Ez normális, ha egy szülő így reagál?
Most kérdezem én: normális az, aki azért akar diplomát, hogy csak úgy legyen?
Kipróbáltad, nem megy, nem fog az öledbe pottyanni, menj dolgozni. Anyádéknak meg igaza van, mindenre kell gondolni.
Bár nem igazán értem miért jöttek a szülők a halálukkal, de téged sem értelek. Ha nem megy az egyetem akkor tudomásul kell venni,és más lehetőséget választani.
Minden egyetem nehéz. Csak azért menni egy másik egyetemre mert te akarsz egy diplomát,de ne legyen nehéz, mert az nem megy neked, akkor mi értelme az egésznek?? Hogy elmondhasd van egy diplomád amivel kitörölheted a hátsódat?? Mert a legtöbb, könnyen szerzett diplomával csak törölgetni lehet.
Ha nem is a halál miatt de abban igazuk van, hogy vannak akiknek nem való az egyetem..
Vannak, akik sajnos nem jól választanak szakot, és menet közben jönnek rá, hogy ez nem nekik való, nem érdekli őket, túl nehéz nekik...stb. Akkor nem érdemes erőltetni.
Ha diploma az álmod, szerezd meg.
Viszont szülői szemszögből nézve, ők nem kötelesek ezt nappali tagozaton biztosítani neked. Mondhatják azt, hogy dolgozz, keress pénzt, és fejezz be egy szakot levelezőn.
A szüleidet biztosan sokkolta, hogy nem akarod befejezni, amit elkezdtél, szóval várj egy kicsit, aztán hozd fel újra a témát. Ha viszont kitartanak amellett, hogy nincs pénz egyetemre, akkor azt sajnos el kell fogadnod.
Lehet ám munka mellett is egyetemre járni..
Nővérem közgász diplomát szerzett úgy, hogy gyereke, családja van, és napi 8-10 órát dolgozott mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!