Igaz az, hogyha évente minimum 1x átlépjük a határt, akkor sem az apa, sem a gyámhivatal beleegyezése nem szükséges külföldi munkavállalás vagy kiköltözés esetén?
Előfordulhat mint ahogy Bill Gates gyerekeinek is jó lenne lenni, de senki nem lesz az attól mert jobb lenne.
Jól írták gyerek érdekeit te egyáltalán nem nézed csak azt, hogy új pároddal összeköltözzél.
31: " most azért akarsz tenni, hogy a vér szerinti apának még csak lehetősége se legyen bebizonyítani, hogy igen is ő is jó apa lenne."
Azért arra lett volna lehetősége az elmúlt 4 évben, ne most verje az asztalt, hogy élapu szeretne lenni.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy akkor milyen válaszok születnének, ha az anya marad a gyerekkel, de az elvált apa menne külföldre, neki is mindenki azt írná, hogy maradjon a s...ggén otthon, mert az a gyerek érdeke???
Kérdező, én úgy tudom, hogy a gyámhivatal csak akkor jön a képbe, ha véglegesen távoztok, az ideiglenes külföldi tartózkodást tavaly március óta nem kell bejelenteni. Úgyhogy a gyámhivatal kikerülhető, de az apa nem, mert simán feljelenthet, ha a láthatást nem biztosítod. Semmilyen módon nem lehet vele megállapodni?
Csak épp azt nem vesszük figyelembe, hogy jelenleg csak az egyik oldalt ismerjük. Esetleg te közeli hozzátartozó vagy, vagy honnan tudod ilyen biztosra, hogy az apuka mit csinált az elmúlt négy évben? Azért jó lenne meghallgatni a másik felet is, bár tudom, lehetetlen, de azért ne vegyünk már mindent készpénznek, csak azért mert egy anya állítja. Nem azt mondom, hogy nincs igaza, de csak azért nem fogok szentül elhinni valakinek, mert ő azt mondta a másikról hogy ilyen és akkor már biztos ilyen is.
De tudod, én meg arra lennék kíváncsi, hogy akkor milyen válaszok születnének, ha az lenne a helyzet, hogy apuka készülne a gyerekkel külföldre a jobb élet reményében, vajon akkor is azt néznék az emberek, hogy milyen jó lesz a gyereknek, mert több pénzből fogják ellátni, esetleg magasabb szintű iskolákba járhat, anyanyelvi szinten beszélhet egy világnyelvet, vagy azt, hogy mi lesz szegény itthon maradt anyukával, hogy fog így találkozni a saját gyerekével?
Egyébként a gyerek oldaláról még mindig nem nézi senki a dolgot, neki is van joga a saját szülőjéhez, de persze még kellően kicsi ahhoz, hogy bármi beleszólása is legyen a dologba.
34: "Esetleg te közeli hozzátartozó vagy, vagy honnan tudod ilyen biztosra, hogy az apuka mit csinált az elmúlt négy évben?"
Konkrétan ezt a helyzetet nem ismerem, de a sajátomat igen. Nálunk legalább a volt férjemben volt annyi korrektség, hogy ha már nem az év apukája, akkor a gyerek érdekeit nézze és simán beleegyezett a külföldre költözésbe.
Amíg velünk élt akkor sem foglalkozott a gyerekeivel, akkor sem amikor már nem élt velünk de a határozatban megállapított láthatáson kívül akkor találkozhatott volna velük amikor akart. Volt, hogy előbb visszahozta őket a láthatásról mert elfáradt, vagy felhívott hogy egyeztessünk, kérdeztem, hogy akar-e beszélni valamelyikkel, de mondta, hogy fáradt, majd máskor... Szóval akkor sem törte magát, amikor ott voltunk tőle nem messze.
Ismerek olyan apát, aki tényleg foglalkozik a gyerekeivel, akkor is menne hozzájuk ha az anya vizesárkot húzna krokodilokkal a háza köré. Ebben az esetben tényleg meg kell fontolni, hogy a gyereknek mi az érdeke, az anyának muszáj-e a külföldi munkavállalás, mert az sem tesz jót a gyereknek, ha otthon nyomorognak. Vagy akár apánál maradjon és az anyjánál töltse a nyarakat kint, stb... Ez más kérdés.
Viszont sok házasságban azt látom, hogy apuka tojik a gyerekeire, nem foglalkozik velük, ha meg válásra kerül a sor akkor se töri magát, hogy akár közös felügyelet legyen, ő nevelje őket, vagy jobban részt vegyen az életükben. De persze ahhoz ragaszkodik, hogy a gyerekkel ne menjenek külföldre, és nem azért, mert ritkán láthatná a csemetéit, hanem azért, hogy anyukán bosszút álljon, nehogy esetleg neki jobb legyen akár munka, akár párkapcsolat terén. A hivatkozás meg a "gyerek érdeke", holott sokan épp ők nem nézik a gyerek érdekeit, amikor félrekufircoltak, esti társasozás helyett számítógépeztek, stb. Ha meg ők mennek külföldre, az megint "a gyerek érdeke", pedig sokkal több pénzt akkor se látnak általában az elvált anyukák, csak nekik ugyebár lehet menni, a gyerektől több száz vagy ezer kilométerre kerülni.
"De tudod, én meg arra lennék kíváncsi, hogy akkor milyen válaszok születnének, ha az lenne a helyzet, hogy apuka készülne a gyerekkel külföldre a jobb élet reményében"
Nézd, ha az apához állt közelebb a gyerek, ő foglalkozott vele amíg anyuci hanyagolta, akkor szerintem ugyanez lenne a helyzet mint fordított esetében. Menjenek.
"Egyébként a gyerek oldaláról még mindig nem nézi senki a dolgot, neki is van joga a saját szülőjéhez"
Kb. hasonlót mondtam én is a volt férjemnek amíg otthon lakott és kértem, hogy foglalkozzon már a gyerekeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!