Egész délután üvöltenek a butító műsorok, mit tegyek?
Apám imádja ezeket, de annyira hangosan hallgatja, hogy hiába csukom be az ajtómat, olyan, mintha mellettem szólna a tv hangosan! Füldügóval meg nem tudok tanulni, mert nekem csak úgy megy, ha hangosan mondok ki mindent és hallom a saját hangomat.
Még egy szót sem tudtam tanulni az érettségire, mert egész délután visít az éjjel nappal budapest meg a valóvilág...
Szerintem a legjobb az lenne, ha megtanulnál nem fogyatékos módra tanulni - bocs, hogy így mondom, nem bántás, de ez olyan, mint amikor valakinek látod, hogy mozog a szája, mikor olvas, kb. utána úgy tudok csak beszélni vele, mintha retardált lenne.
Még hasznodra válhat, ha ezt megtanulod, mert nem mindig az apád lesz a zavaró tényező, másoknak meg nem mondhatod meg, hogy mit csináljanak.
Már elnézést, de ez nem fogyatékos mód. Jó, tudom, nem bántásból írtad (?), de akkor is.. Én is így tanultam nyelvvizsgára és érettségire is, egyetemen vizsgák előtt is. Kezemben a tétel, fel-alá járkáltam a szobámban és közben hangosan mondtam az anyagot. Elolvastam, felmondtam párszor, majd próbáltam "elmesélni" a saját szavaimmal, így sokkal-sokkal könnyebben megragadt bennem a tanulnivaló. Valakinek ez a módszer jön be, másnak meg más. Igaz, az érettségi még azért arrébb van, de nem árt előre készülgetni belőle, így könnyebb lesz később.
A szülő meg tényleg megtehetne legalább annyit, hogy lehalkítja a tv-t. Ez szerintem nem nagy kérés.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!