Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a lány elköltözik otthonról...

Ha a lány elköltözik otthonról, minden holmiját ott kell hagynia (? )

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek arról a felfogásról, ha a lány (20+) elköltözik otthonról, mert mondjuk a barátjával szeretne élni, vagy más városban, vagy albérletben, vagy barátokkal (az indok mindegy), a holmijait otthon kell hagynia. A ruháktól kezdve a könyveken át a telefonjáig. A ruhában amit visel, elmehet, de eg yhét múlva várják vissza postán keresztül.

Az ok: Azok, amikre nem maga kereste meg a rávalót (legyen szó akár olyan ajándékról, amit nem is a szülőktől kapott), nem őt, hanem a családot, pontosabban a családf˝t illeti meg.

Csak szerintem abszurd ez a gondolkodásmód?

(apukám vallja és hangoztatja ezt az elvet)

2014. márc. 22. 15:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%
Nyugodtan vidd a ruháid és a telefonod mert az a tied. (kivéve ha apud nevén van a telefon, mert ezek után kinézem belőle, hogy rendőrrel menne érte). Én tuti vinném a cuccaim a helyedben. Bejelentés nélkül, váratlanul költöznék, 1-2 barátnő segítségével. A személyes tárgyakat percek alatt el lehet pakolni, ha nem finomkodik az ember... Kell venni jó erős, kinti nagy kukákba való szemeteszsákot és azokba beleszórni gondolkodás és válogatás nélkül a ruháidat + kell 1-2 láda a hozzád közel álló tárgyaknak, könyveknek. 2-3 óra alatt simán el lehet takarodni így otthonról, bár arra készülj fel, hogy családi béke nem lesz többé, ha ezt bejátszod.
2014. márc. 22. 16:07
 12/30 anonim ***** válasza:
75%
Apád egy idióta.Szerintem ez nem normális.Amikor én költöztem a szüleim az Atya Úr Istent is bepakolták volna nekem.Olyat is ami valóban nem is az enyém és lehet sosem használtam volna de ők úgy voltak vele hátha....ez érdekes felfogás,ilyet még sosem hallottam.Ez általában úgy működik,hogy viszed a ruháid meg egyéb dolgokat,persze nem pakolod ki a házat de azért egy normális gondolkodású szülő inkább ad a gyerekének nemhogy elvesz tőle.Legalábbis az enyémek így gondolkodtak még most is.Még edényeket tányérokat is adott anyu apu meg fel sem tudom sorolni miket nem mondott,hogy vigyek mert kell majd.
2014. márc. 22. 16:18
 13/30 anonim ***** válasza:
70%
Kérdezd meg, hogy a tőle kapott szülinapi/karácsonyi/húsvéti ajándékokat elviheted magaddal, vagy azokat is csak kölcsönbe adta?
2014. márc. 22. 16:24
 14/30 anonim ***** válasza:
73%
előző, plusz amit ő vett az apjának, azt meg vigye magával :)))
2014. márc. 22. 16:26
 15/30 anonim ***** válasza:
67%
Apukád elve alapján: akkor ha megettem egy kenyeret amit ő vett hányjam ki és adjam vissza neki?
2014. márc. 22. 16:29
 16/30 anonim ***** válasza:
86%

Egy ismerősöm hangoztatja, hogy a gyerekeit csak 18 éves korukig támogatja, utána boldoguljanak, ahogy tudnak, haza is csak latogatóba mehetnek. Bár náluk az egész gyerek kérdés érdekes. Egy gyermekük baba korában halt meg, eltemettették, de nem foglalkoznak vele, mert "nem volt érdemes az életre". Persze a gyereknevelési temákhoz mindig aktívan hozzászól. Szerintem a spártai gyerekeknek is jobb dolga volt, mint náluk. Csak a legszükségesebb dolgokra költenek e gyerekekkel kapcsolatban, mert majd ha a gyerek eltartja magát, akkor azt vesz, amit akar, de a szülő pénzén ne élősködjön.

Azt ajánlom, hogy költözz el minél előbb.

2014. márc. 22. 16:31
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem röhögd ki apukádat, pakold össze a cuccodat, mikor nincs otthon, és húzz el a bánatba.

De többet lehetőleg ne nézz feléje.

Istenem, ilyen undorító gondolkodást egy szülő részéről.

2014. márc. 22. 16:41
 18/30 anonim ***** válasza:
81%

Én két lehetőség közül választanék. Vagy otthonhagynám az utolsó bugyimat is és leshetik a későbbiekben azt, hogy bármiben is támazkodhassanak rád, hiszen a te pénzed, a te vagyonod téged illet meg, amit te veszel téged illet meg. Nincs ajándék, nincs segítség semmiben, hiszen az idő pénz...

Vagy felborítva a családi békét vinnék szépen mindent magammal, amit akarok.

Amikor én anno költöztem, egyértelmű volt, hogy alap bútorokat nem viszek el a szobámból, hiszen ha hazautazunk a párommal, akkor legyen ágy, amiben aludhatunk és legyen szekrény, amibe belepakolhatjuk a cuccainkat, amíg otthon vagyunk. Még a tv-m is maradt, mert a lakásunkban csak egy szoba van, a párom hozta el otthonról az övét, elég egy.

Anyuval leültünk és átbeszéltük, hogy mire lenne szükségünk, mire nem. Ő is azt javasolta, hogy alap bútorokat hagyjunk itt és inkább aludjunk matracon, amíg összespórolunk egy saját ágyra, minthogy innentől kezdve az idők végezetéig matracot kelljen pumpálni, ha hazajövünk. Érthető, el is fogadtuk és a mi döntésünk is ez volt, anyu csak megerősítette. Ezen felül mindent elvihettem, ami az én szobámban volt, amit én vettem, vagy kaptam valaha is.

Nem is értem... Egy szülő hogy nevelheti fel a gyerekét úgy, hogy ajándékba ad neki valamit, amit aztán visszakér, csak mert kirepült. Sosem tennék ilyet a saját gyerekeimmel!

2014. márc. 22. 18:19
 19/30 anonim ***** válasza:
85%
Én azért kíváncsi lennék arra a párbeszédre ami megelőzte apád részéről ezt a mondatot.
2014. márc. 22. 18:25
 20/30 A kérdező kommentje:
Nem volt előtte semmilyen párbeszéd, ez az elve, évek óta hangoztatja.
2014. márc. 22. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!