, mert mondod neki... ha nem mondanád, hanem hagynád, magától is megcsinálná.
Szerintem az a megoldás, hogy leülsz vele beszélni, és megmondod neki, hogy mától kezdve nem szólsz neki reggeli indulás miatt. és az még fontosabb, hogy tartsd is be a szavad!!
AZ első pár héten nehéz lesz megállnod, hogy ne szólj közbe , és a fiad is kipróbálja, hogy komolyan gondoltad-e a dolgot, meg is fogja nehezíteni. De ne add fel, csak így fogja majd fel, hogy övé a felelősség.
Tehát... mondd neki, hogy innentől ő felel a suli miatt, fejtsd ki neki, hoyg nem kötelező menni, lehet munkásnak is menni havi 80 ezerért 12 óra munkával... Ő dönt.
De mindenképpen álld meg, hogy akár csak egyik reggelis közbeszólj!!! Csak így fogja átvenni a felelősséget! Sok sikert!
"ehet munkásnak is menni havi 80 ezerért 12 óra munkával... Ő dönt. "
Soha nem láttam még egy gyereket sem, akinél ez csak egy kicsit is működött volna.
Nekem is mondott apám ilyen hülyeségeket, mivel tudtam, hogy baromság, amit beszélnek egyáltalán nem ért semmit.
Nekem alaplapi jelszó volt a gépemen (nem lehet megkerülni csak az alaplap kisütésével) így ha használni akartam szólni kellett, 16 éves koromban már 9ig gépezhettem ha tovább maradtam volna már jöttek szólni, hogy vagy kikapcsolom 5 percen belül vagy egy hétig nem írják be a jelszót. Így mindig kikapcsoltam. Utána még olvastam olyan 10-11ig majd másnap a saját ébresztőórámra keltem. Anyuékat sose érdekelte hogy érek be a suliba de közölték, hogy ha elalszok ők nem igazolják le a hiányzást az meg nem jó pont a felvételin plusz olyan gimibe jártam ahol ciki volt az igazolatlan óra, a lógás, stb. Ja igen és csak azért 10-11ig olvastam, mert olyan fél 11-11 tájékán elkezdtek kint mászkálni és ha égve látták a lámpám bejöttek szólni és további szankciókat emlegettek. Szobafogság és társai. 18 fölött viszont levették a gépről a jelszót és nem zaklattak, hogy feküdjek. Azt mondták felnőtt vagyok, ha el akarok késni hajrá, az én felelősségem. (én a gimi végén, ballagás után töltöttem a 18at)
24 N
A feküdjön le előbb, könnyebben felkel majd nem biztos, hogy működik...
Én 4-5 között kelek és ugyanolyan nehéz akkor is, ha mondjuk már 9kor alszok... Mert gyűlölök akkor felkelni. Ennyi.
Nekem is az vált be amúgy, hogy kellemetlen hangú ébresztőt állítottam be, és elvittem a szoba másik végébe... Hát csak oda kellett mászni, hogy lenyomja az ember.
Állítsd be neki te is, és amikor ébreszt (úgyis tudod mikor) állj az ajtó elé, hallgasd mikor nyomja le. Ha lenyomta, menj be, vigyél neki reggelit, kávét, akármit.
Kezd el összerendezni az ágyát (persze, a 16 éves fiúnak kellene... de így megakadályozod, hogy visszafeküdjön.) És mondd meg neki, hogy szabad a fürdő, mehet. Ha szükséges, kísérd is oda.
Egy idő után csak rájön, hogy ez ciki vagy berögzül neki, hogy mindjárt jön apu...
Ha nagyon rafkós a gyermek, reggel tedd be a szobájába a csörgőt, hogy este ne tudja kikapcsolni.
Gondolom a fiadnak nincsen élete a gépen kívül, ezért ül folyton előtte és azért olyan fontos neki, hogy éjjelig nem bírja otthagyni.
Arról meg te és az anyja tehettek leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!