MI a véleményetek a családsegítőről, gyermekjólétiről? Mekkora szakértelem általánosságban?
Gyerekjóléti szolgálatról tudok csak írni:szerintem semmire sem jók nagyjából.
Hozzám úgy került egy hölgy,hogy lemondtam a védőnői szolgálatot.Mint kiderült,felénk ez nem szokás :-)
Innentől ő jönni akar minden hónapban és nekem is menni kellene hozzá állítólag.Olvastam pár helyen,hogy egyszer-kétszer kimennek,ha jó minden,akkor nem zargatják a családot tovább.
Nálunk minden a lehető legnagyobb rendben,jól élünk(átlag felett) de mégis jönne.Ha itthon vagyunk,beengedjük,ha nem,így járt.Én tájára sem megyek.
Olyan családokhoz viszont nem tudom,hogy jár-e,ahol tényleg szükség lenne rá(pl ruhára,cipőre) de biztosan.
Én azt mondom,hogy ahol tényleg rá vannak szorulva a segítségre(mint anyagilag,mint lelkileg),oda kellene mennie,nem nálunk paparolni az idejét.
Szakmailag: nálunk kb. papírokat kellett kitölteni,aztán másik papírokat és ennyi.Attól még lehet,hogy tudnak valamit :-)
Kevés a valóban jó szakember. Még kevesebb, aki a törvényi meg az intézményi háttér komoly ellehetetlenítési munkálatainak ellenére is jó szakember marad.
Amúgy ha jót fogsz ki, akkor hatékonyan segítenek.
Én szívesen dolgoznék ilyen területen, de nem hiszem, hogy fogok. Ahogy én látom, kevés az ember, de nincs keret többet foglalkoztatni, lassú az ügymenet, na meg amellett is nehéz munka. Pláne úgy, hogy az anyagi lehetőségek szűkösek, és egy-egy családgondozóra túl sok család jut.
Maradok inkább az iskolai szociális munkánál.
egy szocmunkás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!