Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tud egy szülő így bánni...

Hogy tud egy szülő így bánni a gyerekével? Már lelkileg teljesen tönkre tesz

Figyelt kérdés

Hárman lakunk együtt, a batyám, én és anyu. Kb. három éve anyu elkezdett pasizni ( 2007-be halt meg apa ).Ezzel nincs is bajom, de azóta nagyon megvátozott.Csak a hapsik érdeklik, velem úgy beszél, mint a kutyával.Folyton "dagadék"nak hív, pedig nem is vagyok dagadt (165/57-58kg).Volt, hogy sírásig szekált a külsőmmel aztán röhögött, hogy milyen gyenge a lelkem. Van amikor dugja előlem a kaját, nekem sose vesz semmi sütit, vagy csokit csak magának meg tesómnak.

4km-re van a suli, de nem vesz bérletet, mert nincs pénz, de pezsgőre napi szinten van, meg több 100km-et utazni a pasijaihoz, meg azzal is fogyok, hogy gyalogolok szerinte.

A tesómnak mindent megad, folyton mennek együtt vásárolgatni, vele normálisan beszélget, mindig a kedvébe jár.Sokat gondolkozok rajta, hogy velem miért ilyen? Engem miért tart egy utólsó lábtörlőnek?Miért kell neki mindennap megalázni? Ha ezekre rákérdezek azt mondja, hogy ne kötekedjek vele, mert rosszul járok. Utálok már haza jönni is, amikor itthon van akkor általában könyvtárba olvasok, vagy a parkba és csak sötétedéskor jövök haza.

Néha vannak jó pillanatai, amikor kedves, de ez egyre ritkább. Folyton hangoztatja, hogy mennyire megbánta, hogy válalt még egy gyereket, nem is érdekli, hogy nekem ez mennyire fáj.

Csak mamám szokott velem foglalkozni, de Ő idősekotthonába van, nem mehetek hozzá mindig sírni. Tesóm egy beképzelt bunkó, szinte nem is beszélünk.

Nem akarok nevelőotthonba kerülni, se idegenekhez.. én csak azt akarom, hogy ugyan olyan legyen velem, mint a bátyámmal, vagy, mint kiskoromba.

Nem emlékszem, hogy bármit is tettem azért, hogy így viselkedjen..mindig felköszöntöm szülinapján,anyáknapján, sose lógtam suliból, nem cigizek, nem vagyok bulizós.Ő se mondja sose, hogy miért nem szeret.

16/L

2014. ápr. 8. 13:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Sajnos nem igazán hasonlítok apura. Inkább bátyám, de ő is csak külsőleg.

Nem tudom elképzelni, hogy féltékeny lenne, mert mindig hemzsegnek körülötte a férfiak, és én elég visszahúzódó vagyok, meg alkatra is kicsit laposabb az átlagnál.

Amugy is mindig azt mondja, hogy apu tesójára hasonlítok, mert neki volt ilyen "tányér képe".

Viszont az igaz, hogy akárki dicsér meg, hogy milyen szép a hajam, arcom, vagy bármi anyu egyből kitér a hibáimra. De ezt inkább saját maga szórakoztatására csinálja..

2014. ápr. 8. 15:08
 12/16 anonim ***** válasza:
90%
Én párom lányával eddig kijöttem, de ahogy nő egyre inkább jön ki rajta az anyja természete és bizonyos megnyilvánulásai. Ez nyilván nem tudatos nála, még azt sem lehet mondani hogy eltanulta tőle, mert nem is ismeri az anyját ellenben velem. Próbálom elfojtani nála ezeket a tulajdonságokat, de ez sajnos genetika részben és ilyenkor legszívesebben megpofoznám olyan utálatot érzek iránta, de csak mert tudom hogy az anyja is ilyen akit utálok. De én vagyok annyira intelligens, hogy bár qvára zavar sokszor a gyerek mégse bántanám meg egy rossz szóval sem mert tudom nem ő tehet róla. EZért gondolom nálatok is hasonló lehet a szitu, hogy hasonlítasz olyan emberre a családból akit ő nem szeret.
2014. ápr. 8. 15:35
 13/16 A kérdező kommentje:

:(

De arról nem tehetek, hogy apu hugára ütöttem. Egyébként nem tudom, hogy szereti-e, de gondolom nem, mivel sose kedvesen beszél róla.

2014. ápr. 8. 15:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy ez nem vigasz, de ismertem en is egy asszonyt, aki a fiat istenitette, a lanyat viszont ki nem alhatta. A fia 55-60 evesen nosult csak meg, de az anyja kiutalta a feleseget teljesen. Kulfoldon elt a ferfi a felesegevel, es amikor hazajottek latogatoba, a feleseg meg a kislanyuk a rokonoknal aludtak, a ferfi aludt csak az anyjanal. A no pedig, akit az anyja ki nem allt, ferjhez ment, es normalis csaladi eletet elt. Probalt vegig kibekulni az anyjaval, de az nem enyhult meg. Vegul az asszony haldoklott, a fia kulfoldon volt, a lanya viszont jart apolni, de meg akkor is utalatos volt vele. Vegul a lanya feladta, es egyedul halt meg az asszony. Termeszetesen ez csak egy eset, nem kell hogy veletek ilyen tortenjen... Ezt csak azert irtam le, hogy gondolj arra, hogy attol, hogy most ilyen a helyzet, attol meg a jovoben alakulhat jol az eleted, fordulhat a kocka. Tanulj jol, fejezd be az iskolat. Igyekezz egy olyan szakmat valasztani, amiben kimagasloan jo tudsz lenni. Akkor a sajat labadra allhatsz, es soha tobbet nem fuggesz majd tole, sem senkitol. Lesz meg sok olyan ember aki szeret majd. Anyukadtol pedig egy valamit mar biztosan megtanultal: hogy te milyen emberre NEM akarsz valni. Ez is valami.
2014. ápr. 24. 04:01
 15/16 anonim ***** válasza:
nekem lánytesóm van és mégis máshogy kezelnek, mint a húgomat. Őt nem kritizálják, amit tesz mond, az szent és sérthetetlen, én viszont bármit teszek, csak hibázom..nagyon sajnállak és megértem a helyzetedet. Remélem találsz egy olyan párt, aki a tenyerén hordoz majd és ápolja a lelked..nekem sajnos nem sikerült, mert mindig kritizáltak, így hozzámentem az első fiúmhoz, mert belémtáplálták, hogy nem kellenék másnak....:(( 30/L
2014. máj. 17. 19:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Na és mi történt azóta?
2020. okt. 20. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!