Igaz az, hogyha évente minimum 1x átlépjük a határt, akkor sem az apa, sem a gyámhivatal beleegyezése nem szükséges külföldi munkavállalás vagy kiköltözés esetén?
jájáj , de csúnya ez az apuka
de te még csúnyább vagy- gyerek marad az apjával - te pedig menj világgá a szeretőddel
Kérdező (#13) tudod, lehet, hogy az exed szülei így, az új párod meg amúgy, de ettől még egy gyereknek két EGYENJOGÚ ÉS EGYENÉRTÉKŰ szülője van, neked pont ugyanannyi jogod van a gyerekedhez, mint az exednek, nem több, és nem kevesebb.
Tessen szépen kivárni a bíróság döntését a gyermekelhelyezés ügyében, biztosítani a rendszeres kapcsolattartást, ilyesmi...
Kedves kerdezo!
A fele igaz, a masik fele nem.
A gyamhivatal az, aki nem fog szolni erte, mert ha nem jelented be, mint gyermek vegleges kulfoldre tavozasat, akkor semmi kozuk hozza.
A parodnak ellenben van koze hozza, mivel a lathatast meg kell oldanod. Tehat ha te a megitelt lathatast tudod tartani ugy, hogy kozben kulfoldre koltozol a gyerekkel, akkor mehetsz.
Nalunk nem volt masik szulo a kepben, igy a masodik resz nem volt erdekes, az elsot a gyamhivataltol tudom.
Kérdező, ha tetszik ha nem, nem a mostani párod a vér szerinti apja. A vér szerinti apjának is ugyanolyan joga van a gyerekének mint neked. Egyébként már azzal is előrébb lennél, ha felkeresnéd az apukát és személyesen mondanád el neki, hogy mit szeretnétek, mert ha ezt egy hivatalos levél útján fogja megtudni, még annyi jóindulatra se számíthatsz tőle mintha úgy tüntetnéd fel, hogy te hajlandó lennél a kompromisszumra.
Lehet hogy innentől kezdve egy jobb világban élhetne, de ezzel megfosztjátok a kislányt a saját apjától, akihez neki is joga van. Te kérdező, mit szólnál ahhoz, ha apuka azt mondaná, hogy a több pénz, jobb élet reményében elköltözik a lányotokkal egy másik országba. Mit csinálnál? Belátnád józanul, hogy igen, ott mennyivel jobb sora lehetne? Vagy foggal körömmel ragaszkodnál a gyerekedhez, mert tudod, hogy a pénznél, egzisztenciánál fontosabb a vér szerinti szülő?
Én nem ismerem az apukát, nem tisztem eldönteni hogy milyen ember, erre való a bíróság meg a gyámügy.
De én azt ajánlom, próbáljatok meg beszélni egymással, hogy az apuka még csak véletlenül se érezze azt, hogy direkt ki akartok vele szúrni. Azt meg véletlenül se említsd neki, hogy te évente egyszer szeretnél hazajönni ha lehet, mivel úgy is utána fog nézni a jognak, és ha ott az szerepel, hogy háromhavonta kell biztosítani a láthatást, ehhez min. ragaszkodni fog.
Kerdezo!
Irtam privit. 16. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!