Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El akarok szökni otthonról!...

El akarok szökni otthonról! Hová mehetek?

Figyelt kérdés
Elegem van mindenből. Ez nem egy hirtelen jött sérelem miatt van, hanem már hosszú-hosszú évek óta nyelek, nagyjából születésem óta. Itt minden pocsék, igazságtalan, nagyon rossz, nagyon fáj. Nem akarom az életet, pláne ezt nem, nem tudom, kitől kérhetnék segítséget, mindenki csak magával törődik! A rokonaim, a szüleim, a "barátaim", a tanáraim, senki nem ért meg, nem foglalkozik azzal, hogy baj van, állandóan csak bántanak és én sorra eltolom a dolgokat. Most összecsaptak a fejem fölött a hullámok, annyit lógtam a suliból, hogy nem tudom, mi fog történni. Nagyon félek. El akarok menni, de lány vagyok, idén töltöm a tizenhetet, hová tudok menni ilyenkor, télen? Nincs senki, aki befogadna.

2014. jan. 31. 15:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

Én még csak depressziónak sem nevezném, ma ugyanis divat depisnek lenni, akkor mindenki rám figyel. te magad is tudod, hogy helytelen az elgondolásod, ezért akarsz szökni. Mert ha helyesen gondolkodnál, akkor oda állnál szüleid elé, és azt mondanád, hogy itthon minden nagyon rossz és igazságtalan , és el szeretnél költözni . A nagyon rossz azért elég erős kifejezés, a bűnözést sejteti. Biztosan találna rá megoldást a szülő, de legalább is megkérdezné, mi a baj ? Ha végképp nem megy velük, ott a gyámhivatal, és a gyivi, ami sosem lesz a családod. Helyesen irta előttem szóló, örülj, ha nem lánykereskedők kezébe kerülsz.

Konkrétumot, mi a baj ?

2014. jan. 31. 16:07
 12/19 anonim ***** válasza:
49%
Te inkább egy pszichológust keress fel, írom ezt egy csöppnyi rosszindulat nélkül!
2014. jan. 31. 18:09
 13/19 anonim válasza:
47%
Kiskorú vagy ne akarj megszökni otthonról mert tökmindegy mi történik csak rosszul jöhetsz ki belőle,ha nagyon szar a helyzet akkor gondolom van valami hivatalos dolog,családsegítő akármi vagy gyermekvédelem stb,de szerintem csak depis vagy,vagy stresszelsz. Ha 18 leszel az már más tészta,felnött kór :D
2014. jan. 31. 18:42
 14/19 anonim ***** válasza:
46%
Hogy ti mennyire egy érzéketlen,tahók vagytok. Tisztelen annak az 1-2 kivételnek. Gondolom az iskolában is terrorban tartják,fikázzák...Otthon a szülei verhetik meg,vagy gázolhatnak bele szegénykém lelkébe. Borzasztó érzés,velem + anyámmal is ugyanez van. Valamikor én vagyok a szeme fénye,aki sose tesz semmi rosszat,máskor meg (amikor rájön a dühroham) szétver,lehord minden ge.inek,meg hogy dögölnék meg stb.. Szoval teljesen megértelek. És nagyon sajnálom,hogy ilyen pocsék életed van :( És tényleg nincs senki aki megért?? :o(rajtam kívül)
2014. jan. 31. 21:02
 15/19 anonim ***** válasza:
66%

Kedves előző, nem érzéketlen tahók vagyunk, csak tudunk tiszta fejjel gondolkodni és józanul átlátni a helyzetet.

Attól még tudhatjuk, milyen neki, hogy nem kezdjük negédesen ajnározni.

Szóval kár volt lepontoznod mindenkit.

Tény, hogy ha elmegy otthonról, bajba keveri magát. Akármilyen sz^r otthon neki.

2014. jan. 31. 21:45
 16/19 anonim ***** válasza:
86%

Hogy ti mennyire egy érzéketlen,tahók vagytok. Tisztelen annak az 1-2 kivételnek. - hozzászólónak

Szó sincs érzéketlenségről. Kérdező ugyanis nem megértést kért, hanem utbaigazitást ahhoz, hogy hova is szökhetne otthonról. Erre kielégitő és jogkövető választ kapott is, nem egyet.

Te annál inkább megértésre vágynál úgy látom. Sajnálom hogy édesanyádat és téged is bántalmaznak családotokban. Édesanyád ahogy irod, - hol a szeme fénye vagy, hol lemond minden rossznak - dühkitörésektől szenved. Nem mindig, mert van amikor szeme fénye vagy. Amikor éppen szemefénye vagy, beszélj vele , kedvesen, szeretettel mond el neki, hogy neked milyen rossz, és hogy éled meg, amikor éppen dühkitörései vannak. Lehet hogy a bántalmazó édesapa áll a dolgok hátterében, és az édesanyád személyisége nem agresszív ? Írod, ő is "kap". Van az úgy, hogy egy agresszív édesapa az egész családot tönkre teszi, hogyan is tudna kedves és megértő lenni veled, egy-egy dá-dá után. A mai jog szerint nem megengedhető a tettlegesség, sem egy pofon, csak akkor, ha a veszélyből az életét mented meg azzal.

Biztosan rossz lehet olyan családban élni ahol tettlegesség fordul elő, csak édesanyád és te tudtok magatokért tenni, amihez kérhettek család segitői segitséget, családgondozást, stb.

Amennyiben édesanyád az idegbeteg, ( dühkitörések ) akkor vele is megbeszélhetnéd nyugodt időszakában, hogy menjen doktorhoz, mert te szenvedsz az ő dühkitörései miatt.

Kellemes hétvégét kívánok neked :)

2014. febr. 1. 11:26
 17/19 anonim ***** válasza:
49%
15ös vagyok. Utolsó 2 válaszoló: Szerintem pont ti (is) vagytok azok akik kivételek a többi bunkó közül. Ha meg most írtok ide először akkor pláne. :D Igen,tényleg írtak ide értelmes válaszokat is,de néhányan egyszerűen annyira undok megjegyzéseket fűztek hozzá,hogy az hihetetlen.. De nem érdekel,ha ők így érzik jól magukat,akkor egészségükre,csak ha velük is ilyenek fognak történni,majd meglátják milyan szörnyű is. Az utolsó válaszolónak pedig köszönöm a tanácsait. :)
2014. febr. 1. 15:08
 18/19 soma9111 válasza:

Hogy vagy azóta

Mi történt veled!?

2017. dec. 23. 14:19
 19/19 anonim válasza:
78%

Kedves Megtörtek!

Nem olyan rossz ha verik az embert, nekem belül mindig sokkal jobban fájt. Sőt, annál is rosszabb volt, mikor azt láttam mást jogtalanul bántanak. De nem adtam fel, nem akartam olyan lenni mint ők, hisz láttam, hogy senkik, korcs, önmagukba fordult lények. Húsz esztendős is elmúltam, mikor gyermeki szívem újra feltört, és ekkor már férfi erővel, kitartással is párosult.

Ne add fel soha. A kamaszkori lázadás valójában egy tükör a szülőknek, rokonoknak, arról amit rosszul csinálnak, és soha nem szabad engedni, szívünk ellenére tenni egy percig sem. Legyél keményebb a kőnél, de simulékonyabb a víznél. Ne állj be a sorba, ne hunyj szemet a legaprób sérelem felett sem. Nézd a korcs világot magad körül és tanulj belőle, azért hogy te ne legyél olyan mint ők, kik nagynak és okosnak nevezik magukat, holott rég semmik már, csupán üres testek, rongydarabok, melyeket a rendszer oda fúj amerre csak akar.

Mosolyogj, kacéran nevess és ne sajnáld könnyeid önmagadtól. Ha felfedezel valami igazit, valami szépségeset, szíved örülni fog, és úgy érzed még a nap is szebben, csodálatosabban ragyog arcodra.

Azért születtél, hogy boldog legyél. Ne engedd hát, hogy kedved szegje néhány üresfejű. Menj, de ne menekülj. Járj ki a természetbe, nézd a vizet, naplementét és hamarosan a szerelem is rád talál, az pedig minden sebet képes begyógyítani.

A szépség nem előrefele van, az körülvesz. Hallgasd a tavaszi madárkákat, számomra a füttyük mindig begyógyította és gyógyítja ma is a mélypontok okozta sebeket, ők boldogok, hagyd hogy ez rád ragadjon, hagyd hogy megmutassa neked az élet a legsötétebb napokat, majd emeld föl tkinteted és érezd, ahogy könnyes arcod melengeti a nap, és megtörüli a szél. Vannak csodák, melyek mindig ott lesznek veled, meríts ebből, és határozd meg tervedet pontosan. Legyen célod és hozzá akaratod. Az elsőt mondom is én: tanulj a rossz példából, és mikor gyermekeid lesznek ne őket sanyargasd a még benned levő gátlásokkal és sebekkel, hanem magadat taníttasd általuk újra gyermekké lenni. Ők lesznek a te végső letisztulásod kulcsszemei, melyek a legszebb csodáivá vállnak bölcs szívednek.

Köszönöm, hogy végig olvastad.

Péter

Ff/23

2018. ápr. 4. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!