Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tud valamit tenni ilyen...

Tud valamit tenni ilyen ügyben a gyámhatóság?

Figyelt kérdés

Apukám és anyukám 1 éve váltak el, apa már meg is nősült és az a nő egy "katona".... a családban mindenki utálja azt a nőt és nem bírja elfogadni, és most kisajátítja magának apát, úgy, hogy engem nem is hívhat, nem is látogathat, mert a mostoha anyám eltiltotta tőlem.. és ez csak fokozódott mert először el is jöhetett hozzánk (hozzám meg anyához a házba), utána csak az utcán, most meg már sehogy sem, még a telefont is a nő veszi fel ha hívom apát.. apa meg egy nagy papucs amiért nem mer kiállni a saját akarata mellett... és most fel szeretném jelenteni azt a nőt meg hát igy apát is kénytelen vagyok bár őt nem szeretném, de tud valamit csinálni a gyámhatóság? Remélem értenek engem, hogy mit szeretnék.

Ez valami pénzbe kerül nekünk? Vagy őket megbüntetik? Mert ez így nem mehet tovább hogy ez a nő "uralkodni" akar az egész család felett.

Miskolc. 17/F

2014. jan. 18. 13:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

10 Ha én lennék a fent emlitett nőszemély, úgy helyre raknálak, hogy egy életre megemlegetnéd, hogy anyaként a gyerekedet mire buzditod, és mit okozol neki, azt megtanítanám, ha édesanyád nem tanitotta meg neked.

Meg azt is megtanitanám, hogy vedd észre ha egy pasi nem kiváncsi a gyerekére, akkor ne erőszakoskodj.

Van egy 17 éves kölök akire nem kiváncsi az apja. Ennyio a történet.

2014. jan. 18. 15:41
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
*Ha én lennék a fent emlitett nőszemély(de nem vagyok)
2014. jan. 18. 15:42
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Vidéken most ez a legujabb divat, hogy rátukmáljuk az olyan apára a gyereket akit nem akar látni?
2014. jan. 18. 15:53
 14/18 anonim ***** válasza:

először is: pesti vagyok

másodszor: a gyerek apjáról van szó, nincs olyan, hogy nem kíváncsi a gyerekére, ha nem tudsz értelmes választ adni, akkor legalább maradj csöndben :)

addig, amíg nem kerülsz hasonló élethelyzetbe fogd be a szád és hallgasd, ne itt osztogasd az igét a tökéletes családoddal Mr N°1 anyuka...

2014. jan. 18. 16:20
 15/18 anonim ***** válasza:

a család érzelmi problémáit a gyámhatóság nem fogja megoldani.

menj el személyesen apudhoz, és mondd el neki hogy hiányzik, jó lenne többször találkozni vele. nem muszáj neki elmenni hozzátok, csak csináljatok néha közös programot. kirándulás, mozi, vásárlás, kávézás valahol.

2014. jan. 18. 16:38
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves #14 "másodszor: a gyerek apjáról van szó, nincs olyan, hogy nem kíváncsi a gyerekére," - már miért ne lenne???

Kérdező, egyébként szerintem még a relatív legjobb tanácsot Te adtad önmagadnak, a gyámügy igénybe vétele nem alapvetően rossz ötlet.

Nem azért, hogy bárkit is megbüntessen, arra ugyanis igen kicsi az esély, meg értelem se lenne benne sok. Hanem azért, hogy a probléma megoldását elősegítendő egy asztalhoz ültesse le a feleket, arra meg simán van jogosítványa...

Ami a jogi szabályozást illeti, senki sem találta el a helyes megoldást... a kapcsolattartás a külön élő szülő részéről valóban "jog és kötelesség", elvileg még valami bírságot is kiszabhat a gyámügy, csak semmi értelme, mert bár mindez jól hagzik, csak épp abból még sose sült ki jó, ha valakit akarata ellenére kényszerítenek bele egy kapcsolatba. Szóval itt jön a történetben a csavar, hogy aki a noszogatás, majd az esetlegesen kiszabott valamiféle bírság hatására sem hajlandó kapcsolatot tartani... mos azt eltílthatják a kapcsolattartástól... (amitől nyilván önnön kardjába fog dőlni)

Szóval épeszű gyámügyes, ha Ti bejelentitek, hogy az apukád nem tartja Veled a kapcsolatot, annyit tesz, hogy behívja, és megkérdi, hogy "miért?". És ha a válaszból lát esélyt a dolog rendeződésére, akkor legközelebb úgy hívja be, hogy behív titeket is, és leültet egy asztalhoz, hogy akkor beszéljétek meg egymással.

2014. jan. 18. 19:18
 17/18 A kérdező kommentje:
Hát nem ilyen válaszokra számítottam, úgylátszik nem jól fogalmaztam és nagyon bonyolult, meg nem tudják az előzményeket....így belegondolva tényleg nehéz lenne bármi véleményt alkotni. Bár a mai napon, el akartam kérni apától egy hajnyírót, mert oda akartuk adni a szomszédnak, és a nő nem engedte, és amikor elmentem érte a nő nekem esett, és pofon vágott, de csak súrolt.. de az enyém telibe találta.. mindegy.... de ha apának egy 50milliós házból jobb elmenni neki egy albérletbe a nőhöz és szegényeskedni.. akkor tegye azt.. max beletörődök hogy titokban kell apával beszélnem.. és az nagyobb bosszú a nőnek ha engem lát boldogan.. ha nagyon tönkre akarnánk tenni van a családnak ügyvédje...
2014. jan. 19. 21:11
 18/18 anonim ***** válasza:

ügyi vagy :D

(tényleg, nem szarkazmusból írom)

2014. jan. 19. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!