Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos hogy igy erzek vagy en...

Jogos hogy igy erzek vagy en vagyok a rossz fiu?

Figyelt kérdés

Tehat kulfoldon elek a csaladommal mar 5 eve, mikor kikoltoztunk nem beszeltuk a nyelvet. Aztan en meg a testverem aprankent megtanultuk a nyelvet eleg jol annyira hogy neha ha egy hivatalos levelet fogunk meg akkor van egy ket kifejezes ami utan utana kell neznunk.

A lenyeg az hogy a szulok nem beszelnek semmit!

Valamilyen szinten megertem mert tudom hogy nem konnyu, ok azzal ervelnek hogy azert nem tudnak meg mindig mert ok nem olyan fiatalok mint mi. (megjegyzem 30-40 ev kozott mozognak)

Mivel ok nem tudnak senkivel es sehol kumunikalni 5 ev utan se nekem kell mindenhol beszelni folyton folyvast!

Az elso 2 evben meg szivesen tedtem kerdesek nelkul, de rajottem hogy en nem a tolmacsuk vagyok hanem a vedofaluk!

14 eves koromba koltoztunk ki! Ahol beszelnem kellett (iskola,bank, hiavatalos helyek, korhaz, mindenhol, bevandorlasi hivatal, mindehol)

Szoval mit ertek azon hogy vedofal?

Ha valami balul sult el az az en hibam volt engem okolnak mai napig,en vagyok az oka mindennek! Ok azt allitsak azert nem nem azt forditom amit ok mondanak, a sajat magam eszetol beszelek hivatalos helyeken a kis taknyos fejemmel. Ok azt sem ertik hogy mirol beszelek, de azt mondjak hogy ertik hogy en nem az forditom.

Folyton orditanak, es mindig engem vesznek elo.

Tanulok eleg sokat mert itt ahol elek felevenkent vannak a vizsgak es eleg sok mindent kellett felvennem hogy le tudjak erettsegizni, foleg azert mert amikor kijottunk nem tudtam beszelni es megbuktam az elso evet, azota felzarkoztam.

Amikor annyit kell tanulnom hogy 3.00 am kor tudok csak elaludni mert bekell hoznom a lemaradast es reggel kelni 7.30 kor majd hetvegenkent dolgozni, akkor nagyon kivagyok merulve.

Ok akkor is zaklatnak hogy keressek nekik munkat vagy az egyiknek meg tobbet, fozzek meg, takaritsak ki, olvassak el minden hivatalos levelet a hazban, intezzem el ezt es ezt mert ok nem tudnak beszelni. Magyarazzam meg a fonokuknek hogy miert nem mentek dolgoni, hogy miert kesnek a lakberrel, hogy miert nem tudtak visszafizetni a hitelkartyara a penzt, stb.

Na most nekem van egy testverem is! Akitol csak annyit kernek hogy TANULJ! MIERT NEM TANULSZ!!!

Nekem meg azt mondjak hogy Neked csak a tanulas a fontos! Nem minden az iskola!!!

Engem okolnak minden karert a csaladban mert en tudok beszelni mintha a testverem nem tudna, meg mintha en lennek a csaladfentarto, akinek nem kell hajnal haromig tanulni mindennap mert mivel nekik kirandulni volt kedvuk egy idegen orszagba kellett elkezdenem a kozep iskolat amit szepen meg is buktam az elso evbe mert nem tudtam beszelni es most meg probalom ezzel behozni a lemaradast mert osszekaptam magam es mar beszelek.

En vagyok a moslek mert hogy igy hivnak vagy ok a szanalmasak?

bocsi a helyesirasi hibak miatt

2014. febr. 15. 19:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez nemcsak őrültség és igazságtalan a részükről, hanem öngól is, hogy ilyeneket mondanak "köszönöm" helyett valakinek, akitől szabályosan függnek.
2014. febr. 15. 19:50
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Rosszabbak a szánalmasnál.

Remélem sikerül úgy továbbtanulnod, hogy koliba mehess, aztán ha rá lesznek kényszerítve, muszáj lesz megtanulni beszélni. Nem is tudom, hogy képzelték, kimennek külföldre, aztán nem tanulják a nyelvet, hanem a gyerekükre mutogatnak.

2014. febr. 15. 19:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen igazságtalan.

1. Ennyi idő alatt nekik is meg kellett volna tanulniuk a nyelvet.

2. Ha nem sikerült nekik, akkor most egy rossz szót ne szóljanak - nem a gyerekük dolga lenne helyettük beszélni.

3. Nem tudják megítélni, mit hogyan csinálsz, ha egyszer nem értik.

4. Egy dolog beszélni egy nyelvet, és más dolog tolmácsolni. Attól, hogy beszélsz, nem feltétlenül tudsz fordítani is. Három idegen nyelven beszélek felsőfokon, de sosem tudtam - és nem is akarok - tolmácsolni. Vagy az egyik nyelven gondolkodom, vagy a másikon, nem kettőn egyszerre. Gondolom, másik is így vannak.

2014. febr. 15. 20:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

5 év alatt egy 70 éves is megtanulta volna a nyelvet, ha akarja. A szüleid nem is akarják!

Nme is értem, hogy gondolják, hogy évekig élnek egy országban, és nem tanulják meg a nyelvet. Hogy akarnak így dolgozni?

2014. febr. 15. 20:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnél a pont... Végtelenül ostoba emberek, mert ez a rendszer addig működik csak, amíg anyagilag függsz tőlük.

Hol éltek? Mert nyugaton általában a diákok fenn tudják magukat tartani diákmunkával egyetem mellett. A sztereotípiával ellentétben nem élnek fényesen, ismerőseim (anglia) évekig teszkó párizsi szintű dolgokon éltek, de megcsinálták. Na, ahogy ezt az állapotot eléred és már nem szorulsz rájuk, tiplizz. Bőven lett volna idejük megtanulni a nyelvet, ehelyett téged szipolyoznak és még csak meg sem köszönik, amit értük teszel.

2014. febr. 15. 20:12
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
ez nagyon gáz. Én is külföldön élek és minimális tisztelet a helyiek felé h megtanulod a nyelvüket ha az ő országukban akarsz élni. Én nagyon haragszom a szüleidre pedig nem ismerlek titeket, de mégis mit képzelnek? És ha te elköltözöl, mert eleged lesz, akkor ki fog nekik mindent elintézni? gyereket szültek, nem apát maguknak...a helyedben tanulnék ezerrel mert abból lehet hasznod, valamint próbálnék spórolni a jövőre. A tesód esetleg lány és azért nem bántják?
2014. febr. 15. 20:23
 7/15 anonim ***** válasza:
Sőt, előbb is függetlenedhetsz, ha találsz valakit, aki fizet neked a tolmácsolásért.
2014. febr. 15. 20:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hol éltek?

Itt Dániában minden bevándorlónak van 3 éve arra, hogy iskolában, ingyen megtanulja a nyelvet. Hetente kétszer, este tanulják, fiatalok, idősek.

Mégis hogy képzelik az életüket a szüleid, ha NEM AKARJÁK megtanulni a nyelvet? Mi lesz velük később? És nem, ennél sokkal nagyobb köszönetet érdemelsz.

2014. febr. 15. 21:07
 9/15 A kérdező kommentje:

Nos az USA-ba keszultunk aztan Canada-ba kotottunk ki.

Egyetertek beszelni egy nyelvet az egy dolog de forditani.

Lany vagyok a testverem a fiu.

Nem tudom szarul erzem magam amiert mar nincs energiam nekik segiteni es a szajuk lenni.

Folyton azt vagjak a fejemhez hogy:

"Soha nem fogom neked elfelejteni hogy hogy bantal velunk itt hogy hogy lehetett rad szamitani! Amikor te kicsi voltal akkor mi mindent megadtunk neked meg ki pucolt ki a szarbol ki vitt ovodaba stb....

Egy csalad vagyunk, segiteni kell egymason, nekem vannak a legrosszabb gyerekeim semmiben sem akarnak segiteni!

De a jo elet az kellene nekik."

mire en anya/apa nekem tanulnom kell teljesen ki vagyok merulve nincs ra idom hogy veletek szaladgaljak mindehova tanulnom kell holnap tesztem lesz nem egyszeru idegen nyelven diplomat szerezni meg egyetemre keszulni! Dolgozom faradt vagyok az agyam langol majd kesobb kerd meg a tesom o nem csinal semmit ott textel a baratnojevel!! Miert mindig en segitsek? O minek van a hazba?

Kb igy hangzanak el a szep veszekedesek a brutalt nem irom le mert tiszta szegyen.

Dolgozni nos max 2-3 napot birok iskola mellett, tobbet nem mert az iskola rovasara megy. Az elozo munkahelyemen betelefonaltam hogy beteg vagyok nem tudok menni mert masnap feleves vizsgaim voltak erre kirugtak. Szoval most en is keresek valami reszmunkidos allast. Ha elmegyek mindennap dolgozni 15.00 utan akkor az iskolamnak lottek mert nem birok teljes munkaidos munkat vallalni meg iskolaba 90 % elerni merthogy annyi kell hogy egyetemre mennyek jogot tanulni...ez van......

de ha ez igy megy tovabb akkor erettsegi utan nem megyek egyetemre hanem megszokok es kulon berelek egy hazat magamnak es elmegyek dolgozni valahova...es az egyetem csak egy alom marad....

2014. febr. 16. 02:11
 10/15 A kérdező kommentje:

# 6/9 uzenem hogy pontosan ez a tervem csak nehez ilyes stresses legkorben 100 %-t beledobni...mar elsul az agyam mindenkitol....vannak egy par magyar csalad itt ahol ugyan ez a tema es ugyan ez a felallas mint itt...ezekbol az osszes gyerek vagy ott hagyta a sulit es dolgozik a szuleivel egyutt vagy egyszeruen alig jarnak suliba es elo fordito gepkent elnek...

Mikor panaszkodunk egymasnak gyerekek ezek a felnottem lehordanak minket mindennek milyen haszontalanak vagyunk.

Jo en amugy megertem hogy nehez megtanulni egy nyelvet, en nem is azert haragszom rajuk hogy nem tudnak es folyton az en szammal akarnak elni hanem azert mert itt vagyok en es soha nem kerdeznek tolem semmit nem mondjak hogy tanitsam oket vagy valami, el vannak mint a befott. Mindig azzal jonnek hogy mi fiatalok voltunk mikor kijottunk ok meg idosek. En voltam 14 ok meg 34 meg 38.

Ha angolul beszelek otthon a testveremmel akkor azert kotnek belenk, mert lehet hogy kibeszeljuk oket meg nem tudom lehet csak irritalja oket vagy mit tudom en..

Ha meg mondjuk nem irok egy munkanak, akkor eloveszik ezt a cinikus hozzaallast es nem orulnek hogy mar lebirnak irni 2 mondatot hanem bennem keltenek lelkiismeretfurdalast hogy ezt is nekik kellett megcsinalni nyelv tudatlanul...

2014. febr. 16. 02:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!