Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vajon meg tudok valaha felelni...

Vajon meg tudok valaha felelni az apának, vagy már mindig a húgomat fogja jobban szeretni?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, 9.-es gimnazista egy nem annyira ismert, de jó suliban. Általánosban mindig kitűnő voltam, egy éve le is tettem a középfokú nyelvvizsgát, évente több versenyen szereplek. Most félévkor tesi lett csak 4-es, többi 5-ös. Soha nem volt még barátom (apa arról sem tud, hogy valaha tetszett volna fiú), a cigitől undorodom, drogtól pláne, inni is csak annyit ittam amit ő is látott, néha kaptam egy-egy korty bort vagy egy kis sört, és ennyi. Húgom 11 éves, 5. osztályos, ő is mindig kitűnő volt eddig, részt vesz tanulmányi versenyeken, és velem ellentétben nagy sportember, erősen humán beállítottságú. Ez utóbbi két tulajdonság rám nem jellemző egyáltalán, apára viszont igen. Már azt is gondoltam, hogy emiatt szereti jobban, mert jobban tud vele azonosulni, szemben az én reálos-nyelves beállítottságommal. Továbbá azt is mindig mondogatja, hogy "nőuralom" van nálunk, és mennyivel jobb lenne, ha én fiú lennék, hogy elb***ta annak idején. Többek közt miatta volt nagy önbizalomhiányom évekig, még most is, de már kevésbé észrevehető, elkezdtem nyitni az emberek felé. Azzal a pár barátommal, aki még általánosból megmaradt, természetesen gyakran találkozunk, ilyenkor mindig kérdezgeti, hogy hova megyek, kivel, különféle gúnynevekkel illeti őket, a legbensőbb magánéletükről kérdezget iszonyat gúnyos hangnemben. A húgom barátaival nincs baja. Volt egy olyan eset is, hogy én is, és húgom is felléptünk egy városi rendezvényen (igaz, egy év különbség volt a kettő közt). Mikor én léptem fel, eljött ugyan, de már itthon is szitkozódott, micsoda nagyképű alakok lesznek ott (egy jótékonysági bál műsoros része volt), majd miután várnia kellett a nézőtéren nagyjából negyed órát (elromlott valami azt hiszem), még mielőtt elkezdődött volna, hazajött, egy üveg bor lecsúszott, majd lefeküdt aludni, erre jöttem haza később anyukámmal és húgommal. Húgom a múlt hónapban lépett fel, ekkor apának legalább egy fél órát kellett ülnie a nézőtéren, ennek nagy részét egyedül, mivel általános iskolai rendezvény volt, és én a régi tanáraimmal beszélgettem. Egy rossz szót nem szólt, utána megdicsérte milyen ügyes volt. Tőlem fél év múlva érdeklődött először, készült-e felvétel, mert ő nem látta. Jelzem, a DVD a szobájukban volt, jól látható helyen, naponta láthatta. Egyszer nézte meg, akkor is kritikát kaptam, milyen két ballábas vagyok. Jó, ez igaz is, de húgom se egy született Fred Astaire.

Ez most így önsajnáltatásnak tűnhet, főleg ekkora regénnyel, de ez még a fele sem a történeteknek. Tudom, hogy nem sokan olvasták el idáig, de aki mégis, annak nagyon köszönöm, hogy időt szánt rám. További szép napot mindenkinek!

15/L

2014. márc. 4. 15:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én így ismeretlenül is nagyon büszke vagyok rád.
2014. márc. 4. 18:20
 12/20 A kérdező kommentje:

Utolsó, megkérdezhetem miért is? :D

Köszönöm a további válaszokat is.

2014. márc. 4. 18:28
 13/20 anonim ***** válasza:
90%
Azért mert jól tanulsz, szorgalmas vagy, nem cigizel, nem iszol, nem a fiúkon jár az agyad. Azért mert a fentiek ellenére nem utálod a húgod (persze nincs is rá okod, hiszen nem az ő hibája), és nem a bosszút forralod, hanem a megoldást keresed. Hidd el, a korodbeliek zöme hasonló helyzetben itt fröcsögnének.
2014. márc. 4. 18:40
 14/20 A kérdező kommentje:

Hát, köszönöm szépen. :)

Mondjuk nem teljesen igaz, hogy "nem a fiúkon jár az eszem", mert van egy, akiért teljesen odavagyok, csak senki sem tudja. Egyébként a korombeliek nagy része valóban nem így látja a dolgokat, de én emiatt csak furcsának szoktam érezni magam, nem dicséretre méltónak. A húgomat pedig egyenesen imádom, eszemben sincs utálni, esetleg egy árnyalatnyi féltékenység, de az sem általános. :)

2014. márc. 4. 19:22
 15/20 anonim ***** válasza:
Na ennyi "fiúzás" belefér :D
2014. márc. 4. 20:48
 16/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, te jó ember vagy. Apud kevésbé. Ne akarj pont neki megfelelni.

Valaki ezt írta. szerintem nem normális szülő az, aki az egyik gyerekét jobban szereti a másiknál.

Majd, ha neki is lesznek gyerekei, akkor monndjon ilyet. Én többgyerekes apa vagyok, s bár az én csemetéim már rég felnőttek, élénken emlékszem, micsoda színészi tehetség kellett ahhoz, hogy ne érezze senki, hogy valamelyiküket jobban szeretem. Sajnos, az ember így van összerakva, és mint később rájössz, a szülő is ember. Esendő ember.

2014. márc. 5. 12:41
 17/20 A kérdező kommentje:
Eddig nem is gondoltam, hogy ez ennyire általános... Köszönöm a választ.
2014. márc. 5. 16:16
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem olvasd vissza, amit a tanulmányi eredményeidről és a nyelvekről írtál és legyél magadra nagyon büszke, pláne ha középiskolában is tudod tartani a régi szintet, ami azért nehezebb mint az általános. Emellett arra is büszke lehetsz, hogy tesódat ennyire szereted, mert ezek arra vallanak, hogy jó ember vagy. Az írásodból is az süt, hogy intelligens vagy, szépen fogalmazol, szóval szerintem ezek számítsanak. Apukád meg, még ha rossz is ezt így olvasni, de ne foglalkozz vele, mert olyan mintha le akarna húzni. Oké, hogy te vagy a nagyobb és "elég" a kevesebb figyelem, de így akkor sem kéne bánnia Veled.

További sok sikert az életben :).

2014. jún. 29. 17:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Narcisztikus szülőknél szokott úgy lenni, hogy az egyik gyereket kényeztetik, dicsérik okkal - ok nélkül, a szakirodalom őt aranygyermeknek nevezi. A többi gyereket meg alázza, bántja a narcisztikus szülő. A távolabbi családban nálunk is így viselkedett egy szintén alkoholista férfi a gyerekeivel. (Aki egyben megiszik este egy üveg bort csak úgy, az alkesz.) Öregedve aztán csökkent a durvaság ebben a rokonunkban. Ézelmileg le kéne válnod apádról, nem összeveszni, csak épp az udvariasságnál többet nem kéne nyújtanod neki, mert gyöngy lenne a disznó elé, már elnézést. Aki ilyen a gyerekével, arról nem kell finomkodva beszélni.
2019. okt. 17. 14:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Susan Forward: Mérgező szülők. Olvasd el a könyvet.
2019. okt. 17. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!