Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért korlátozz még ebben is...

Miért korlátozz még ebben is az édesanyám?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, el tudom dönteni hogy mikor fekszem le, mikor vagyok álmos!

Ő viszont napok óta ha felébred éjjel, jön be a szobámba és közli hogy aludnom kellene.

Most már rendszerezni fogja hogy 10-11 ig gépezek aztán alvás!

Könyörgöm nem vagyok óvodás, ha reggel felkelek álmos leszek úgy jártam.

Nem járok bulizni, ennyi az enyém mondhatom.

Miért kell mindig mindenbe bele kötni??

2014. márc. 8. 09:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
22%

Mert egy kis életképtelen valaki vagy, aki nem érti meg, hogy már kb. 15 évesen, de legkésőbb 18 meg kellett volna mondania az anyucikájának, hogy innentől ne szóljon bele a magánéletébe.

Mivel ezt elmulasztottad megtenni, így édesanyucikád úgy érzi, hogy még mindig az ő pici fia/lánya vagy, akinek szabályoznia kell az életét, mivel ő maga képtelen arra.

Igaz, annyiban igaza van, hogy akit 21 évesen ágyba/felkelésre/egyéb dolgokra LEHET parancsolni, azzal súlyos gondok vannak az önállósodás terén.

Egyébként mit keresel még otthon ennyi idősen, ha szabad kérdeznem?

2014. márc. 8. 09:34
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Arra nem gondoltál, hogy zavarod az alvásban...? Ő nem biztos, hogy szeretne reggel álmos lenni, amiért te ébren vagy.
2014. márc. 8. 09:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Mit keresek itthon?? Miért hol kellene lennem ha nem itthon??

2# nem zavarom, én az én saját szobámban vagyok teljes csendben.Fel ébredni csak azért szokott hogy igyon vagy elmenjen a mosdóba.

2014. márc. 8. 09:55
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
hát tényleg elég furcsa hogy még 21 évesen anyud mondja meg hogy mikor feküdj le. én most 19 vagyok, de már régóta nem mondja meg hogy mikor húzzak ágyba :D maximum tanácsolja hogy aludnom kéne de nem igazán foglalkozik vele, hiszen én bajom ha másnap kómás vagyok.
2014. márc. 8. 10:10
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Mondd még neki: "anyu... Te csak ne aggódj miattam. Majd alszok ha úgy gondolom"
2014. márc. 8. 10:13
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem parancsol ágyba! Mivel nem fogok ugrani a szavára {ebben az esetben}

Csak szeretne ebben is parancsolni, és nem értem miért!

Ha bulizni mennék sem lenne jobb, de én nem szeretek. Nem jött be. Akkor is izgult, akkor meg ha itthon vagyok, és csak gépezek a saját szobámba miért ilyen befásult???

2014. márc. 8. 10:17
 7/11 anonim válasza:
100%
Persze, igazad van ebben, hogy nem normális dolog, hogy ezt megmondja neked. De mit vársz tőlünk? Azon kívül, hogy felháborodunk rajta. Mármint az más lenne, ha úgy kérdezted volna, hogy mit tanácsolunk, persze... De így most attól neked jobb lesz, ha látod, hogy ellenezzük anyud viselkedését? Na mindegy. Amúgy kérdezd meg, hogy ezt miért csinálja. De normális hangnemben. Lehet érdekes dolgok derülnek ki.
2014. márc. 8. 10:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Valószínű jót akar és nem gondol arra, hogy téged ez idegesít.

Le kell szoktatni róla, ami valószínű nehéz lesz.

Zárd be a szobád ajtaját este és akkor nem fog tudni bemenni!

Vagy ha bemegy mindig mondd neki, hogy "nagylány vagyok, tudom mikor kell lefeküdnöm, hagyjál békén".

Reggel mondd meg neki, hogy "látod fel tudtam kelni"

Előbb-utóbb talán abbahagyja.

2014. márc. 8. 10:21
 9/11 anonim ***** válasza:
36%

Az anyukád viselkedésének oka sok olyan dolgon múlik, amit nem írtál le.:

Jelenleg tanulsz, vagy már dolgozol?

Ha tanulsz, akkor milyen eredménnyel, mi a jövőképed?

Ha dolgozol, mennyire vagy önálló?

Ha felnőttnek érzed magad, ez miben nyilvánul meg?

Egy normális szülőnek az elsődleges feladata az, hogy életképes, talpraesett felnőttet neveljen a gyerekéből még akkor is, ha az ehhez vezető módszer a gyerekének nem mindig tetszik.

Számomra itt az a legfontosabb kérdés, minek, kinek a rovására "gépezel éjszakánként"?

2014. márc. 8. 11:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Aggodik a villanyszamla miatt.
2014. márc. 8. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!