Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Direkt balhézik az ex? Meghívt...

Direkt balhézik az ex? Meghívtak minket esküvőre, de az ex beleköt hogy a gyereket nem visszük.

Figyelt kérdés

Páromnak van egy 6 éves fia az előző kapcsolatából. Az unokatestvéremnek lesz az esküvője augusztusban, az ország másik felén. Előre kell szólnunk, hogy akkor tudunk e menni vagy sem (csak kettőnkre vonatkozik a meghívás), mert indítanak buszt, és az visz el minket már pénteken a lagzi helyszínére. Szállást biztosítják, és vasárnap este érnénk haza.

Szóltunk az exnek, hogy azon a hétvégén (ha esetleg pont úgy alakul hogy apás hétvége) nem hozzuk el a gyerkőcöt, mert esküvőre megyünk. (Még a meghívót is megmutattuk, nehogy azt higgye, hogy hazudunk.

Először azt mondta rendben. Majd visszahívott, hogy ő kiszámolta hogy az a hétvége apás hétvége, és mi van ha ők akkor mennek nyaralni mert úgy érnek rá, és vigyük magunkkal a gyereket az esküvőre vagy ne menjünk el.

Ledöbbentem a viselkedésén, egy felnőtt nőtől nem ezt várja az ember.

Ez egy esküvő, nem egy romantikus program amit az ember áttud szervezni máskorra.

A párom fia lenne az egyetlen 15 év alatti az esküvőn. Egyrészt cikinek érzem hogy meghívatjuk őt is, plusz félek hogy botrány lenne belőle. :(

2014. jan. 20. 19:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"egy hat éves gyerek elfér apuval meg pótanyuval egy szobában, nincs plusz szállás."

Tenyleg??? Na ilyennel meg nem talalkoztam, ahol szoba ar volt es nem lett volna szemelyre lebontva....Szemelyenkent szoktak fizetni, de mindegy....

2014. jan. 21. 13:19
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nálunk úgy működik a dolog, hogyha valakiket meghívnak egy eseményre, azok nem hoznak magukkal senkit aki nincs meghívva, mert az bunkóság. Függetlenül attól, hogy kinek a kijéről van szó.

Nyilván az unokatesóm megkérdezhette volna, hogy vinnénk e a párom kisfiát is. Bár fordított esetben lehet nekem se jutna eszembe, hisz van épp elég intézni való az esküvővel.

1, Esküvőre nem azért megy az ember, hogy egy gyereket lefoglaljon/fegyelmezzen. Mivel nem lesz rajta kívűl gyerek, vagy az apját, vagy engem kérne meg, hogy játsszak vele. Esküvőn meg mégsem ülhetünk le kártyázni vagy társasozni.

2, idegen helyre megyünk, sajnos a gyerek néha bepisil, ezt is szeretnénk elkerülni, mert ez elég kellemetlen.

Ezek után lehet azt mondani, hogy rossz ember vagyok. Nagyon-nagyon szeretem a gyereket, de ha van lehetőség, hogy ne vigyem magammal az esküvőre, akkor nem fogom elvinni. (Nem hinném, hogy ettől rossz "pót" anya lennék.)

2014. jan. 30. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!