Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha 16 éves vagyok...

Normális, ha 16 éves vagyok és becsukom, behajtom a szobám ajtaját?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy hülyén hangzik, de anya folyamatosan azt mondja, hogy beteg vagyok, meg, hogy nem vagyok normális, az ajtót csak nyitva lehet tartani, hogy képzelem, hogy elzárkózok tőle, aki megszült, meg akitől mindent kaptam.

2014. márc. 4. 19:53
1 2 3
 11/29 My Conserve ***** válasza:
44%

MINDIG zárva tartani tényleg udvariatlanság. De ebben a korban a tinik többsége megpróbálja. Ha már saját lakásod nincs, ugye.

Vannak szülők, akik alkalmazkodnak ehhez, az az ideális. Sajnos neked pont nem ilyen szüleid vannak. Esetleg elbeszélgethetnétek arról, hogy konkrétan ők mennyire tartanak éretlennek téged, és mit kellene tenned, hogy ez megváltozzon.

2014. márc. 4. 20:20
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
Anyád tényleg nem oké, ebben a korban már alap, hogy bezárod a saját ajtódat, ha ahhoz van kedved. Nem is értem anyádat mit gondol mit csinálsz bent, ami őt zavarhatja? Vagy azt akarja nézni, ahogy öltözködsz, stb., most egyéb intim dolgokat itt nem akarok felsorolni, de az biztos, hogy abszolút semmi köze a szüleidnek ahhoz, hogy mit csinálsz a szobádban.
2014. márc. 4. 20:20
 13/29 A kérdező kommentje:
Sajnos semennyire nem tartanak érettnek. Sajnos ezen nem tudok változtatni, mert anya hajlamos minden jót amit teszek természetesnek, vagy a saját érdemének felfogni, a rosszakat viszont az én számlámra írja. Így bármit teszek nem tehetek jó, maximum kevesebb rosszat.
2014. márc. 4. 20:22
 14/29 anonim válasza:
70%
SIROK XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD AMUGY NÁLUNK AZ A BAJ HA NYITVA VAN,KIJÖN A BŰZ XD
2014. márc. 4. 20:23
 15/29 A kérdező kommentje:
Hát ez most felvidított :DD Köszi. :)
2014. márc. 4. 20:24
 16/29 without ***** válasza:
73%
én hiszek abban hogy ész érvekkel minden embert meg lehet győzni vagy részben jobb belátásra bírni, ha folyamatosan azt mondogatják hogy beteg vagy az nem jó mert később önértékelési gondjaid is adódhatnak a folytonos megfelelési kényszer miatt ne másoknak akarj megfelelni hanem magadnak
2014. márc. 4. 20:26
 17/29 A kérdező kommentje:
Köszi, a folytonos megfelelési kényszer már megvan, de dolgozok rajta egy ideje :) Mindegy, az a baj, hogy mindenen összeveszünk, de én szeretnék vele jól kijönni, de vannak ilyen problémák, mint az ajtó. Nem tudunk megegyezni, én pedig nem zárom be mindig. A kulcsom már nincs is meg, na jó igen, de eldugtam, általában behajtom és van egy húsz centis rés, de úgy se jó. Azért írtam, mert tudni szerettem volna, hogy tényleg nem normális-e ha valaki csukja az ajtaját, mert szerintem az.
2014. márc. 4. 20:29
 18/29 anonim ***** válasza:
38%
A molnár is normális.
2014. márc. 4. 20:31
 19/29 anonim ***** válasza:
84%

Jó isten, komolyan van, ahol alapvető, hogy az ajtók nyitva vannak? Nekem az is furcsa, ha valaki "már" 10-11 éves kora óta csukja az szobája ajtaját...

Nálunk inkább az a probléma, ha valaki nyitva hagyja az ajtót, mert hogy "nem a folyosót melegítjük", igaz nagy ház.

Szóval szerintem csak csukd be az ajtót, és kész. Nem normális, hogy anyukád előírja, hogy nyitva kell legyen.

2014. márc. 4. 20:33
 20/29 without ***** válasza:
50%
a folytonos veszekedés jóra sosem vezet mert csak felőrli az emberek energiáit és az enged aki előbb belefárad, ha feszülté válik a hangulat érdemes átgondolni hogy biztos nekünk van igazunk és ha erre a kérdésre a válasz igen lesz akkor már csak érvelnünk kell mellette természetesen észérvekre gondolok, az ember értelmes lény amit a koponyájában működő 2kilós élő szövetnek köszönhet, be tudja látni a hibáit, a másik felet mindenképpen meg kell hallgatni a veszekedések többsége abból fakad hogy mindenki a saját igazát mondja és nem hallja a másikat, a másik véleményének teret kell adni amik mellett ő is érvelni fog innentől már csak verbálisan le kell fegyverezni ez annyit tesz hogy minden érvét ellenérvekkel támadod ami újra téged fog igazolni fontos a hangulat és a hanglejtés nyugodtnak kell lenni a belőled áradó nyugodtság még a legidegesebb eberekre is kihat és igazodnak hozzád, semmikép se kiabálj vagy ordibálj a hangszínnek egyenletesnek kell lennie, a kezeddel is nyomatékot tudsz adni a szavaidnak nem csak a kiabálással az nem vezet semmire,
2014. márc. 4. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!