Jogos hogy igy erzek vagy en vagyok a rossz fiu?
Tehat kulfoldon elek a csaladommal mar 5 eve, mikor kikoltoztunk nem beszeltuk a nyelvet. Aztan en meg a testverem aprankent megtanultuk a nyelvet eleg jol annyira hogy neha ha egy hivatalos levelet fogunk meg akkor van egy ket kifejezes ami utan utana kell neznunk.
A lenyeg az hogy a szulok nem beszelnek semmit!
Valamilyen szinten megertem mert tudom hogy nem konnyu, ok azzal ervelnek hogy azert nem tudnak meg mindig mert ok nem olyan fiatalok mint mi. (megjegyzem 30-40 ev kozott mozognak)
Mivel ok nem tudnak senkivel es sehol kumunikalni 5 ev utan se nekem kell mindenhol beszelni folyton folyvast!
Az elso 2 evben meg szivesen tedtem kerdesek nelkul, de rajottem hogy en nem a tolmacsuk vagyok hanem a vedofaluk!
14 eves koromba koltoztunk ki! Ahol beszelnem kellett (iskola,bank, hiavatalos helyek, korhaz, mindenhol, bevandorlasi hivatal, mindehol)
Szoval mit ertek azon hogy vedofal?
Ha valami balul sult el az az en hibam volt engem okolnak mai napig,en vagyok az oka mindennek! Ok azt allitsak azert nem nem azt forditom amit ok mondanak, a sajat magam eszetol beszelek hivatalos helyeken a kis taknyos fejemmel. Ok azt sem ertik hogy mirol beszelek, de azt mondjak hogy ertik hogy en nem az forditom.
Folyton orditanak, es mindig engem vesznek elo.
Tanulok eleg sokat mert itt ahol elek felevenkent vannak a vizsgak es eleg sok mindent kellett felvennem hogy le tudjak erettsegizni, foleg azert mert amikor kijottunk nem tudtam beszelni es megbuktam az elso evet, azota felzarkoztam.
Amikor annyit kell tanulnom hogy 3.00 am kor tudok csak elaludni mert bekell hoznom a lemaradast es reggel kelni 7.30 kor majd hetvegenkent dolgozni, akkor nagyon kivagyok merulve.
Ok akkor is zaklatnak hogy keressek nekik munkat vagy az egyiknek meg tobbet, fozzek meg, takaritsak ki, olvassak el minden hivatalos levelet a hazban, intezzem el ezt es ezt mert ok nem tudnak beszelni. Magyarazzam meg a fonokuknek hogy miert nem mentek dolgoni, hogy miert kesnek a lakberrel, hogy miert nem tudtak visszafizetni a hitelkartyara a penzt, stb.
Na most nekem van egy testverem is! Akitol csak annyit kernek hogy TANULJ! MIERT NEM TANULSZ!!!
Nekem meg azt mondjak hogy Neked csak a tanulas a fontos! Nem minden az iskola!!!
Engem okolnak minden karert a csaladban mert en tudok beszelni mintha a testverem nem tudna, meg mintha en lennek a csaladfentarto, akinek nem kell hajnal haromig tanulni mindennap mert mivel nekik kirandulni volt kedvuk egy idegen orszagba kellett elkezdenem a kozep iskolat amit szepen meg is buktam az elso evbe mert nem tudtam beszelni es most meg probalom ezzel behozni a lemaradast mert osszekaptam magam es mar beszelek.
En vagyok a moslek mert hogy igy hivnak vagy ok a szanalmasak?
bocsi a helyesirasi hibak miatt
Meg ha mondom hogy figyu ezt igy kene megy ugy akkor letorkolnak hogy minek szolok en bele en akarok lenni itt a felnott??? AZ A GAZ HOGY ok nem ertenek semmit es igen sajnos en tobbet tudok mint ok mar odaig jutottunk el. A Magyarorszagi gondolkodas moddal akarnak itt elni meg embereket kezelni ami abszolut nem megy es ezt nem tudom megertetni veluk hogy ezek az emberek masok nem olyanok mint otthon...
En nem akarok az lenni aki a gyeplot fogja azt akarom hogy minden normalis legyen, de tudom hogy addig ameddig nem beszelik a nyelvet ez csak abrand.
Olyan sok mindent lattam es tapasztaltam evegett hogy 16 evesen ugy ereztem magam mint egy 35 most 18 evesen meg mint egy 3 gyerekes anya. Gyerek vagyok felnott testben es ez igy van 14 eves korom ota. Mar nagyon elegem van a gyerekkoromat is elveszitettem amikor kijottunk, en mar sokszor azt se tudom ki vagyok de komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!