Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a lány elköltözik otthonról...

Ha a lány elköltözik otthonról, minden holmiját ott kell hagynia (? )

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek arról a felfogásról, ha a lány (20+) elköltözik otthonról, mert mondjuk a barátjával szeretne élni, vagy más városban, vagy albérletben, vagy barátokkal (az indok mindegy), a holmijait otthon kell hagynia. A ruháktól kezdve a könyveken át a telefonjáig. A ruhában amit visel, elmehet, de eg yhét múlva várják vissza postán keresztül.

Az ok: Azok, amikre nem maga kereste meg a rávalót (legyen szó akár olyan ajándékról, amit nem is a szülőktől kapott), nem őt, hanem a családot, pontosabban a családf˝t illeti meg.

Csak szerintem abszurd ez a gondolkodásmód?

(apukám vallja és hangoztatja ezt az elvet)

2014. márc. 22. 15:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
22%

Bár nem értek egyet vele, a logikáját értem, hogy miért hangoztatja ezt.

Nyilván ezzel akarja megakadályozni, hogy majd ha odajutsz, hogy elköltözöl, alapos megfontolás nélkül tedd.

Bár tévesen, de azt hiszi, hogy azzal, hogy azt mondja "puci seggel rak az utcára", ha menni akarsz, megakadályozhatja, hogy idő előtt menni akarj otthonról.

2014. márc. 22. 18:36
 22/30 Frigg ***** válasza:
68%

Ez nagyon durva, ilyet még én sem hallottam.. O.o

Amikor albiba mentem, engem is felpakoltak minden elképzelhető dologgal..

Anyukád mit szól ehhez az ötlethez?

23/N

2014. márc. 22. 18:50
 23/30 anonim ***** válasza:
64%

Nálunk nem sokkal azelőtt volt felújítás, ahogy elköltöztem. Kifestették a szobám és ehhez illően kaptam új bútorokat. Új ágyat, szekrénysort, íróasztalt, mert a régiek már nem illettek az új design-hoz.

Amikor elköltöztem, hoztam mindent az új lakásba, mert felesleges lett volna venni mégegy franciaágyat, új szekrénysort, hisz ottvolt a vadonatúj, ami csak porosodott volna, miután elköltöztem. Ez egyértelmű volt szüleim számára is, eszükbe se jutott, hogy azokat nekem otthon kéne hagyni. Természetesen került vissza néhány bútor otthon, hogy ha hazamegyek is legyen hol aludni.

A ruháimat, könyveket, díszeket, még néhány falilámpát is elhoztam. Apád nem normális. Mégis mit kezdene egy szobával tele bútorokkal? Miért kell neki a te szekrényed, a te ágyad, a te farmernadrágod meg bugyid? Én hívék egy költöztetőt, míg ő nincs otthon, kipakolnám a szobát, egy szöget nem hagynék benne, szépen elhúznék, és haza se mennék többet. Ő meg ha akar, pereljen be, vagy csináljon amit akar, hogy meglopták.

Ilyen kérdések olvasása után mindig hálát adok az égnek, hogy normális szüleim vannak, akiknek hálás lehetek mindenért az életben.

2014. márc. 22. 19:01
 24/30 anonim ***** válasza:
85%
23-as válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy a szüleim kb. 16 éves koromtól kezdve gyűjtögettek nekem dolgokat a költözéshez. Pl. ha láttak jó áron egy étkészletet, megvették. Ugyanígy pohárkészletekkel. Amikor az IKEA-ban jártak, vettek néhány konyhai eszközt (pl. hámozó, muffinsütő, ilyen apróságok), amik otthon már voltak, de úgy voltak vele, hogy egyszer nekem is szükségem lesz rájuk a saját konyhámban, és évek alatt szépen apránként összegyűjtöttek mindent nekem. Hisz egy 500 Ft-os tétel semmi, de ha minden konyhai eszközt egyszerre kéne megvenni, kitenne akár 100 ezer forintot is. Ez azért nem mindegy. Így már úgy költöztem el, hogy minden kéznél volt azonnal, mikor főzni kezdtem. Volt fokhagymaprésem, botmixerem, meggymagozóm, pizzavágóm. Minden. Azóta szinte semmit nem kellett vennem. Úgyhogy ezért mondom, hálás lehetek a szüleimnek, és magának a sorsnak, amiért ilyen szülők állnak mellettem.
2014. márc. 22. 19:05
 25/30 anonim ***** válasza:
69%

Amúgy a vicc, hogy a szobámba, a saját nyárikeresetemből vettem ágyat , asztalt, szőnyeget, festéket, és magam festettem ki(természetesen nem egyedül, hanem édesapám is segített a javítasoknál) és így is otthagytam...mert én haza megyek...ha akartammvolna mindent elhzhattam volna, de meg sem firdult a fejemben

Mármint már férjnék vagyok, külön élek, de ha hazautazom, akkor hazavárnak, a másik otthonomba, és a férjem is úgy jön haza..mert éreztetik vele, higy szívesen várják(akár nélkülem is)

De mindenben segítettek, mindenemet elhozhattam volna..

Közben ágyat cseréltek, de amt én vettem a összedobozokták, igy majd ha akkora lakás esz és gyerek, akkor vigye..

Nem tudja a szülőd, hogy azzal amit csinál elmar magától?

Mint írtam abszurd elmélete van apádnak..

2014. márc. 22. 19:35
 26/30 anonim ***** válasza:
67%

Az összes ilyen büdös paraszt szülőt addig ütném egy péklapáttal, amíg szuszog.

(egy szülő)

2014. márc. 22. 19:55
 27/30 anonim ***** válasza:
86%

Ez hülyeség. A gyereket nem csak megcsinálni kell, hanem tartani is. És bizony ami az övé, az az övé. Jó hogy visszamenőleg nem fizetteti ki veled a kaját és a rezsit meg lakbért.

Apád jó nagy paraszt és még ostoba is. Nem veheti zokon, ha fogod a személyes holmidat és lelépsz, az új címet pedig elfelejted közölni...

2014. márc. 22. 20:40
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról van szó, hogy az apa hordani akarja a lánya ruháit, hanem így zsarolja, hogy ne költözzön el. Lehet, hogy pillanatnyilag eléri, amit akar, de hosszú távon magával szúr ki.
2014. márc. 22. 21:53
 29/30 anonim ***** válasza:
78%

"apukám vallja és hangoztatja ezt az elvet"

Ha ez így van apukád elég buta. Pl nálunk a húgom Hollandiában él de ha hazajön övé a szobája. Mindene ott van úgy ahogy ö hagyta a smink cuccai, a gyertyák ,füstölök, a képei, tv-je, dvd-k...

Ruhái kimosva a szekrényében senki nem nyúl hozzá mert az övé, és akkor és azt visz v hozz amit akar.

Csak takarítani járunk be oda.

2014. márc. 23. 00:18
 30/30 anonim ***** válasza:
71%
Nem abszurd, hanem komolyan beteg hozzáállás. Nem vagy apád tulajdona, akármennyire is szeretné ezt hinni. Egyke vagy? Általában az egylányos apák szoktak ilyenek lenni, főleg, ha alapból sem normálisak. Én is azon a véleményen vagyok, hogy szó nélkül össze kell pakolni, amint lehetőség adódik rá. Sokan írták, hogy ezzel "felborítanád a családi békét", ezzel viszont nem értek egyet, mert egy ilyen családban eleve nincs béke, nincs min rontani, nem kár érte.
2014. márc. 23. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!