Gyermekein nem akarnak találkozni az apjukkal megteheti e hogy emiatt nem fizet tartásdíjat?
Nem.
A tartásdíj nem szabadon választható opció, és nem függ össze a láthatással.
A férjed mehet a gyámügyre/bíróságra azzal, hogy te akadályozod a láthatást, de tartásdíjat attól függetlenül fizetnie kell.
Majd legfeljebb te is fizeted a büntetést a kapcsolattartás akadályozásáért.
Az nem mindegy, hogy mennyi idösek a gyerekek.
Ugyanis amíg 18 év alatt vannak, mindenképpen kell fizetnie a gyerektartást, viszont téged feljelenthet minden egyes alkalommal, amikor a gyerekek nem mennek láthatasra, hogy akadályozod azt.
Amennyiben elmúltak 18 évesek, attól kezde nem gyerektartás, hanem rokontartás jár, és ezt érdemtelenség miatt megszüntetheti, amennyiben kéri a bíróságon.
Nem, de beperelhet ahogy az első írta, lathatás akadályozásáért..
Miert nem akarnak találkozni?
Beszelgettetek erről?
Neked is segítened kellene a helyzeten (akármi is törtent kettőtök közt)
A gserekekenek nincs közük a kettőtök kapcsolatához, tehát azért mert pl az exed téged megbántott, lehet még attól jó apja a gyerekeknek..
Persze most találgatok, csak általános problémát vetettem fel.
Nem tudod meggyőzni a gyerekeket?
Egyáltalán az apa mennyire akarja látni őket, ert ha nem igazán, akkro ebből semmi gond nem lesz.
Viszont tartom, hogy ajó viszonyt érdemes lenne kialakítaniuk a gyerekeknek az apjukkal is.
van olyan, mikor a gyerek nem akar láthatásra menni. én sem szívesen mentem el apámmal, mert nem bánt velem normálisan. mindig az aktuális nőjével foglalkozott, engem meg kb. lexart. így nem sok értelme volt annak hogy ott vagyok biodíszletnek.
a tartásdíj fizetése az apa kötelezettsége. beszélgess a gyerekekkel hogy miért nem érzik jól magukat az apjuknál, és találjatok valami megoldást hogy ez változzon.
Perzse utolső ezért kell kideríteni miért nem akarnak menni a gyerekek..
A te esetben az édesanyádnak el kellett volna vinnie orvoshoz, és látlelet vetetni, aztán el is tiltották volna tőled az apádat ha kérelmezi a bíroságon.
Attól gyerektartást ugyanűgy kellett volna fizetnie..
3-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!