Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyűlölöm, ha anyám át akar...

Gyűlölöm, ha anyám át akar ölelni vagy túl közel jön hozzám?

Figyelt kérdés

Annyira bűntudatom van miatta, de nem tudok ellene tenni.

Azzal nincs baj, ha csak hozzá ér, mondjuk a kezemhez. Viszont ha meg akar ölelni, megpuszilni, vagy csak magához húzni, azt nagyon nehezen tudom elviselni. Legszívesebben azonnal eltolnám, de mivel nem vagyok bunkó, ezért általában kibírom, viszont van, hogy tényleg eltolom.

Amúgy nincs vele jó kapcsolatom. Másokkal iszonyatosan rendes, tényleg jó ember. Itthon viszont idegbeteg. Egyik pillanatban rohadt aranyos, másik pillanatban meg ordít velem, undorítóan beszél hozzám. Utána úgy csinál mintha mi sem történt volna. Apámmal nagyon rossz a kapcsolata neki, külön is alszanak, apám kb. lenézi anyámat. Az apámmal való kapcsolatom nekem se túl jó, sokat dolgozik, nem is nagyon beszélek vele, annyi, hogy ha este hazaért váltunk 3 szót, meg reggel is. Amikor kisebb voltam imádtam anyámat. Tényleg, nagyon szerettem. Viszont elég sokszor megütött, volt, hogy egymás után többször. Jó, azért nem napi szinten, de nem 1-2-szer fordult elő, hanem rendszeresen. Nem igazán emlékszem, de szerintem olyan 12-13 éves korom óta viszont tényleg nagyon kevésszer fordult elő. egyre ritkábban. Az utolsó talán féléve lehetett. Többször megütötte a fejemet, a hajamat fogta. Akkor elkezdtem kiabálni, h ne merjem hozzámérni. Utána nekinyomott az ágynak, rám mászott és befogta a számat. Kb. 5 perc múlva sírt, hogy bocsássak meg, ez az utolsó. Nos, tényleg az volt. Talán azóta de nem tudom igazán, nem tudom elviselni, ha túl közel jön hozzám. Tudom, hogy most szarember vagyok, meg mégis csak az anyám, de akkor sem megy. Mit tehetnék? 16/L

2014. febr. 14. 21:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%

én is kaptam egy-két pofont, vagy egy pohár hideg vizet a nyakamba, amikor rám jött a hiszti, ez szerintem még belefér, de sose csinált olyat, hogy neki szorított a falnak vagy az ágynak, ez nem normális, ezt nem lehet mivel magyarázni

az első válaszoló pedig ássa el magát...

2014. febr. 14. 21:52
 12/20 anonim ***** válasza:
96%
Agresszív emberek verekednek , 5-ös írtad hogy ( Sokszor volt hogy szívesen megütöttem volna ) én ezt még soha nem éreztem , lehet olyankor nem is a gyerekkel van a baj . Talán attól valami meg oldódik?
2014. febr. 14. 21:52
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Ha látod hogy édesanyád feszültebb vagy idegesebb a kelleténél akkor vonulj el a szobádba , mire ki jössz egy kisidő mulva talán már leis nyugodott .
2014. febr. 14. 21:55
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Nem akart ő igazán bántani,csak elpattant nála a cérna(tudom nem kellett volna),de ha apukáddal olyan cefetül rosszba vannak és még sok más is összejött neki,nem tudta kontrollálni magát.Megbánta ő azt már ezerszer.

Mért nem beszéled ezt meg vele,ha nyugodt és ketten vagytok?

Hogy neked az ott akkor nagyon rossz volt és jó lenne újra bízni benne,bár megmondta,hogy ez volt az utolsó,hogy bántott.

Hidd el nem most,de később nagyon fog hiányozni az ölelése,szeretete.

Nekem most hiányzik,mert régen engem is bántott anyám,de ő utána nem is akart megölelni,most a gyerekeimtől kapok szeretetet.40/N.

2014. febr. 14. 22:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam el a hozzászólásokat. Nekem az a véleményem, hogy miután anyukád igy viselkedik veled, meg is értem, hogy nem szereted. Az úgy nincs rendjén, ha egyik pillanatban ölelgetjük a másikat, a másikban meg ok nélkül elverjük.

Viszont ha ilyen problémák nem is lennének, és ő lenne a világ legaranyosabb és legjobb nauykája, akkor is érthető, hogy nem szereted ha ölelget, meg puszit ad. 16 éves kamasz vagy, ez normális a te korodban. Az meg, hogy ez bűntudatot kelt benned, csak arról árulkodik, hogy egy jóérzésű lány vagy.

2014. febr. 14. 22:21
 16/20 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, mint te. Sokat gondolkoztam azon, hogy mitől lehet. Szerintem anyám tehet róla (lehet lepontozni), mégpedig azért, mert a kettőnk kapcsolata elsősorban az én első hónapjaimban, éveimben alakult ki - ezekért meg csakis ő tartozik felelősséggel, nem én. De hát az anyám és szeretem, úgyhogy tűrök. Nem is szóltam neki róla, csak fölöslegesen megbántanám.
2014. febr. 14. 22:21
 17/20 anonim ***** válasza:
42%
5-ös vagyok: bocsi mindenkitől, de a kérdező csak a saját szempontjai szerint írta le, mik történtek. Azért meghallgatnám az anyát is. Ok nélkül nem pofozkodik senki, ha igen, akkor már régen nem állt volna meg itt. Egyik lányismerősöm beszélt arról, hogy mennyire utálja a nevelőapját mert megütötte. Aztán rákérdeztem, miért tette majd kiderült, hogy azért csapott a kezére/vagyis mégsem ütötte meg/ mert a lány mérgében ütötte a billenytűzetet és persze rácsapott. DE nem ütötte meg...szerintem van különbség. Minden éremnek két oldala van, bocs
2014. febr. 14. 22:28
 18/20 anonim ***** válasza:
51%
Nem minden gyerek egyforma, van amelyik szóból ért és van amelyiket igenis el kell verni időnként, mert csak abból ért. Nekem is van egy ismerősöm, akinek a lánya folyton panaszkodott, hogy őt veri a nevelőapja. Aztán kiderült, egyszer ütötte meg, mert lopott, hazudozott heteken át és nem járt suliba és az anyja már az idegösszeomlás szélén volt, a kiscsaj meg még oltogatta. Na, akkor a csávó lehúzott neki egy maflást, teljesen jogosan. Szóval igenis 2 oldala van az éremnek, de ha anyád ölelget, akkor valószínűleg szeret, ha meg te őt nem, akkor még 2 évig próbálj viselkedni, aztán húzzál el.
2014. febr. 14. 23:04
 19/20 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de ez szomorú. AZ én anyukám a coffeintől csinált ilyeneket. De az hogy nem bírod annak az embernek az ölelését aki próbál minden szeretet megadni ha bár néha rájön az 5 perc, de akkor is, jóember tud kedves is lenni akkor hozzá kell szoknod hogy éreztetned kell vele a kijáró szeretetet
2014. febr. 15. 03:44
 20/20 anonim ***** válasza:

Én értelmiségi családban nőttem fel,mégis minden nap vertek kiskoromban. Még most is hányingert kapok,ha csak ha a kezemhez is hozzáérnek a szüleim, pedig már 30 vagyok. Járok küzdősportra is,meg tudnám magam védeni,de akkor is undorodok az érintésüktől.

Megértelek. Járj el valami kemény küzdősportra,ahol megtanítanak ütni,rúgni,stb. Pl. kempo. Utána valahogy már ne fognak hozzádnyúlni...

2014. febr. 15. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!